הכנת טמפה בבית

מצלתיים

New member
תודה!

noa555555

New member
טמפה הוא סויה שלמה מותססת

מה שגורם לה להיות במרקם אחר וערכיה התזונתיים בשיאם . זה נחשב לצורה הכי בריאה לצרוך סויה .

אוכלים את זה.

http://veg.anonymous.org.il/tempeh

Rock Solid

New member
יפה
, הערה חשובה

כל עוד הטמפה לא בושל/נאפה, רצוי לשטוף ידיים וכלים בסבון לאחר כל התעסקות איתו כדי לא להסתכן בזיהום פטרייתי.

gs1234

New member
תודה לכולם
ומידע נוסף למתעניינים

תודה על ההערה בנוגע לזיהום הפטרייתי. אני אמנם שוטף את כל הכלים המלוכלכים (כלומר, מכניס למדיח כלים) אבל אני אקפיד יותר. נראה לי שאני הולך להכין טמפה לעתים קרובות.

למי שרוצה לאכול טמפה, מוכרים אותו בבתי טבע, בהקפאה. חבילה של 250 גרם עולה 16.90 בניצת הדובדבן. בטמפה שראיתי שולבו שום ועשבי תיבול. את הטמפה צריך להפשיר, אחרי זה לאדות במים או לבשל במעט מים במשך 20-30 דקות, ורק אז אפשר לטגן אותו או לשלב אותו בתבשילים. בגלל הטעם האגוזי והמרקם המוצק שלו הוא מאד מתאים להקפצה עם ירקות, אפייה בתנור, טיגון, בישול ברוטב ועוד.

תשובות לשאלות של RSPA - למעלה.

vegetalien

New member
כשקניתי טמפה

בעדן, היה משתי חברות. האחת, גינקו ("טמפה אורגני"), השניה, כפרי בריא (משק ויילר).
הטמפה של כפרי בריא מוצלח יותר, לדעתי. אהבתי. את זה של גינקו לא כל כך אהבתי. סביר בלבד.

מוהר

New member
לחיי האלות כולן!

הוצאתי טמפה מהמקפיא להפשרה, ממתינה למתכון

gs1234

New member
מתכון - טמפה בנוסח ג'מייקה

מפשירים חבילת טמפה ומאדים במים במשך 20-30 דקות (אם אין כךי אידוי אז מבשלים במעט מים והופכים מדי פעם).

מוציאים ומניחים 5 דקות לייבוש. בינתיים מערבבים בקערית את חומרי התיבול הג'מייקנים:
1/2 כפית שום גבישי
1/2 כפית שבבי בצל
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית זנגביל יבש
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית טימין יבש

חותכים את הטמפה לריבועים. מחממים כף שמן קנולה במחבת ומזהיבים את קוביות הטמפה. מוסיפים עוד כף שמן וממשיכים לטגן עד שהקוביות שחומות מכל הצדדים. מוסיפים פנימה את תערובת התבלינים ומטגנים תוך ערבוב במשך חצי דקה. מגישים מיד.

מבוסס על מתכון מתוך הספר הנפלא Vegan Fire and Spice שאני מבשל ממנו די הרבה בזמן האחרון.

מוהר

New member
תודה

עד היום לא אידיתי את הטמפה, שווה נסיון. בכל מקרה נראה שהיא תמתין למחר, אין לי פלפל אנגלי בארון התבלינים, אבל אחרי שראיתי את המתכון כמובן שאקנה

gs1234

New member
לא חייבים פלפל אנגלי

אני שמתי מעט גראם מסאלה במקום. את יכולה גם לשים בהרט או חוואייג', או טיפה ציפורן או אבקת קארי. אפשר גם לוותר עליו וזה יהיה בסדר.

מוהר

New member
פשוט מעולה!

התיבול עדין באופן מפתיע. טעים ומפנק :)

התעקשתי על המתכון המקורי כדי להכיר תבלינים חדשים, שווה לגמרי

תודה

למעלה