הכנת טמפה בבית

gs1234

New member
הכנת טמפה בבית

ובכן, הזמנתי תפטיר מהאינטרנט כדי להכין טמפה ביתי, והתוצאה הייתה מדהימה.

המוכר שלח לי את התהליך באימייל, וחיפוש פשוט בגוגל מראה שהתהליך מתואר גם בכמה אתרי אינטרנט. ההכנה לא כזו מסובכת, והטמפה יצא נהדר כבר בפעם הראשונה, אז אין פה טיפים מיוחדים, אלא רק ציון העובדה שמי שרוצה להכין - יכול.

דרך אגב, הכל התחיל בזה שמישהו העיר לי שבתזונה צמחית אין מספיק אל-קרניטין, ואז גיליתי שהריכוז הכי גבוה של אל-קרניטין במזון צמחי נמצא בטמפה.

gs1234

New member
פולי הסויה

קניתי ב-8 ש"ח לקילו בניצת הדובדבן.

gs1234

New member
פולים בשקית ניילון

מועכים אותם עם מערוך, כדי שהם יהיו חצויים והקליפות ייפרדו.

gs1234

New member
הקליפות

הפרדת הקליפות היא השלב הכי קשה בתהליך, אבל זה שווה את המאמץ.

בתמונה - קליפות של פולי סויה בכיור.

gs1234

New member
התפטיר (סטארטר בלעז)

קניתי באיביי כמות של תפטיר שמספיקה לכמה קילו טמפה...

gs1234

New member
הטמפה מוכן לאינקובציה

מערבבים את פולי הסויה המבושלים והחצויים עם התפטיר ומכניסים לשקיות ניילון מחוררות, מונחות על שתי מגבות.

כל זה נכנס לאינקובטור למשך 36-48 שעות. האינקובטור שלי הוא פשוט תנור עם מנורה דולקת.

gs1234

New member
ככה זה נראה מבפנים

יש לזה ריח עדין של פטריות וטעם עדין של סויה עם מרקם פריך וטעים.

gs1234

New member
ולסיום - טמפה בנוסח ג'מייקה

הילדים שלי טרפו את הקוביות האלה בכיף. מתכון בקרוב.

noa555555

New member
כולי הערצה, אולי יום אחד אעיז שוב .

פעם קניתי קפוא .. הפשרתי ועשיתי הכל לפי ההוראות .. ומשום מה איכשהו המרקם ...
מה שכן, זה נכון, זו הצורה הכי בריאה לצרוך סויה.

RSPA

New member
נראה מעולה ! כבוד !

יש לך מושג מה בדיוק מכיל הסטרטר - פירוט עם שמות של "יצורים" בפנוכו...?
האם ניתן להכין טמפה עם סטרטר שונה עם תכולה אחרת וכד'?
מאיפה רכשת את זה? (לינק)

Rock Solid

New member
|נדחף| תשובה

הסטרטר מכיל את אחד משני העובשים (פטריות) האלו:
1. Rhizopus oligosporus
2. Rhizopus oryzae

לא ניסיתי, אבל לפי מה שקראתי, אפשר להחליף את פולי הסויה בחומוס, בוטנים, אזוקי, שעועית שחורה, אורז, דוחן ועוד (אפשר גם תערובת).

gs1234

New member
RSPA, תודה + תשובות

את הסטרטר קניתי באתר הבא: www.ebay.com

אין לסטרטר "אבא" ואין לו רשימת רכיבים. המוכר הוא פרטי, הסטרטר נשלח מארצות הברית במעטפה רגילה ללא סימון, ובתוכה שקית ניילון עם הסטרטר ללא סימון, אז אין לי מושג איזה תפטירים בדיוק הוא מכיל - אבל כפי שראית, הוא מצליח להפוך פולי סויה לטמפה, אז כנראה שזה Rhizopus Oligosporus ולא פלסיבו. את ההוראות להכנת טמפה הוא שלח לי באימייל, באנגלית קלוקלת.

כמות של 25 ג' (שממנה אפשר להפיק כ-25 ק"ג טמפה) עלתה 4.50 דולר, ועוד 4 דולר משלוח. בסה"כ כ- 30 ש"ח. יש גם חברות מסחריות שמוכרות סטרטרים לטמפה, ואז זה יותר יקר. קל למצוא אותן בגוגל.

אי אפשר להכין טמפה עם סטרטר שונה, כי אז לא תצמח השכבה הפטרייתית הלבנה והטעימה שמאחדת את פולי הסויה, אלא סתם עובש.

אבל כן אפשר להשתמש בזרעים אחרים של קטניות ואפילו של דגנים להכנת טמפה. למשל כאן יש חברה עם שם משעשע, שמייצרת טמפה משעועית שחורה ומשעועית לוביה. לפי מה שקראתי, למי שמכין טמפה בבית מומלץ להתחיל עם תערובת של 50% פולי סויה, והשאר דברים אחרים, כמו גרעיני שעורה, כוסמת, אורז מלא, אזוקי ועוד. אני אגיע גם לזה

מצלתיים

New member
אתה יכול לתת לינק למוכר שממנו קנית?

אני רוצה להזמין את אותו סטארטר ולנסות, נראה מגרה

למעלה