"הכצעקתה?"

strahd

New member
אתה לא רחוק

מדובר בעצם בניקוד ערבי. לערבים יש ארבע תנועות והן: פתחא -- שהוא כמו פתח אצלנו (לא ארגון המחבלים) כסרה -- שהוא כמו חיריק אצלנו דמה -- שהיא כמו קובוץ וסכון -- שהוא שווא בעיקרון, בסוף המילים יכול לבוא ניקוד סופי, שלפעמים הוא חשוב ולפעמים לא, אבל בסוף המילה שוכרא יש פתחתיין, שזה מעין דאבל פתחה ולכן מבטאים גם נון בסוף. אותו דבר גם עם כסרתיין. אין דמתיין או סכונתיין.

Gutterball

New member
יש לך רק טעות אחת

יש "דמתיין" רק שזה נקרא תנווין דמה. הוא מתווסף ליחסה ראשונה [נושא/נשוא + הלוואים שלהם]. אגב, תגיד, מתרגמים צריכים לקחת איזה קורס באונבירסיטה של ערבית? או שאני מתבלבל עם מורים ללשון?

strahd

New member
שכחתי את זה

זה נראה כמו דמה מעותת כזה. אין פלא ששכחתי. אני לא חושב שצריך לקחת קורס ערבית בשביל תרגום אבל יכול להיות בשביל מורה ללשון. אני פשוט אוהב שפות ולומד כמה שיותר.

NJS

New member
טליה והציצים לשלטון!

או משו :p נו טליה..איזשהוא נאום לאומה? הטבות לחברי הפורום אם תהיי המנהלת? ;) [להתחיל לברוח?:p] משהו? [למרות שאני יתמוך בך גם אם תביאי רק את עצמך..[החמודיות נוזלת לא?..^^]]

נאום לאומה:../images/Emo54.gif

[אוֹמַה זה סבתא בגרמנית, חי-חה] אחים יקרים! בימים אלו, בעודי ניצבת כאן מול מסך המחשב, אני נזכרת ביום בו התוודעתי לראשונה לספרי רומח הדרקון. למעשה היה זה אירוע מוזר למדי. באותו יום הגעתי הביתה ומצאתי ספרים על השולחן. התברר כי ספרים אלו ניתנו לאמי החורגת בהשאלה על-ידי אחד ממטופליה [היא פסיכולוגית] שאוהב את רומח הדרקון. כמובן שבתור תולעת-ספרים מקצועית חרשתי מיד את הספרים [דומני כי היו אלה הרשומות], וכמובן נשביתי בקסמם. העלילה המרגשת, הדמויות המרתקות, הקרבות העקובים מדם, ההומור, הרומנטיקה, הקסמים והאבירות. הו, ידידיי, זמנים מופלאים היו אלו. כעת אחשוף סוד אפל מעברי, שבעקבותיו ייתכן ואהיה מועמדת לסקילה, ואולי לא תרצו בי יותר לניהול הפורום. אך למען הכנות אסתכן בכך, ורק ארצה להודיע לכם כי העוול שעשיתי תוקן. לאחר שקראתי את הרשומות קראתי את הכרך הראשון של סדרת "מלחמת הנשמות". הוי, שוד ושבר, חזיז ורעם! לאחר הכרך הראשון קראתי את "דרקוני להבת קיץ", ואחר-כך את שאר סדרת נשמות. רק לאחר שסיימתי עם האנכרוניזם הזה התפניתי לקרוא את אגדות. כולי תקווה כי וידוי מזעזע זה לא יגרום לכם לחזור בכם מהתמיכה הנלהבת שהפגנתם. אנא התחשבו בכך שהיתה זו משובת-נעורים, ושמאז עמלתי רבות לתקן את דרכיי. [או מיי גוד, אני לא מאמינה שהשקעתי כל-כך הרבה זמן בנאום כל-כך מטופש. אני מקווה שלא לקח לכם יותר מדי זמן לקרוא אותו, כי זה באמת טמטום מוחלט.]

NJS

New member
להפסיק לתמוך בך?

לעולם לא! :p [אבל הסדר קריאה שלך באמת קצת אממ..מיוחד..:p] נ.ב מזה אומר לגבי כולנו אם אנשים שהולכים לטיפול פסיכולוגי קראו את הספר הזה?:S אני יודע מה!! כולנו מטורללים בהכחשה! [חלקנו לא בהכחשה..(; ] יאי לנו :p

MadManIII

New member
תמיד ידעתי!

ועכשיו יש לי את ההוכחה שרק משוגעים קוראים את הרומח. המטופל בטח חשב שהוא רייסטלין.

הרבה פעמים תהיתי...../images/Emo54.gif

אם זה מישהו מהפורום. אבל לצערי יש חיסיון ואני לא יכולה לשאול.

לחבר שלי קרה דבר דומה...

ידידי ואני המלצנו לו לקרוא את סדרת רומח הדרקון המהוללת. הוא הלך לו לתומו לספריה, ולקח את ספר רומח הדרקון הראשון שנקרה בדרכו, שבמקרה היה "דרקונים של שמש גוועת". רק אחרי חצי ספר הוא גילה שזה לא הספר הנכון...

strahd

New member
זה אכן בלטינית

זה המשפט האחרון של פרמה, אבל הוא כתוב בהמון שגיאות כתיב. המשמעות שלו היא בערך (ממה שקראתי בספר -- שאגב מומלץ מאוד): יש לי הוכחה מדהימה, אבל אין לי מספיק שוליים. יענו תמצאו בעצמכם.

SuperGirl711

New member
אני יודעת למה הפורום גוסס!!!

שימו לב בחתימתו של הגמבה כמה פורומים הוא ניהל וכמה מהם נסגרו!!!! אני אומרת: הלאה הגמבה!

La Gamba

New member
2 פורומים בסה"כ

שאת שניהם יצרתי. בניגוד לפורום הזה. כנראה יש משהו בדברייך

Wing Chan

New member
../images/Emo41.gif תחתמו כאן בבקשה:

כאן- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/petitions_main.asp?id=764 רק יעזור, תודה.

למעלה