הכנת קבב טוב לפיקניק-בבקשה עזרה במתכון

קבבים

1. קבאב רומני חומרים (ל-6 מנות): 1 ק"ג בשר טחון (בשר צוואר או שפונדרה) 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה 1 בצל מגורר 4 שיני שום, כתושות 1 כפית פפריקה 1 כפית סודה לשתייה מלח, פלפל הכנה: 1. מניחים את הבשר הטחון בקערה ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את יתר החומרים. אפשר להוסיף תוך כדי לישה 3-4 כפות מים קרים מאוד, שיגרמו לקבאב להיות רך עוד יותר. 2. מרטיבים את הידיים וצרים קציצות מוארכות. 3. צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, 3-4 דקות מכל צד. (הסוד הוא בסודה לשתייה הגורמת לתערובת להיות תפוחה ואוורירית.) 2. קבאב טורקי חומרים (ל-6 מנות): 1 ק"ג בשר כבש עם חלק מהשומן, טחון 2 פרוסות עבות לחם לבן, לא טרי 2 בצלים, טחונים או מגוררים 3 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 שיני שום כתושות 2 כפות שמן זית 1 כפית פפריקה מלח, פלפל הכנה: 1. מניחים את הבשר הטחון בקערה. משרים את הלחם במים וסוחטים היטב. מוסיפים לבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את יתר החומרים. 2. בידיים לחות מעט, מלפפים את התערובת על שיפודי מתכת רחבים. 3. צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים, 3-4 דקות מכל צד. 3. קבב טלה החומרים: 1 ק"ג בשר טלה מהירך קצוץ או טחון 1 ראש בצל לבן קצוץ דק 1/2 זר פטרוזיליה קצוץ דק 50 גרם צנוברים קלויים 20 גרם מלח 20 גרם פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: מערבבים את כל המצרכים יחד. משפדים על שיפוד ברזל. צולים על גריל פחמים או בתנור. אוכלים עם בצל ועגבנייה חרוכים על האש, ועם טחינה חמוצה ליד. 4. הקבאב של דיאנא המרכיבים: 1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך) 1 בצל שלם 1/2 צרור פטרוזיליה 35 גרם פלפל שחור גרוס 35 גרם מלח מעט בהרט לבנוני לפי הטעם 100 גרם צנוברים קלויים 1 עגבנייה 1 בצל אופן ההכנה: 1. קוצצים או טוחנים את הבשר. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, קוצצים את הפטרוזיליה. לשים הכל יחד עד ליצירת עיסה. מתבלים במלח, בהרט ופלפל שחור ומוסיפים את הצנוברים. 2. יוצרים כדורים ומשפדים על שיפוד ברזל רחב. בין כל כדור משפדים לסירוגין 1/4 בצל ו-1/4 עגבנייה. צולים את השיפודים על רשת גריל או גריל פתוח או שאופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות כ-1/4 שעה.
 

קאיין

New member
קבב רומני..

היי גדי, בתור רומני גאה (במה בדיוק אנ'לא יודע..) אין בקבב רומני פטרוזיליה,בצל ופפריקה. יש בשר ושומן (בקר/לבן), שום ,מלח ופלפל ומעט מי סודה או מעט סודה לשתייה. יש אופציה ,נדירה אמנם, להוסיף מעט כמון. יום טוב, שמוליק.
 
למעלה