הכנתי נרות...

• פותח הנושא dili
  • פורסם בתאריך

dili

New member
הכנתי נרות...

די פשוטים, עם כמה צבעים אמנם, אבל אני רוצה לשדרג אותם... אני יודעת שאפשר להדביק מפיות ולשים אבנים ועוד, אבל אני רוצה שהנרות האלה יהיו שימושיים! אז מה אפשר לעשות איתם כך שאפשר יהיה גם להשתמש בהם? אגב, אפשר לצייר עליהם עם אקריל? (שוב....שיהיו גם שימושיים אחרי זה...)

לילך1

New member
לפי מה שאני הבנתי...

יש דבק מפיות מיוחד להדבקה על נרות שהמפית לא תישרף בעת ההדלקה ..אבל יותר מזה לצערי אני לא מבינה גדולה בנושא

א אוהל

New member
הי דילי,

יש דבק מפיות לנרות שנקרא Candle painting Medium והוא אמור (קניתי אבל עוד לא ניסיתי) להדביק מפית כך שאפשר יהיה להשתמש בנר והמפית תימס עם הנר לא תעלה בלהבות. את הדבק הזה גם ניתן לערבב ביחס של 1:1 עם צבעים אקריליים ולצייר על הנר. אבל כאמור, זה לא מנסיון. אשמח אם תנסי ותשתפי אותנו בתוצאות...

hoggle

New member
לא כל כך הבנתי למה צריך דבק

מיוחד. הרי אם הנר קצת רחב אז הלהבה לא מגיעה עד לצדדים ושורפת את המרכיבים, אלא בוערת רק בקוטר די קטן (שדרך אגב אפשר לשלוט בקוטר הזה על ידי הקטנת הפתיל), אז למה שהמפית תישרף אם היא מודבקת מבחוץ?

א אוהל

New member
הי hoggle,

עם המדיום שכתבתי עליו אפשר גם לקשט נרות דקים כמו נרות שבת ואלה שנקראים באנגלית tapers (בעברית אין הרבה שמות לנרות...). אפשר לקבל עוד אינפורמציה על סדנאות הנרות שאת מעבירה?

hoggle

New member
מעולה! נשמע רעיון נחמד מאד

איפה משיגים דבר כזה? איזה מידע את רוצה על הסדנאות?

א אוהל

New member
הי hoggle,

את הדבק שלי יש ניתן להשיג בחנויות למלאכת יד. הוא של Deco Art. כאמור, עוד לא ניסיתי אותו, אז אני לא מתחייבת לכלום. לגבי הסדנאות - איפה, כמה, אפשר גם? תודה!

dorlim

New member
עוד כמה שיטות לקישוט נרות...

ראשית, ניתן לטבול את הנר בשעווה מומסת מספר טבילות (ואפילו לשלב טבילות במים פושרים), ומיד אח"כ לחרוץ עם מזלג. ניתן לחרוץ לאורך, לרוחב, או באלכסון (מה שיוצר אפקט ספירלי). ניתן להשאיר את הנר כך, או לעבור עליו עם משחת זהב, שאני לא זוכר את שמה. זו משחה שסמים על האצבע, ומורחים על התבליט שנוצר. אני חושב שיש גם בצבע כסף. אפשרות נוספת לקישוט נרות היא גירוד שאריות של נר ישן על פומפיה. את השעווה ה"מגורדת" ניתן להוסיף לנר בשלבי הקירור (כשה"נר" חם מספיק כדי להדביק אליו את השעווה, אבל לא חם עד כדי כך שימיס אותה} ניתן גם לטבול את הנר בשעווה מומסת ולגלגל את הנר על משטח של השעווה המגורדת כדי שתידבק. עקרונית, השיטה של טבילת הנר היא די יעילה להרבה מטרות. את יכולה לטבול את הנרר, להדביק מהר עלי כותרת של וורדים, למשל, ואז לטבול שוב כדי לסגור את הכל. יש אינסוף אפשרויות בקטע הזה. ניתן אפילו לעשות טבילה של כמה צבעים ואז לחתוך חתיכות, וכשרואים את השכבות התחתונות, הנר מתגלה כצבעוני ויפה. שיטה נוספת היא טפטוף או זליגה של שעווה צבעונית על הנר, מה שיכול לתת לנר אספקט יותר צבעוני. אני אחשוב על עוד כמה שיטות, אם את מעוניינת... דורון

למעלה