הכסף הוא דת

Original DNA

New member
הכסף הוא דת

אני קורא למדינה להכיר בכסף כבכל דת אחרת בהיסטוריה האנושית- אין הבדל בין מאמיני הכסף למאמיני הנצרות, האיסלאם, הבודהיזם, ההינדואיזם ושלל הדתות שרווחו לאורך השנים. קיימים מאמיני כסף רבים, בעיקר בעולם המערבי. חלקם מונותאיסטים(מאמינים רק במטבע המקומי, כמו מצדדי השקל אצלנו) וחלקם פוליתאיסטים(סוגדים לדולר, ליורו, ליין....). רוב מאמיני דת הכסף הם לא פנאטים ולא הדוקים, אלא פשוט התרגלו לדת כדרך חיים, כי חינכו אותם שרק ככה אפשר לחיות, ושהאלוהים הירוק ישמור עליהם מכל צרה שלא תבוא, ולכן עליהם לאגור ממנו כמה שיותר, כדי לפתוח את הצ'אקרות ולהתחבר לאנרגייה האלוהית.....אך כמו בכל דת, גם בדת הפיננסית יש קבוצות פנאטיות ורדיקליות במיוחד, שרוצות להשליט את הדת על כל תחומי החיים. בשנים האחרונות קמו הרבה גורואים של הדת, שטוענים שבזכות פעילות רוחנית רבה במוסדות הדת הם זכו לחיים טובים ועשירים יותר. הם קוראים לעצמם "מיליארדרים" על שום מיליארדי המטבעות שהם אגרו, ושלפי אמונתם האדוקה מחזקות אותם מבחינה רוחנית ומחברת אותם לא-ל. קמו גם מצביאי דת רבים, כמו מרגרט תאצ'ר הידועה לשמצה, שנלחמה במי שהיו "הכופרים" לטענתה, שהם הפועלים. היא חשבה שהפועלים הם "קופים וחזירים" בגלל שאינם מנסים לצבור הרבה מחומרי הגלם של הדת ובכך לחזק את נשמתם התועה...ולכן היא הטילה עליהם סנקציות רבות וקשות.....אחריה קמו מצביאים דתיים רבים, שלחמו למען אלים שונים: הדולר, היורו, הלירה שטרלינג ועוד אלים רבים ומגוונים. למעשה, נשיא ארצות הברית בימינו הוא כומר בעצמו. יש לו תואר מאחת מהמדרשיות הבכירות על התמחות בניהול הנייר הירוק הקדוש ובכתבי הקודש המפולפלים. כיום, נביאי הדת, מצביאיה ומאמיניה האדוקים נוהגים לפקוד את המקדשים הרבים שפזורים כמעט בכל העולם ומקיימים שם מיסות המוניות, תוך מלמול דברי תפילה למען רוחה של "אמא צרכנות" הרחמנייה.....(יצור עילאי קדוש ומטאפיזי עפ"י הדת הפיננסית). בשנים האחרונות נפתחו מקדשים ובתי תפילה בולטים כאלה גם בישראל, בעיקר בערים הגדולות. אפילו קיים פה מקום קדוש למאמינים, שנקרא "הבורסה", אך למרות זאת המקומות הקדושים ביותר למאמינים הם בעיקר על אדמת ארצות הברית, שנחשבת למולדת הדת(כמו שישראל מולדת היהדות, מערב הסעודית התחיל להתפשט האיסלאם ובאיטליה צמח הכס הקדוש הנוצרי), ובעיקר בעיר ניו-יורק, שנחשבת קדושה מאוד לממונים.

EverMan

New member
ואני מניח שהכותל המערבי

שלהם זה wall street ?

אם וול סטריט זה הכותל שלהם, אז הכותל שלנו...

נראה הרבה יותר יציב ממנו... איך שזה נראה בחודש האחרון, עושה רושם שהבועה הקפיטליסטית שנשענת על בועות וירטואליות שמציגות מצג שווא לבורסה, עומדת להתפוצץ בבום גדול, ומי שעדיין לא יצא בזמן, יהיהלו מזל אם לא יאבד גם את המכנסיים שלגופו...

Original DNA

New member
למה בדיחה? זה מדויק מאוד. אתה צריך לראות את

הטירוף בעיניים של האנשים בוול-סטריט.

n i e m a n d

New member
../images/Emo6.gif גאד.. כמה שזה נלעג...

חחחחחחחחחחחחח.. ווהו! הנסדא"ק יורד בשיעור של אחוז או שניים! הקפיטליזם מגיע לקיצו והפועלים מתמרדים! ממתיק סוד אפילו מארגן שכירי חרב בבנגלדש! ווהו! המהפיכה כבר כאן!

