הכנת ירקות

מאירובן

New member
הכנת ירקות

מישהו ניסה להכין ירקות על גריל גז? איך זה יוצא? יש לכם מתכונים?

usi1

New member
לא משהוא ולוקח לזה המון זמן

אם אתה מחפש רעיונות ליום העצמאות ואתה צמחוני, אני יכולה להמליץ על קוביות גבינת חלומי , יוצא מעולה . מהימים שלפני שגיליתי שאסור לי בכלל מוצרי חלב, החלומי זכורה לי מאוד לטוב .
אם אתה לא בעניין של גבינות תנסה קוביות טופו מושרות במרינדה , אם אתה בעניין הזה . קוביה טופו אחר כך שרי קטנה ואז שוב טופו. יוצא סביר .
ירקות לא שמים על השלב התחתון של הגריל ( אפוא ששמים את הבשר ) אלא על השלב העליון אחרת זה יוצא שחור . שרוף ולא עשוי .

האלזה

New member
הי usi, תודה על הטיפים

רק שימי לב לשורה אדומה בראש הפורום, אין להמליץ על מוצרים מהחי, בבקשה המנעי מכך.
בעבר היו לא מעט דיונים בנושא, כולל למה לא מפצלים את הפורום לטבעונות ולצמחונות (למרות שביקשנו) והאם הוא מיועד גם לצמחונים (בהחלט כן). אם תרצי קישור לאחד מהשרשורים הנ"ל, אמצא ואקשר לך.

אגב, אם צולים טופו לרמת פריכות ולא סתם מחממים אותו, הוא יכול לצאת הרבה יותר מ"סביר"

usi1

New member
הבנתי, חשבתי שזה מתייחס רק לבשר וכו

כי זה גם צמחונות וצמחונים כן אוכלים ביצים/ גבינה וכו
להבא אזכור את זה .

purplegiraff

New member
על גריל פחמים עוזר?

אז ככה- חציל שלם- נקלה מעולה על הגריל, אח"כ לרוקן את תוכנו ולערבב עם טחינה לימון שום מלח פלפל, אפשר שמן זית במקום הטחינה.
פטריית פורטובלו גדולה שהשורתה לילה לפני במרינדה (סויה וטריאקי עם ג'ינג'ר ושום, או שמן זית חומץ בלסמי שום טימין ורוזמרין...)
מהפטריה יוצא סטייק מהמם וטעים.

פלפלים שלמים, עגבניות שלמות, פרוסות חציל עבות, בצל, בסוף הקליה ניתן לאכול כמות שהם או לקצוץ ולערבב ולהוסיף קרוטוני פיתה בזעתר ושמן זית - זה סלט פטוש נהדר.

שיפודי טופו וירקות- אני בד"כ שמה: עגבניות שרי, חתיכות גמבה אדומה, בצל, קישוא, פטריות שמפיניון, בטטה.
חשוב לא לחתוך את הירקות מאד גדול, ועדיף להשרות במרינדה טעימה לילה לפני.

מאירובן

New member
עוזר חלקית ונשמע טעים

האמת נשמע מגרה ועכשיו כבר הייתי שמח לתת ביס בחציל הזה... אני שואל על גריל גז כי אני שוקל לקנות כי ראיתי שיש עכשיו הנחות וזה שיש אפשרויות צמחוניות זה טוב. אז למישהו פה יש גריל גז או רק פחמים? אתם מכירים קצת את התחום? ניסיון של אחרים יכול לעזור

Gidi Shemer

New member
אני מאד אוהב

הרעיון הבסיסי הוא לחתוך אותם לפרוסות דקות. אצלנו הולך טוב בעיקר קישואים ובצל. לפני הצליה אנחנו לשים אותם עם שמן זית ומעט חומץ בלסמי.

ימימה

New member
בדיוק הכנתי בחג שני

שיפודים עם ירקות על גריל גז - פטריות חורש קטנות, קישוא ובצל סגול. לקישוא לוקח קצת זמן, אבל יוצא בהחלט טעים. טעימות עוד יותר היו פטריות גדולות יותר שהושרו כל הלילה במרינדה ויצאו מעולות ממש (על תקן סטייקים, לא על שיפוד). בפעם הבאה אשרה גם את השיפודים במרינדה כל הלילה, נראה איך יצא.

מאירובן

New member
תודה- איזה מרינדה מדובר?

אולי פספסתי משהו, איזה מרינדה משרים פטריות?

purplegiraff

New member
עד שימימה תענה תסתכל שוב במה שעניתי לך

למעלה,
בסוגריים כתבתי שני סוגי מרינדה מתאימים לפטריות.

ימימה

New member
בדיוק שני הסוגים שהזכרת

הפטריות הושרו בטריאקי סויה וגינג'ר, השיפודים במרינדה השניה. הפטריות זכו ליותר הצלחה, אבל שוב - כנראה בעיקר שהושרו כל הלילה, השיפודים רק שעה.

מאירובן

New member
כן, ראיתי ורשמתי

ועכשיו אני מנסה לחשוב על עוד מרינדות לשלב. ברשותך, איזה גריל גז יש אצלך? אני מתלבט כרגע בין כמה דגמים מאמישראגז royal30 או crown 20. מה ההבדלים העיקרים ביניהם אם אתם יודעים, באיזה לבחור?

renit

New member
ממה שאני יודעת

הדגמים באופן כללי של אמישראגז טובים כי זאת חברה רצינית, ככה שאם אתה אח"כ צריך מהם משהו, תיקון או תוספת או שאלה, אז הם עדיין יהיו שם. אני גם חושבת שבכלל יש להם שם טוב כזה בכל מה שקשור לגז, לא?
אז ככה שנראה לי שתסתכל באתר שלהם במפרט הטכני ותראה איזה הכי מתאים לך ולצליית הירקות שלך.. :)

מאירובן

New member
כנראה את צודקת

לגבי הגז וממש עזרת לי וגם השאר פה. זה נחמד שיש אפשרות לגוון

למעלה