הכנת טחינה ביתית

הכנת טחינה ביתית

יצא למישהו להתנסות בהכנת טחינה ביתית? הכוונה לקנות רק את השומשום ולטחון אותו בבית לטחינה? אם כן, האם כל מעבד מזון יכול להתאים לזה או שצריך מעבד מיוחד?

תודה, זכרתי את השרשור ההוא

אז לפי זה אני מבינה שאפשר לעשות זאת עם כל מעבד והשאלה היא רק הזמן שזה לוקח? (כלומר כל מעבד ידרוש זמן "עבודה" אחר עד לקבלת התוצאה הרצויה)?

l coyote l

New member
מנסיוני לא כל מעבד מסוגל לעבודה עד הוצאת שמן

מזרעים ואגוזים כאלה ואחרים.
מה שמוציא מהם את השמן הוא לא פעולת הטחינה עצמה אלא חום המנוע לאחר טחינה ממושכת.

היה לי מעבד פשוט וזול שהכנתי בו פעמים רבות חמאת בוטנים, והיה לי מעבד קצת יותר יקר (אבל גם מהפשוטים. מורפי ריצ'רדס) שנשרף בנסיון כזה.

גידי עובד עם קיצ'ן אייד, מעבד בעל יכולות גבוהות.
אפשר להגיד בזהירות שאם את לא בטוחה בכח המעבד שלך לעבודה ממושכת, אז לא כדאי לנסות, אלא אם את מוכנה מראש לקניית חדש.

Gidi Shemer

New member
זה צריך להיות מעבד מספיק טוב כדי שיוכל לעבוד

לאורך זמן. ל rspa זה לא הלך עם מעבד מסוים אבל אני לא בטוח מה הדרישות. אצלנו זה עבד.

Rock Solid

New member
אני הכנתי עם מג'ימיקס

(הדגם הכי חזק)
לדעתי הוא יכול לפעול ברצף אפילו שעה, ויש לו מנגנון fail-safe שמפסיק את הפעולה אם המנוע מתחמם יותר מדי (עוד לא קרה לי).

כמו שכבר אמרו - לא כל מעבד מזון מתאים, יש כאלו שעולה מהם ריח של עשן אחרי 5 דקות.

תודה לכולם על התשובות

אם כך, נראה לי שלפחות בינתיים (עד שיהיה לי מעבד מזון שאני מספיק סומכת עליו) אמשיך לקנות את הטחינה הגולמית ה"מוכנה"

מישהו ניסה להכין מבלי לקלות את הזרעים

קודם לכן?
האם הקלייה מוציאה מהם את המרירות? ואם לא? אז איך נפטרים ממנה בהכנה ביתית של הטחינה?

Rock Solid

New member
לא חובה לקלות, אבל

חובה להשרות ולייבש, וייבוש ללא קלייה לוקח הרבה זמן.

Rock Solid

New member
נראה לי

שההשרייה (= טרום הנבטה) מוציאה את המרירות, אבל חשוב לא להשרות יותר מדי, שלא תיווצר מרירות שוב. הייבוש זה כדי שלא תקבלי טחינה מהולה במים...

Oppenheimer

New member
ניסיתי כמה פעמים

וכל פעם יצא משהו אחר, בכל מקרה יצא מריר נורא ולא ממרחי.

אני יודע שויטמיקס יודע לישות את הפעולה הזו ללא כל בעיה.

למעלה