הכנת שיכר

arielbe

New member
הכנת שיכר

אני מכין מדי פעם,אבל מחפש להתמקצע, וחשבתי שמילת חיפוש שיכר תוביל אותי בפורום זה לעולמות חדשים , אז טעיתי אז מה.כנראה שתיתי יותר מדי. אל אם למישהו קצת ידע ולינקים ומה לא- נא לכתוב אלי לענות או כל מה שבא. אריאל

marsala

New member
הכנת שיכר זה זיקוק

ואת זה אנחנו לא עושים.. MOSH

arielbe

New member
את/ה כנראה שיכור/ה -הכנת שיכר

זה לא רק זיקוק,יש סוגי שיכר שמכינים על ידי תוספת של שמרים למיץ של פירות או דבש או עוד כמה דברים. רגע... רגע... טעיתי ?? זה לא פורום של אלכוהול?? זה כנראה פורום של סנוב ול פה מדברים רק על יין של פלצנים שעולה לפחות 200 ש"ח ושווה ל..

סער א

New member
בהכנת שיכר אין זיקוק בכלל !!!

שיכר זה המונח ליין שאינו עשוי מענבים אלא מפירות אחרים אין שום קשר לזיקוק ! זה נכון ששיכר אפשר לזקק ואז מקבלים שנאפס , או ברנדי תלוי בכמה נתונים שונים...

marsala

New member
מייק, אני יודע איך לשרשר

רק שלא תמיד אני מקפיד

arielbe

New member
איך ניפחתם זבוב לממותה

מאחר ואני מכין בבית , ליקר ושיכר בצורה פשוטה ולא מקצועית- חשבתי לתומי שבפורום יין ואלכוהול אני אמצא תמיכה מקצועית ורעיונית. אז טעיתי אז מה!! רק אולי תשנו את שם הפורום, או תפתחו את הפורום באהבה ALL LOVE אריאל

MidNight Flame

New member
קודם תחליף גישה ואז תבקש בנימוס את

עזרתו של סער א שישמח לתת לך כמה טיפים.

arielbe

New member
אולי תראה את הדברים אובייקטיבי

אני נכנסתי לפורום זה פעם ראשונה בצורה הכי מכובדת ומנומסת ושאלתי שאלת תם. מי ששלל אותי על הסף , ודחף אותי החוצה ממפתן הפורום שלכם זה חברך לפורום. אני הכנתי בבית , ואמשיך להכין שיכר וליקרים שונים להנאתי ולהנאת שכני, ואת הידע אקבל ואחלוק ממקורות שונים - היה בטוח בכך , ואתם המשיכו לכם לבוסס בביצת הסנוביזם שלכם. אז טול קרוה מבין עיניך שלום אריאל

MidNight Flame

New member
הפחד של אותו חבר פורום הוא...

שמישהו ינסה לזקק אלכוהול בבית, גם אני רציתי לעשות את זה אבל יש סכנות והרבה - טעות קטנה והבית מתפוצץ או אולי המתנול שיופק בתהליך יגרום לך להתעוור מה אתה מעדיף?

arielbe

New member
קודם כל - בהכנת שיכר מפירות

או מדבש אין זיקוק ,וגם אין זיקוקים, פשוט שמרים,פרי איכותי ומתוק וצנצנת. אבל הרבה מזקקים,וזה גם במסורת שלנו, הכנת מחייה , והכנת זיקוק מתאנים (לא זוכר את השם) במקור מתוניס. אם כלים פשוטים אפשר להכין אחלה שיכר מזוקק.. למה לא לשתף משתתפי הפורום בדרכים אלו??? אריאל

MidNight Flame

New member
בטח לשתף! מה שמנהלנו היקר התכוון...

זה שחס וחלילה לזקק יענו להתסיס ולחמם יענו בסטייל חימום וקירור האדים של האלכוהול המזוקק.

capsicum

New member
מקווה שהרוחות נרגעו- הנה כמה טיפים

1. שמור על ניקיון מירבי 2. השתמש בשמרי יין יעודיים ולא בשמרי אפיה או שמרי פרא שעל גבי הפרי 3. הצטייד במכשור מינימלי לפחות: הידרומטר (מד צפיפות לצורך מדידת ריכוז הסוכר) ונייר למדידת החומציות (pH) 4. חשוב שהפרי (והמיץ שנוצר) יהיה בדרגת חומציות מספקת- לא מעל 4. אחרת מובטחים לך זיהומים. אם הוא לא מספיק חומצי- ערבב עם פרי חומצי יותר או הוסף חומצה מאלית. 5. אם ריכוז הסוכר הוא מתחת ל-10%- הוסף גם סוכר 6. השתמש בביסולפיט- SO2- חשוב לצורך מניעת זיהומים ויציבות השיכר. הוא משמיד את רוב השמרים וחיידקים, כאשר לשמרי היין יש עמידות נגדו. מקווה שעזרתי במשהו- אם יש שאלות אשמח לענות. בקרוב- דיווח על סיידר שתוסס לו בימים אלו ממש (ומסריח לי את כל הבית...) רם

wine4u

New member
capsicum טעות בידך...

לשמרי היין אין עמידות כנגד ה SO2. לאחר ההוספה יש להמתין 7-24 שעות לפני הוספת שמרי היין.

arielbe

New member
תודה -

האחרון שהכנתי-שיכר דבש,דבש מדולל 1:2 עם שמרים יבשים רגילים-יצר מאד טעים. אריאל

marsala

New member
רם, איך זה שכמעט לא נגענו בסיידר

בפורום הזה ? איזה סיידר אתה מכין? MOSH

למעלה