הכנת מנורה.

הכנת מנורה.

מצאתי בקבוק יין צר, ורציתי להפוך אותו למנורה. אנשים שהתייעצתי איתם אמרו לי שעדיף להפוך את הבקבוק לעמוד המנורה, ושבעצם הנורה תהיה מחוץ לבקבוק. אבל רצוני הוא להכניס נורה לתוך הבקבוק.. הבעיה היא כמובן, חיבורי החשמל שיראו דרך פתח הבקבוק, וגם יפיעלו לחץ שיפיל אותו. האם למישהו יש עצה איך להכניס את הנורה לתוך הבקבוק, אבל שהחיבורים לא יבואו מהפתח? תודה רבה. שושנה דם ארי

רעיון מעניין רק תסבירי ,איך תכניסי את המנורה לבקבוק עצמו ? הקוטר של המנורות שאני מכיר מעט גדול מהפתח של הבקבוק.

קודם כל,

זאת חלק מהשאלה.. אבל הלכתי לחנות חומרי בניין וחשמל, ויש נורות קטנות שעושות אור חזק יסית. המנורה תהיה יותר לנוי מאשר לשימוש ולכן כמות האור שהיא עוה תהיה פחות חשובה. הבעיה היא לא הכנסת הנורה, אלא חיבורה לחשמל. תודה על שיטת הקירור והחימום, אני אנסה לבר עליה יותר. עוד רעיונות? שושנה

ronnymp

New member
ואיך מחליפים ../images/Emo62.gif במקרה הצורך ../images/Emo35.gif

לא יודע ..... נשמע רעיון מקסים - אבל לא יישים .... אני אישית אגב בניתי מנורה - שבסיסה הוא אגרטל חרס - עם אהיל מעליו אשמח מחר לצרף לך תמונה - גם פשוט יותר לביצוע , גם מקסים וגם פרקטי

melodynoa

New member
יש שיטה כזאת...

יש שיטה כזאת עם קור וחום. אן שמקפיאים את הבקבוק ואח"כ טובלים את התחתית שלו במים רותחים (הייתי ממליצה לנסות את זה על בקבוק אחר, שמן זית למשל), ואז אפשר לחבר אותה בדבק. או שזה הפוך - מחממים את הבקבוק, אולי עם מים רותכים, ואז מכים על התחתית (מהצד) עם חתיכת ברזל קפואה. אני חלשה מאוד בפיסיקה, אבל בטוח יש שיטה עם קירור וחימום.

ailag

New member
זה עלול לשבור את הנורה.

הרעיון הוא לחמם (ואז הלחץ בבקבוק קטן, אטומי האוויר מתרווחים וחלקם יוצאים) , לשים משהו על הפיה שיסתום אותה ואז לקרר - להגדיל את הלחץ (אטומי האוויר מתקרבים, ומושכים את מה שמסביבם). אבל זה עלול לשבור את מה שנכנס.. היינו עושים את הניסוי הזה לילדים בכיתה י"א-י"ב עם ביצה
(קשה, מקולפת, לא נשברה בד"כ)

הליויתן

New member
קימות מספר שיטות לקידוח/עיבוד

של זכוכית. אפשר או לחתוך חור בבקבוק בעזרת מסורי יהלום(כמו הדיסקים לחיתוך אבן ושייש המצופים ביהלומים שמשמשים בבניין ובפיסול,או כלים של רופא שיניים או טכנאי שיניים,שגם הם מצופים יהלומים). מכיוון שהכלים האילו יקרים ולא זמינים לאדם הפשוט,אני מציע לך לרדת מהרעיון הזה. אפשרות שניה היא לפנות למנפח זכוכית ולהסביר לו מה את צריכה בדיוק.בזמן שהזכוכית מותכת,תוך כדי תהליך היצור והניפוח,הרבה יותר קל לתת לה צורה וגם לחורר אותה. בהצלחה

gute 1

New member
ישנם מקדחים לזכוכית

אבל קשה לעבוד איתם. אולי תלכי לזגג. לגבי החום והגודל הייתי מציע ללכת על נורות מתח נמוך 12V הלוגן או אפילו פחות

למעלה