הכנת פרלינים

חובבת40

New member
הכנת פרלינים

יש לי שאלה. אני מכינה פרלינים לאירוע ורציתי לדעת כמה זמן מראש אפשר להכין אותם. הפרלינים יהיו ממולאים במילויים שונים.

חובבת40

New member
הכנת פרלינים

מה זה מילוי נכון? אם המילוי שלי מכיל בתוכו שמנת מתוקה האם ניתן להשתמש בשמנת מתוקה חלבית או האם זה מחייב אותי להשתמש בשמנת מתוקה צמחית. איך הטעם עם שמנת מתוקה צמחית?

שלום חובבת 40

אני לא יודעת למה התכוון פרוטגוניסט (אשמח להסבר) על "מילוי נכון". פרלין עם מילוי של שמנת טריה יכול להשמר עד 3-2 שבועות בכלי סגור היטב , בטמפ' נמוכה, פרלינים תעשייתיים (בונבוניירות) נשמרים זמן רב, אך לא נראה לי שלזה התכוונת..נכון? בנוסף- אם הטמפרור אינו מושלם, הפרלין יאבד את הברק ויתחיל להצמיח כתמים מיד או לאחר כמה ימים, האם את יודעת לטמפרר? לעבוד עם תבניות?

חובבת40

New member
מילוי פרלינים

אני יודעת לטמפרר. למעשה זה בשבילי תחביב ולא מקצוע ואני מכינה פרלינים לאירוע במשפחה. אני מעדיפה להכין מילוי משמנת מתוקה חלבית כי זה טעים יותר אבל מצד שני יש לי הרבה עבודה לקראת האירוע ואעדיף להכין את הפרלינים כשבוע קודם. אבל לא הייתי רוצה שטעמם יתקלקל או שיופיעו עליהם כתמים. האם משמעות הדבר שעלי להחליף את השמנת החלבית בצמחית או להעדיף מילויים ללא שמנת מתוקה. (ואז זה קצת חבל כי אילו המילויים הכי טעימים לדעתי)

maxcalifornia

New member
לאכול את הפרלין ולהשאיר אותו שלם

תכיני את המילוי שבוע לפני, ורק ערב לפני תמלאי. את המילוי שתכיני, תשמרי בקירור/הקפאה...

passioneta

New member
אני גם חובבת

וגיליתי שאין בעיה להקפיא פרלינים (תודה מיה) ולהפשיר אותם במקרר. לפני ההגשה אני מוציאה אותם (בקופסא סגורה) לחדר. באמת כשמכינים ורוצים גם שיהיה מגוון זה יוצא המון שוקולד ולכן הקפאה היא פתרון מצוין.

המפיסטה

New member
אין שום בעיה להכין פרלנים שבוע מראש

תעברי את המקרר למצב הכי פחות קר, תשמרי אותם בקופסא הרמטית עטופים בנייר סופג. תוציאי מהמקרר שעה לפני ההגשה -לא תהיה לך שום בעיה חבל להקפיא ולאבד את הברק של טמפר טוב באחריותי

מילוי נכון

מילוי נכון הוא מילוי שאחוז הסוכר בו הוא גבוה, מכיוון שסוכר הוא חומר משמר.

tbhfrha

New member
הכנת פרלינים

זה מאוד תלוי מה המילוי שלהם האם המילוי הוא טיבעי הוא משומר מילוי חלבי אוו פרווה עם אלכהול אוו לא

מני.ת

New member
חיים מדף ארוכים לפרלינים

גנאש שמכיל שמנת חייו קצרים, אפילו קצרים מאד, ככלל שכל שבמוצר החלב (אבקת חלב, חמאה שמנת) יש יותר אחוזי לחות (יותר נוזלי) החיים יותר קצרים. ולכן אבקת חלב הכי עמידה, חמאה ואחר כך שמנת. כדאי להשתמש בחלב מרוכז וממותק שבגלל תכולת הסוכר הגבוהה שבו הוא מחזיק יותר זמן משמנת, כדאי להשתמש בחמאה במקום שמנת,בסירופ תירס וכמובן אלכוהול מוסיף לאריכות ימים. אני לא יכל לתת לך מתכון מדוייק מאחר ואין לי כזה , אבל כדאי להחליף את השמנת בנוזלים אחרים (סירופ זוכר, חלב מרוכז וכ'ו) ולהשתמש בחמאה.

חיי מדף

היום דגמתי כמה פרלינים של דסקלידס בת"א, חוץ מזה שממש לא נפלתי מהם (כבר טעמתי בארץ טובים יותר!) כן נהנתי במיוחד מהמריר במילוי ליקר ודובדבן. שמתי לב שהפרלינים הממולאים מוס הם מאוד !!! שומניים, ממש נעשו מחמאה מוקצפת (אפילו התלבטתי לרגע אם זו לא מרגרינה). לדעתי עדיף להקפיא ולהפשיר או לשמור במקרר, בכלי אטום ביותר! מאשר לחפש תחליפים שיאריכו את חיי הפרלין, התחליפים מנחיתים מאוד את התוצאה.

מני.ת

New member
פרלין רע

מיה, אם הרגשת את החמאה באופן מובהק והשומניות הורגשה בעליל, זה אומר שהמילוי היה לא איכותי. חמאה היא לא תחליף רע לשמנת מבחינת איכות. פרלין לא אמור להיות ממולא בחמאה מוקצפת וגם יחס השוקולד והחמאה לא אמור להיות חצי חצי כמו בשמנת (גנאש רך). מתכונים מקצועיים בדרך כלל לא מכילים שמנת מאחר והשמנת מאד מקצרת את חיי הפרלין, יש פרלינים במילויי גנאש בסיסי מדהימים ללא שמנת ולזה צריך מתכון מקצועי ויחסים נכונים בין שוקולד לחמאה, לסירופ הסוכר והחלב הממותק והמרוכז. אלו שכלת מדסקלידס לא היו מוצלחים, אין לי הסבר אחר. הסיבה היחידה לשימוש בשמנת היא שזו הדרך הקלה ביותר ליצור גנאש נפלא בטעם, חצי חצי עם שוקולד ומקבלים טעם גן עדן. אבל אם רוצים לקבל את האיכות וגם חיי מדף צריך להתאמץ יותר, הרבה יותר.

daria12

New member
איפה אפשר לקנות בארץ חלב ממותק ...

ומרוכז? זה של חברה מסויימת? מה מומלץ? אשמח לדעת ולנסות.. תודה רבה

daria12

New member
וואלה, בכל סופר?!

במקררים? במדפים? (עמיד)- אף פעם לא נתקלתי בזה. אשמח להכוונה יותר מפורטת. תודה

CHOCOLA

New member
אני קניתי אצל

מר קייק, בקופסת שימורים ללא שומן צמחי.

Ambrosius

New member
גם אני שאלתי כאן הרבה

פעמים את אותה השאלה. אבל, אני רוצה חלב ממותק 100% בלי שמן צמחי. מה שיש בסופר כולל שומן צמחי ולטעמי זה לא טעים! אולייש למישהו רעיון??

מני.ת

New member
לא מדובר על חלב בשפופרת

אני מדבר על חלב מרוכז בקופסת שימורים.

Ambrosius

New member
גם אני מדברת על קופסא!

בישראל לא מאצתי חלב מרוכז מחלב וסוכר או מה שעושה את זהמתוק. כאן מוסיפים שומן צמחי. אני רוצהכמו EAGLE BRAND בלי שומן צמחי.

למעלה