הכנת ליקר......

potash

New member
הכנת ליקר......

זה משנה באיזו עונה מעונת השנה אני מכין ליקר תותים\דובדבנים? אם יש לכם גם מתכון טוב אני אשמח לקבל. תודה רבה.

סער א

New member
ברור שזה משנה...

כל פרי והעונה שלו... עכשיו למשל אי אפשר להשיג דובדבנים ובחורף אי אפשר להשיג תותים , כל פרי עושים בעונה שלו... זה נכון שהיום ניתן להשיג כמעט את כל הפירות כל השנה אבל הטעם שלהם שונה מאוד כשהם לא בעונה שלהם וגם המחיר !!!

potash

New member
תודה רבה....החלטתי להתחיל בקטן יותר

אני אכין ברד תות שדה אלכוהולי (על פי מתכון מהפורום) אבל גם לגביו יש לי כמה שאלות. 1.ברד אננס אני אכין באותה צורה? 2.כמה זמן הוא יחזיק מעמד במקרר? תודה רבה.

MidNight Flame

New member
המתכון שלי אתה מתכוון,

1) אננס באותה צורה אבל הייתי ממליץ על רום במקום על וודקה ורק על אננס אמיתי! לא מקופסא! 2) יחזיק מעמד כמה חודשים טובים אבל בפריזר, לא במקרר.

potash

New member
אכן מתכון שלך אם אני לא טועה.

זה שהוא יחזיק מעמד כמה חודשים זה טוב..... אבל אם אני אשתמש באננס מקופסא זה עד כדי כך יהרוס? ועד כמה לטחון את התותים\אננס, לחתיכות קטנות או עד להרס מוחלט?

MidNight Flame

New member
ממממ...

כמה חודשים, ישמצב שיחזיק גם שנה בלי בעיה מיוחדת. אם תשתמש באננס מקופסא, אני מניח שזה אפשרי, זה פשוט מניסיוני לא יוצא טעים כל כך (ניסיתי להכין ליקר אננס בזמנו מאננס מקופסא ונחלתי כישלון חרוץ). ואת התותים טוחנים עד שהם הופכים ממש לנוזל ז"א טחן עד דק מה שנקרא

potash

New member
כן...אבל בליקר החומרים יותר חשובים.

תקופת המתנה ארוכה והכל. אני אנסה להכין ברד עם אננס מקופסא ואקווה לטוב. תודה רבה. את הכוס הראשונה אני מרים לכבודך.

סער א

New member
לגבי האננס אני חייב לציין...

שהכנתי ליקר אננס וקוקוס על בסיס רום השתמשתי באננס מקופסא ויצא מעולה הבעיה היא שהאננס הטבעי בארץ הוא באיכות מאוד נמוכה מתיקות וארומות ירודות ולכן לדעתי המשומר יותר מוצלח מהטבעי . ניסיתי את שניהם והמשומר יצא הרבה יותר טוב .

potash

New member
עדכון קל.....

עדיין לא שתיתי את הברד אבל הריח משגע.... במקום הוודקה השתמשתי בבקרדי כהה,הרבה יותר יקר ופחות נגיש אבל לא נראה לי שהייתי מקבל את אותו אפקט עם וודקה.

potash

New member
נכשל!!!!!!!!הריח היה מצויין אבל....

הטעם והמרקם היו מאכזבים.... אני חושב שזה בגלל האננס........משהו במרקם שלו.... מקווה שעם תותים זה יעבוד יותר טוב

potash

New member
הישועה הגיע....

לאחר שטעמתי את הברד וגיליתי שהוא סובל ממרקם מגעיל וטעם בהתאם שמתי אותו במקרר ושכחתי אותו שם ואחרי כמה ימים קיבלתי מיץ אננס עם נינוח עדין של רום כהה וחביב......... הרבה חוית ליצירה ראשונה לא?

potash

New member
דרך אגב...

עדיין לא שכחתי את הכוס הראשונה שאני חייב למייעצי

למעלה