הכצעקתה?

RUTYAN

New member
לא יודעת , כל הנושא

של האינטרנט התחיל בפורום 50+... חונה, העברתי את ההפניה שלך למועדפים. תודה רותי

לאחת שחדשה בעולם הפורומים

ממש מעניין ,ויתכן שנכון מאוד. אז מה רע? הפלוס הוא שאפשר להתנתק תמיד ומידית ללא לפגוע באף אחד.

../images/Emo45.gif פשוט עוברים הלאה....

מה גם בשביל זה להתרגז ??...כאילו חסר סיבות אחרות בארצנו היפה...

אכן יפה אמרת

והייתי רוצה ברשותכם להעלות נושא חדש לדיון אשמח לקבל תגובות ודעות

maxima

New member
אז ככה........אני חושבת.........

שכן אני בהחלט מסכימה לדעתה של הכותבת אני עברתי התמכרות לאינטרנט ונגמלתי בכוח הרצון........ היה זמן שישבתי ימים שלמים ויתרתי על המון דברים שאני אוהבת לעשות......... למזלי לאחר חופשה של שבועיים בחו"ל נפקחו עיני חזרה לראות שיש חיים גם מעבר לאינטרנט וכיות אני נהנית מכל העולמות כל דבר במידה

טוסקה

New member
קראתי את המאמר

גם בפורום השכן - שיש בו כרגע "מלחמת עולם" והאמת, נשגב מבינתי, כמה אנרגיות אנשים משקיעים במריבות וויכוחים, כמה רוע יוצא לפעמים, מעל דפי הפורומים. האינטרנט עבורי, כולל הפורומים, הוא בעצם מעין צורת בילוי, להעביר את הזמן, כשאין משהו אחר לעשות, (ומבלי לפגוע באף אחד
) אם תוך כדי זה לומדים דברים חדשים ומכירים אנשים מעניינים ונחמדים, אשריי.. אבל להשקיע את כל האנרגיות בוויכוחים והשמצות, בניסיונות להוכיח מי צודק, מי יותר חכם, וכו´... לא חבל על הזמן?

maxima

New member
הי טוסקה............./images/Emo140.gif

מה שלומך......... מסכימה איתך בענין מריבות וויכוחים יש אנשים שלא יכולים בלי אני עזבתי כמה פורומים כשהתחילו לריב שם הבעיה שיש אנשים שלא יודעים לכבד את דעת זולתם הם חושבים שכולם חייבים לחשוב כמוהם

ישRאל

New member
חונה,,לדעתי הנושא מאוד חשוב,

וזכותה של הכותבת להגיד את דעתה,,,אף על פי שזו לא דעתי ועל כך היגבתי אצלה בפורום,,ואמרתי את דעתי,,ואני מוכן גם לשתף אתכם,,,הנה מה שכתבתי לה שלום אריאלה כמשתתף קבוע בפורום ב"תפוז" אני רוצה להגיד לך שהפורום בו אני משתתף הוא אחד הטובים ,אנשים בוגרים מחליטים שהם רוצים לדבר,להחליף חוויות,להעביר מסרים,להפגש,לדון בנושאים שונים,ואפילו להתאהב,,מה רע בכך?התמכרות את אומרת? אני חושב שמי שרואה כאדם שפוי מבוגר שהפורום פוגע בו ובמשפחתו שיחדל,,רכילויות ? יש בכל חברה נאורה ולאו דווקא בפורומים,,משתתפים בונים לעצמם תדמית קבועה את אומרת ,,זה נכון אבל אפשר גם אפשר לדבר על נושאים אחרים,,(לפחות בפורום שאני משתתף בו),אנני רואה שאני נאלץ להפגש עם חלקים לא חיוניים של האישיות שלי ,ההפך לדעתי אני שומע דיעות חדשות ואני ממצא את עצמי טוב יותר,אולי כדאי לראות את חצי הכוס המליאה ,,אני מאוד מעריך את מה שכתבת,וחשוב להגיד את מה שמרגישים,אבל במבט נוסף הביטי שוב וראי גם כמה זה נחמד,,, שלך בידידות ,, ועכשיו אפשר לפתח את הנושא ,,שלדעתי מאוד חשוה ומעניין

אריאלה הציגה מצב מנקודת ראותה

אני התמכרתי לפורומים באי.או.אל לפני 3 שנים. רוב הסימפטומים שאריאלה הזכירה בכתבה מוכרים לי וע"כ בחרתי להביא את המאמר לפורום שלנו. ככל שזה יהיה עצוב, מתחוללות בפורומים "מלחמות עולם" אגרסיות נוראיות מושפרצות לכל עבר. כאשר נשמרת האנונימיות מגיבים רק למילים, אך משנחצה המחסום הוירטואלי, ההתייחסות לעיתים היא אישית לתכונות אישיות של הכותב ולא עניינית לנושא... פאדיחה....