Original DNA

New member
לא צריך שכירי חרב../images/Emo13.gif

אני חושב שעדיף לא להשתמש בעובדים בשכר גם במהפכה. בסופו של דבר המטרה של המהפכה היא לבטל את העניין הזה שנקרא עבודה בשכר, כי זה ניצול. דבר שני, אני בעד שהפועלים יתמרדו, אבל הייתי מעדיף לעשות את זה בלי אלימות. אני שואף לכך שהמהפכה תהיה דמוקרטית. אני בעד שיתפרעו ברחובות, אני בעד שישרפו צמיגים, אני בעד שיחסמו כבישים- אבל לא בעד אלימות נגד חפים מפשע.

n i e m a n d

New member
ולמה שהפועלים יתמרדו? ../images/Emo12.gif

מה נמנע מהם כיום? כל פועל ממוצע יכול להזמין בסוף שבוע סטייק אנטריקוט ולבלות עם בת זוגתו במחיר של קצת יותר מ-1\70 ממשכורתו. כל פועל יכול להינות מסרט טוב בקולנוע, כל פועל יכול להינות כיום מכל דבר אפשרי שתרבות הצריכה מציעה לו, כל עוד הוא לא מגזים כמובן - הוא יכול לקנות רכב ממוצע, לשכור\לקנות דירה ממוצעת, לבזבז כספו על מכשירים אלקטרוניים שינעימו את הזמן שלו, וכו' וכו' וכו'. למעשה, לפועל הממוצע כיום, לא חסר הרבה. אלא אם כן, אתה מכנה פרארי, ווילה בכפר שמריהו, כדבר חיוני לכל אדם ואדם. אז למה שהוא יסתכן באיבוד כל זה, למען שינוי השיטה שעד כה הטיבה עמו? כי אתה חושב שהוא סובל, ואתה מבין מה טוב יותר בעבורו?

Original DNA

New member
תתעורר. כולנו עבדים../images/Emo7.gif

אני מבין שאתה בונה על קריירה מצליחה, שתנסוק לשחקים ותוביל אותך לעמדת מפתח בחברה..... אבל עד כמה רחוק אתה חושב תגיע?
אולי תהיה סמנכ"ל של איזו חברה, אולי אפילו מנכ"ל, רחמנא ליצלן!
אבל זה, סביר להניח, לא יוציא אותך ממעגל העבדות. אפילו אנשים שהם יחסית אמידים היום הם עבדים. אתה צריך להיות ממש עשיר כדי לצאת ממעגל העבדות וחוסר-החופש. ולשכירים אין הרבה סיכוי להגיע לזה. יש היום רק שכירים בודדים שבאמת אינם עבדים, כי הם מרוויחים כל כך הרבה שהם יכולים לפרוש מתי שהם רוצים, ולא להיות תלויים במעביד בכלל. אבל אלה מתי מעט. או שיש לך אפשרות שניה, להיות עצמאי ולנסות להיות הנוחי דנקנר הבא. אתה חושב שתצליח? אולי. ואולי גם לא. זאת המציאות. יש כיום כמה עשרות אלפי אנשים בלבד במדינה שאינם עבדים. רק כמה עשרות אלפי אנשים חופשיים באמת.......אתה יכול או לנסות להצטרף אליהם או למרוד בהם, כדי שיהיה יותר טוב לכולם. אני מאמין שרוב הפועלים יעדיפו להתמרד, לא? בקשר ל"מה יותר טוב עבורו"- לכל איש מהמעמד הנמוך עדיפה חברה קולקטיבית, או חברה שעשה "חיברות" כלשונך. זה הכי טוב לאדם הפשוט, הכי מתחשב בו והכי הוגן עמו. אם אתה זקוק לייעוץ נוסף, אתה מוזמן לספר מה אתה מתכנן ללמוד ואיפה, ואני אשמח להגיד לך איזה סיכויים יש לך להצטרף למעגל האוליגרכיה.

n i e m a n d

New member
מה זאת אומרת עבדים?

