הכנת ילד לניתוח

תתתפפ

New member
הכנת ילד לניתוח

בני, בן 3, עומד לעבור ניתוח בפתח השופכה בפין (להרחבתו). ניתוח בהרדמה מלאה, באשפוז יום. כיצד רצוי להכינו? לאחר הניתוח נצטרך לפתוח לו משך שבוע את פתח השופכה 3 פעמים ביום (על מנת שלא ידבק החתך). מה כדאי להסביר לו? הילד כמובן ורבלי ומבין הסברים. תודה
 

גרא.

New member
תתתפפ,אכן ניתוח לא סימפאטי בלשון המעטה ,ולא

קל להסבירו לילד.יש שתי נקודות שכדאי להתמקד בהן.ראשית הכרות מוקדמת עם בית החולים בו הוא ינותח,מחלקת הילדים בה יאושפז, והאחיות הרלוונטיות.ההסבר לילד מצד אחד אמור להבהיר לו מה מטרת הניתוח,אבל גם עלול לגרום לחרדות ופחדים,וכאן הבעייה.ההסבר לילד בן 3 המתאים הוא בדרך כלל בגישת הספרוטראפיה,כלומר הקראת ספור גבור הספור חולה,זקוק לנתוח ומתאשפז בבי"ח.דרך שמיעת הספור שיש בו גם ביטוי של חששות אבל גם רצון ונסיון מוצלח להתמודד איתן,הילד קולט,מפנים ומטמיע את האפיזודה הקשה הזו.האםפ יש ספור מתאים? יתכן.כדאי לחפש בכתביו של פרופ אדיר כהן שהתמחה בתחום,במיוחד באנטלוגיה "להפליג עם כוכב". בכל מקרה,כדאי לפנות לתחנה להתפתחות הילד באזור מגוריכם,לבקש הדרכה,יותר מורכבת על ידי פסיכולוג התפתחותי,ואם יש אפשרות להבטיח ליווי פסיכולוגי של הילד אחרי שינותח.אין ספק,ניתוח במקום כל כל רגיש שיהיה עליו כנראה גם להשתמש בקקטר כמה ימים אחרי הניתוח (כנראה),מחייב ליווי כזה,יתכן שהילד יהיה זקוק לפורקן רגשי דרך משחק,ציורים,ואמפטיה מקצועית בנוסף לכל החום,התמיכה,האהבה ותשומת הלב שהוא יקבל מכם ההורים והמשפחה.ולבסוף אם הוא נמצא בגנון.חשוב לבקש מהגננת להכין עם ילדי הגן,אלבום ציורי תמיכה של הילדים..ואת זה להביא לו,יחד איתה אם וכאשר תבוא לבקרו.בהצלחה.
 

New horizon

New member
תתתפפ

ישנן מספר אפשרויות ואירגונים שניתן להיעזר בהם. גילו הצעיר של הילד בוודאי מהווה מכשול כאשר רוצים להסביר... אם כרגע הוא סובל מהבעיה שלשמה הוא מנותח- הרי שיהיה יותר קל להסביר "לשם מה כל זה". בכל מקרה- צירפתי קישור לסרטון שפותח במיוחד לצרך זה בבי"ח שניידר. בהצלחה
 
רעיונות

כולם מנסים לעזור... בהמשך להמלצה של גרא, הנה רשימה של ספרי הדרכה לילדים שמתמודדים עם מחלות. רעיון שעובד מנסיוני: לקנות לילד "ערכת רופא" כזאת עם סטטוסקופ, תחבושות, מזרק וכו' (יש בחנויות לילדים), ולתת לו "לטפל" באיזה בובה או דובי. המעבר בין תפקיד של "מטופל" לתפקיד של "מטפל" מחזק את תחושת השליטה של הילד במצבו, ומחזק אותו מאוד בהתמודדות. תרגישו טוב!
 

תתתפפ

New member
תודה על עזרתכם

תודה רבה מקרב לב! אכן זה עוזר ונותן כיוון, ובעיקר מאפשר להבין שאפשר להכין אותו, אם אני מוכנה ויודעת שיש מה לעשות.
 

תתתפפ

New member
האם לדבר על הבעיה עצמה?

אכן הילד יודע שיש לו בעיה (כי השתן יוצא כלפי מעלה ומלכלך אותו, הוא מנסה לשבת כשעושה פיפי ועדיין בורח החוצה ומלכלך). האם בנושא זה שהוא יותר אינטימי ומביך אפשר לומר לו שהניתוח יעזור לו שהפיפי יצא יותר טוב או משהו דומה...
 

גרא.

New member
תתתפפ,חשוב מאד לשוחח עם הילד ולגרום לו בשיחה

לרצות לעבור טיפול (לא הייתי משתמש במילה ניתוח) בכדי שיהיה לו קל יותר לעשות פיפי (להשתין).זה על רקע הקשיים שהוא מודע להם בהשתנה.כשילד מבין שטיפול עשוי לעזור לו,קל לו יותר להתמודד עם ההשלכות (אשפוז בב"ח,הסבל שיהיה עליו לעבור אחרי הניתוח,והניתוק מחבריו בשכונה ובגן)
 
לגבי דיבור על הבעיה עצמה:

קחי בחשבון שבשביל ילד בן 3, נושא השתן (פיפי) הוא לא יותר אינטימי או מביך מכל נושא אחר. הרי לא לפני שנים רבות הוא עבר את הגמילה מחיתולים, ופיפי-קקי בטח היו נושאים די מדוברים בבית. יש ילדים בגיל הזה שרק מתחילים לקלוט ש"פיפי קקי" הן מלים מביכות בשביל המבוגרים ואז הם מתחילים להגיד את המלים האלה בתור פרובוקציה. בקיצור: בגילו, היחס של הבן שלך לעניין הזה עשוי להיות שונה מאוד מזה שלך. (בגיל יותר מבוגר הוא ילמד דרכך את היחס של החברה).
 
למעלה