ישRאל

New member
חונה לרגע יקרה

יש לי ולך את ה"פרווילגיה" לבחור לנו את החברים הרצויים,,, ואל תישכחי את זה,,,האמיני לי יש מבחר גדול,,

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מחזור החיים של פורום/צ´ט

הכתבה של אריאלה יותר ממדוייקת וממש משקפת את המצב ברוב הקהילות הוירטואליות הנוצרות סביב פורומים וחדרי צ´ט קבועים. הכתבה נוגעת בשני נושאים נפרדים: א. ההתמכרות האישית לצ´ט, לפורום ולאינטרנט בכלל שזה נושא נפרד. ב. המסלול האבולוציוני אותו עוברת הקהילה הוירטואלית עד שהיא מתייצבת או לחליפין מתפרקת. בעיית הבעיות היא האנשים שאינם מסוגלים להפריד בין העולם האמיתי לוירטואלי וכאשר תכונה זו מתווספת לרוע לב (כן, כמו בעולם האמיתי יש ברשת אנשים טובים וגם רעים) או בעיקר לקנאה מתחילה החגיגה. כמוזכר בכתבה של אריאלה לאחר שלב ההכרות הראשונית בפורום/צ´ט ההיכרות והחברויות מתהדקות דרך מסרים אישיים, דוא"ל ובשלב מסויים גם החלפת טלפונים ולגלישה לעולם האמיתי. גולת הכותרת המהווה גם אבן בוחן ליציבותה של קהילה וירטואלית מגיעה בשלב הכמעט בלתי נמנע של מפגש אמיתי. בד"כ לאחר המפגש הראשון מתחילים קטעי הקנאה הראשונים, העלבויות ותרגילים פולנים על הוריאנטים השונים שלהם. קהילה ששורדת את השלב הזה ממשיכה הלאה מחוזקת ואילו אצל אחרות זו תחילת ההתפוררות של הקהילה. מאחר והפורום שלנו הגיע בתקופה האחרונה בדיוק לשלב זה בחייו כקהילה אני מבקש לתת טיפ קטן, אנא שמרו על ההפרדה בין הניק לאדם שמאחוריו. המשיכו להתייחס מעל גבי הפורום לניק על פי הדמות אותה בחר העומד מאחוריו ובעולם האמיתי לאדם כפי שהכרתם אותו. ובבנין הפורום ננוחם.

שילה1

New member
וואלה שייח.טוב שבאת...../images/Emo140.gif

ואולי זה הזמן לסולחה? ובבניין הפורום..ננוחם!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כבר סולחה ? אפילו לא הספקתי לריב

את הודעתי דלעייל כתבתי בתגובה להודעה הראשונה שקפצה מול עיני בטרם עיינתי בשאר ההודעות שבדף זה, לצערי זה כבר התחיל. חבר´ה, להתעשת, לאט לאט, שווייה שווייה, קודם עקיצות קטנות, הכנסות מתחת לחגורה, רכילויות מרושעות ורק בסוף הולכים מכות. יש סדר לדברים, מי התיר לכם כאלה קיצורי דרך ? והצעה אופרטיבית קצת יותר מעשית, בואו נכריז על "פריש מיש", נחלק מחדש את הקלפים וננסה לא לריב. ואם בכל זאת תחליטו לריב רק תודיעו לי על מה כדי שאדע להיות עם הצד המנצח.

t a m n u n a

New member
מסכימה עם כל מה ../images/Emo110.gif

מה שיצא תחת מקלדתו של השייח סלימאן, באמת חברה אל תחשבו שלא חשים בנעשה מתחת לפני השטח. אם ברצונכם לחרב את הפורום בבקשה.....אני מאד רוצה שלא.....הייתם מקסימים בפגישה מה קרה כל כך מעט ימים לאחר מכן......אז בואו נחזור לימים שבטרם ויהיו לנו עוד חוויות ומפגשים מהנים. פליזזזזזזזזז!!!!!

עד כמה שאני מתאמצת אני לא

רואה מריבה , יש חילוקי דעות אבל לא מעבר לזה. בסהכ" הפורום נחמד חביב האנשים מעניינים ובואו נמשיך ככה

פפו

New member
השאלה שמתחייבת מכל הנאמר

למה ככלל קיימת בעיית התמכרות? ההתיחסות היא לכל התמכרות שהיא אבל אני מקצר את היריעה ומתמקד בוירטואליה. והרשו לי לפסוק באופן חד צדדי ש... ככול שחיי המציאות קרבים לשלמות,כך רמת ההתמכרות פוחתת הן בסופו של דבר הוירטואליה משלימה עבורינו את מה שאנחנו לא. מטבע הדברים מגיעים למצב בו הוירטואליה אינה מחפה על כל הצרכים ומרגישים דחף להוביל את השגיה למציאות ואחת הדרכים היא קיום מפגש שתוצאותיו עשויות לנקר את הבלון הוירטואלי או לחלופין (פחות שכיח) להביא לחיתוך מה בין בועות המציאות והוירטואליה.

t a m n u n a

New member
כב´ השייח הנודע שאלה לי../images/Emo110.gif

לי אליך. קראתי בעיון רב את התגובה שלך ולמרבית הפתעתי הכל הבנתי פרט למשפט אחד שאולי תוכל לתרגם לי אותו. וכי כל זאת למה, אז ככה: מאחר והוא נוגע אישית לי דהיינו לאורינט שלי (פולניה, מה לעשות). ......."העלבויות ותרגילים פולנים על הוריאנטים השונים שלהם"......

למעלה