כל פרי והעונה שלו... עכשיו למשל אי אפשר להשיג דובדבנים ובחורף אי אפשר להשיג תותים , כל פרי עושים בעונה שלו... זה נכון שהיום ניתן להשיג כמעט את כל הפירות כל השנה אבל הטעם שלהם שונה מאוד כשהם לא בעונה שלהם וגם המחיר !!!
אני אכין ברד תות שדה אלכוהולי (על פי מתכון מהפורום) אבל גם לגביו יש לי כמה שאלות. 1.ברד אננס אני אכין באותה צורה? 2.כמה זמן הוא יחזיק מעמד במקרר? תודה רבה.
זה שהוא יחזיק מעמד כמה חודשים זה טוב..... אבל אם אני אשתמש באננס מקופסא זה עד כדי כך יהרוס? ועד כמה לטחון את התותים\אננס, לחתיכות קטנות או עד להרס מוחלט?
כמה חודשים, ישמצב שיחזיק גם שנה בלי בעיה מיוחדת. אם תשתמש באננס מקופסא, אני מניח שזה אפשרי, זה פשוט מניסיוני לא יוצא טעים כל כך (ניסיתי להכין ליקר אננס בזמנו מאננס מקופסא ונחלתי כישלון חרוץ). ואת התותים טוחנים עד שהם הופכים ממש לנוזל ז"א טחן עד דק מה שנקרא
שהכנתי ליקר אננס וקוקוס על בסיס רום השתמשתי באננס מקופסא ויצא מעולה הבעיה היא שהאננס הטבעי בארץ הוא באיכות מאוד נמוכה מתיקות וארומות ירודות ולכן לדעתי המשומר יותר מוצלח מהטבעי . ניסיתי את שניהם והמשומר יצא הרבה יותר טוב .
לאחר שטעמתי את הברד וגיליתי שהוא סובל ממרקם מגעיל וטעם בהתאם שמתי אותו במקרר ושכחתי אותו שם ואחרי כמה ימים קיבלתי מיץ אננס עם נינוח עדין של רום כהה וחביב......... הרבה חוית ליצירה ראשונה לא?