כל אדם שפועל תחת סמכותם של אחרים, נחשב לדידך כ"עבד"? זו אולי גישה פילוסופית מעניינת שמאפיינת קמעה את סארטר, אבל וודאי שלא מציאותית. אני לא מתנגד לתהליך חיברות, ובוודאי שרשת בטחון סוציאלית היא הכרח מבחינתי. עם זאת, אני מתנגד לתהליך החברות שאתה תומך בו - באופן אובייקטיבי, אני יכול לערוב לך, שפועל שמסוגל לקיים את עצמו באופן מינימלי פשוט לא יטרח אפילו להקשיב לך. למה לא, כל עוד יש לו עבודה בטוחה, פנסיה והוא מסוגל לבלות עם אישתו במשך כל סוף שבוע? אני לא אדם יומרני, שמתכנן לפלס דרכו היישר אל מרכז ה"אוליגרכיה" הישראלית. אני לא יודע עד כמה אני אצליח, אוו אם בכלל אצליח לממש את שאיפותיי. מה שמנווט אותי הוא הידיעה שאעשה כל מאמץ אפשרי על מנת להגשים את מטרותי, ויהיה לי הסיפוק מלעשות כך. אין לי שאיפות לשכר גבוה, למעשה אני רואה את עניין השכר כשולי לעומת הכוח וההשפעה. תחומי המשפט, הביוטכנולוגיה והכלכלה, מאז ומעולם הקסימו אותי. כמעט והתקבלתי לעתודה, וכיום אני לומד זאת באופן עצמאי, בהתבסס על שלמדתי באחדים מהתחומים הללו בתיכון.

בדיוק בשביל זה צריך שקודם יהיה רע לפני שיהיה

טוב. דווקא בגלל אנשים אגואיסטים שיש להם ולא מרגישים צורך שגם לאחרים יהיה טוב. וככל שיהיה יותר רע ליותר אנשים במדינה, ככל שיהיה יותר טוב אחר כך לכל האזרחים במדינה. כי רק אדם שסובל מסוגל להבין סבל של אחרים ורק אדם שסובל איכפת לו להפסיק את הסבל הזה. כך שככל שיותר אנשים יסבלו, ככל שהמאבק החברתי לשינוי פניה של המדינה יילך ויתרחב, ואיתו גם שינוי פניה של המדינה. אתה ואנשים כמוך, אולי לא רואים את זה כך, אך אותי מנחה היגיון פשוט. קח 2 אנשים, אחד תשלח לאסון ויסקונסין ולשני תן עבודה עם שכר גבוה בצידה. ברור שזה שתתן לו עבודה עם שכר גבוה בצידה ישתוק ולא יעניין אותו מה קורה עם השני ששלחת אותו לאסון ויסקונסין. קח גם את אותו ושלח גם אותו לאסון ויסקונסין, ותראה איך פתאום יתחיל לעניין אותו, לא רק מזה ששלחת אותו לשם, אלא מכל מי שנמצא שם. היגיון פשוט.

צודק, למה שהפועלים יתמרדו...

הרי הם בסך הכל עובדים רק מצאת החמה ועד לצאת הנשמה, וכל זה בשביל להעשיר את מעסיקם הקפיטליסט, בעוד הם מקבלים פירורים של שכר רעב בתור משכורת. ובכלל, מתי בפעם האחרונה עבדת כפועל, שאתה מרשה לעצמך לדבר בשם הפועלים קשי היום? "סוף שבוע סטייק אנטריקוט"? תגיד לי מאיפה באת? מכוכב מאדים? נראה לי שאתה פשוט חי בעולם מקביל, לא בעולם שלנו.

n i e m a n d

New member
אז הם לא יכולים להוציא 140 ש"ח בסופשבוע

עליהם ועל בנות זוגם, כשהם מרוויחים בממוצע 7K? נכון, זו סיבה טובה להתמרד

מה, הקומוניזם זה דת יותר טובה?

אדם זקוק לדת. עדיף שיסגדו יעגל זהב מאשר לפסלים של מארקס ולנין. הבעיה שדת הקומוניזם מחייבת הקרבת בני אדם-לכן זאת הדת הכי מצאת דם בעולם.

ריאליסט

New member
אני הייתי מעדיף שלא יאמינו במרקס ושלא

יסגדו לכסף. דת היא סכנה לכל כוון. כאשר מוצאים את דרך הביניים בין דת המרכסיזם ודת עגל הזהב-מגיעים לדבר הטוב ביותר בנסיבות הקיימות.

כדי למצוא את דרך המלך אדם חייב להיות

משכיל דיו ובשל מבחינה נפשית. הרוב המוחלט של בני אדם לא חושבים יותר מדי על סוגיות פילוסופיות ולכן ברגע חולשתם (ורגע זה מגיע לכל אחד במוקדם או במאוחר) מתחילים לחפש איזו משענת בחיים. והמשענת הזאת היא דת-וזה לא בהכרח במובן הישר של המילה. דת זה דבר שבו אדם מוצא או לפחות מחפש נחמה. זה יכול להיות אספנות, סקס, קריירה, כסף ובמקרה גרוע-אדיולוגיה הרסנית (הסוציאליזם הרגיל-הבולשביקי או הסוציאליזם הליאומי-הנאצי, לדוגמא).

למעלה