הכנת יין

הכנת יין

מישהוא יכול ליעץ איך להכין יין פשוט מענב קרניאן. בלי שיחמיץ. ללא יישון תסיסה כשבעיים ?

סניפטר

New member
כן בוודאי

קני ענבים לא שטופים מהכרם מעכי אותם(מלוכלכים) ושימי במיכל נירוסטה אטום לאויר בקליפה הלא שטופה יש את החומרים שגורמין לתסיסת הענבים מה שהופך אותם ליין . אחרי שבועיים העבירי את היין לבקבוקים על ידי מזרק או צינור וחשוב שלא יכנס אוויר ! ובקבקי או תשתי . לחיים טל

cabernet1

New member
הכנת יין ביתי

כיפה כתומה שלום הכנת יין הנה נושא הרבה יותר מורכב מהכנסת הענבים לאחר הריסוק לתוך מיכל אטום. כך יש סיכוי קטן שיצא לך יין וסיכוי גדול מאוד שתגלי כי את מומחית בהכנת חומץ... ישנם אתרי אינטרנט אשר מפרטים כיצד להכין יין ביתי לרבות הכנסת השמרים הנכונים ודיכוי שמרי החומץ (ע"י גופרית דו חמצנית). אני מציע לך ללכת לאחד הקורסים אשר נפתחים כל שנה - בהכנת יין. הקורס נחמד ובסופו את תדעי באופן מעשי כיצד עושים זאת נכון. יין שנעשה באופן חובבני אינו באיכות טובה אינו משתמר וטעמו נחות. במקרה זה כבר עדיף לשתות יין זול מהסופר. בהצלחה

cabernet1

New member
הכנת יין

בהמשך לבקשתך ומאחר ואני יודע שדרך קריאה על נושא היין נכנסים (נשאבים) לתוך התופעה הקסומה של הפיכת ענבים\סוכר ליין - אני שולח לך את הלינק לאתר שלדעתי מפרט בצורה הטובה ביותר את התהליך. כמובןשחומר כתוב זה אינו 100% המידע הנדרש אך הוא מספק.. מעבר לכך במידע ואת ממשיכה להתעניין בנושא ורוצה לשמוע פרטים נוספים על יין \הכנת ייןואהבה לנושא - אני מחזיק בבעלותי יקב בוטיק חדש (בשם טוליפ) הנמצא בצפון הארץ (אזור טבעון) וכמעט בכל שישי ושבת אני עובד ביקב. במידה והדבר יתאפשר אוכל להראות לך כיצד מכינים יין באופן קצת יותר מקצועי

cabernet1

New member
הכנת יין

כפי שציינתי ישנם הרבה מאוד אתרים בנושא, האתרים ברמות שונות חלקם מאוד בסיסיים ובעצם מכשילים את האדם החפץ בהכנת יין ביתי ואחרים מספקים מידע יותר אמין ומושלם. אני שלחתי לך קישור לאתר אשר ניתן להוריד ממנו ספר שלם להכנת יין . הספר מכיל חומר רב אשר יכול לתת מושג על מורכבות הייצור. אני מאמין שלאחר שתקראי את ה"ספר" תגלי כי הכנת יין זה עסק למקצוענות. בכל מקרה אשמח לעזור. בברכה דורון

cabernet1

New member
הכנת יין ביתי - ואהבת היין

כמו שאתה מבין זה בדמי, אני אוהב יין ויין טוב כבר שנים רבות (אני בן 38) וכעת אני הקמתי עם אחי ואבי יקב בוטיק אשר מפיק כ 6000 בקבוקים בשנה. כך שאני יודע להעריך כמה קשה להפיק יין ביתי איכותי. למרות זאת אני תמיד מברך אנשים אשר מנסים כי במקרה הכי גרוע יצא לך משהו לא שתי או מקולקל נו אז מה!! בכל מקרה אני חושב שנושא היין הנו נושא רציני ומאוד מדעי וחשוב לפעול כאשר יש בידך ידע עיוני ומעשי מינימלי. אני חושב שיותר קל להתחיל בהכנת ליקרים ולימונצ'לומאשר יין מענבים אך... בהצלחה

למעלה