הכרה בהוצאות

• פותח הנושא snkr
  • פורסם בתאריך

snkr

New member
הכרה בהוצאות

האם תשלום שנתי עבור חברות במועדון ספורט (בריכה , חדר כושר וכו ) נחשב כהוצאה המוכרת לניכוי במס הכנסה עבור עצמאי או שכיר שאינו מקבל השתתפות ממעבידו בהוצאה זו .

נפתלי ג

New member
הכרה בהוצאות -תנאי בסיסי

זה שהן הוצאו לצורך יצור הכנסה. איזה הכנסה מייצרת שהייתך במועדון כושר?

תמירי

New member
נפתלי ידידי, זו שאלת מליון הדולר...

אכן שאלה מצוינת ואני אנסה להציג תאוריה כלשהיא.. א. מחקרים מראים שפעילות גופנית משפרת את העבודה הריכוז וכן סיכוי רב שאותו נישום יאריך חיים יותר. ב. אם כך אזי יש סיכוי גדול שהכנסותיו יעלו ואז באופן ישיר ישלם יותר מס הכנסה! ג. במידה ונצליח להוכיח הגדלה בהכנסה עקב כך אזי מדוע זה אינו עומד ברישא של סעיף 17 לפקודה? ד. מס הכנסה לא צריך להרוויח מכל העולמות! אם שותף בכיר עד 49 אחוז אזי חלים עליו גם חובות! מה דעתך????

אמיר72

New member
נו, באמת ...

הרישא של ס' 17 מדבר על הכנסות שהוצאו בייצור הכנסה בשנת המס. הארכת החיים היא פעולה הונית, אם כבר ...
. וקצת יותר ברצינות - לדעתי רק אם יוכח ששמירה על אורח חיים כזה חיוני לייצור הכנסה - למשל במקרה של דוגמן או ספורטאי.

תמירי

New member
הארכת חיים זה שולי...

אני מדבר על השוטף.... כל רופא יתן לך חוות דעת שלאחר אימון הגוף עובד טוב יותר.. זרימת דם טובה יותר כלומר יותר חמצן במוח ואז יש יצירתיות בעבודה ואם זה יוצר הכנסות אז למה לעזאזל זה לא מתאים לרישא של סעיף 17 לפקודה. אלו סתם הגיגים שלי במהלך שנות עבודה רבות...."חומר טוב" למחשבה... אם שותף(מס הכנסה) אז עד הסוף.....וכולל הכל... חדר כושר בחברות הייטק זה שווי לעובדים? לא! למה? שהם בכושר אז המעביד נהנה בצורה חד משמעית אז למה לא לעצמאי?

אמיר72

New member
הדמיון שלך מתפרע ../images/Emo6.gif

אולי באותה מידה אפשר להכיר בהוצאות על ארוחת צהריים בריאותית כי זה טוב לטווח ארוך, עדיף על בשר אדום ברוטב שמנת ? וחוץ מזה, אני חושב שחדר כושר לעובדים נופל על ס' 32(11) כיוון שקשה מאוד להוכיח הכנסה בידי עובד פלוני או אלמוני.

nirdagan

New member
אני נוטה להסכים

אכן כל הוצאה פרטית שנועדה להשאיר את הנישום בחיים כגון אוכל ומשקה יכולה אם כך להיות הוצאה ליצירת הכנסה, ולכן אין להכיר במכון כושר כהוצאה.

הימור פראי

אם תוכל להוכיח שמצאת במועדון הספורט לקוחות חדשים, ו/או יצרת קשרים עיסקיים מועילים, יהיה מעניין לנסות "להשחיל" את זה. אבל אל תטעה- מס הכנסה יילחם בך בכל הכוח כי זו פרצה שמזמינה מדי והם יתאמצו לחסום אותה

למעלה