הכנתי אנדרטאות

הכנתי אנדרטאות

לאשה שאהבתי ולא אהבה אותי. כתבתי את שמה באדום ענק על דף פוליו ושמתיו בארון, וכתבתי את שמה על נייר, קפלתיו, נשקתיו ושמתיו בעמוד הראשון של ספר התנ"ך. כתבתי גם את שמה במחשב בתור קובץ מיוחד ששמו כשמה, ודיסקט מוקדש רק לו. לעולם לא אשכח את האשה הנהדרת הזו, חבל שלא רצתה קשר אבל אני מקוה שתהיה מאושרת תמיד בדרך שבחרה.

תגובה

האשה הזאת אחד הדברים הכי משמעותיים בחיי. היא כמעט אלה בשבילי. הייתי מוכן להתחתן אתה. מעולם לא אהבתי אדם באהבה האדירה, שאהבתי אותה. היא אהבת חיי. כמה חבל, שלא רצתה קשר.

יהודה , אני קוראת

את ההודעות שלך וההודעות על אותה מטפלת חוזרות על עצמן. אתה לא חושב שכדאי להתקדם הלאה ? האנדרטאות האלה רק מחזירות אותך אחורה ...

תגובה

אין משמעות במקרה שלי להתקדמות הלאה. אני מתקדם לאחרות, אבל לא יכול להפסיק לאהוב אותה כי היא מאד חשובה לי ומשפיעה עלי בלי שליטתי בגלל אופיה הטוב. אני צריך עזרה להתמודד עם רגשותיה אליה, זה לא ענין של החלטה להפסיק לחשוב עליה. ה"אנדרטאות" שהקמתי נועדו לעזור לי להתמודד עם הרגש.

אין ספק

אני צריך עזרה להתמודד. פניתי למטפלים ולחברים ולא ממש עזרו לי בינתים, אבל הזמן קצת משכיח ועוזר.

תגובה

בודאי שאני לא רוצה להפסיק לאהוב אותה כי היא נחמדה ואני גאה בה, אבל אני רוצה להפסיק לרצות אותה, להצטרך לה ולחשוב עליה ולהפסיק לסבול בגללה.

BlackUnicorn

New member
אז תעשה את הצעד החשוב,

שאולי הוא קשה מבחינתך אבל הוא חשוב - תמחק ותזרוק כל מה שקשור אליה מהבית שלך. רחוק מהעין רחוק מהלב. האקט הזה של מחיקת העבר גם יעזור לך להתמודד ולהמשיך הלאה. עזוב את הסימבוליות והרגשות שבדברים שנשארו לך ממנה - אולי זה נחמד אבל מה שבטוח - זה לא עושה לך טוב. תחליט שאתה פותח דף חדש ונקי - וככזה גם הבית צריך להיות נקי. אולי אפילו תעשה מעין טקס טיהור שבו גם תנקה את כל הבית ותעיף דברים ישנים באותה הזדמנות... אח"כ הבית יהיה נקי, יהיו לך רק חפצים שהם חשובים לעכשיו ולא דברים ש"סתם" יושבים שם. אח"כ תרגיש הרבה יותר טוב, זה בטוח..

תגובה

אבל לפני שהכנתי את הדברים לזכרה, לא היה לי בבית דבר שקשור אליה, ובכל-זאת לא יכולתי לא לחשוב עליה.

BlackUnicorn

New member
אני חושבת שגם אם זה ככה, עדיין

כדאי לעשות איזשהו טקס טיהור סימבולי שיעזור לך לפתוח דף חדש. לך תנקה את הבית, תזיז רהיטים, תקנה בגדים חדשים, תירשם לחוג העשרתי חדש... אולי זה יעזור.

וואלה... איך יתכן למחוק אהבה...

על ידי טיהור הבית...
.... ואיך אפשר למחוק זיכרונות בסרט " שמש ניצחית בראש צלול" אפשרי אבל גם שם לבסוף מתחרטים לעשות זאת בגלל שתמיד, אולי, פעם יהיה מצב שיתאפשר אהבה לא נמחקת.. היא תשאר לעד .. ככה זה גם באגדות ואצל חלק מאיתנו... וזיכרונות מוספים לנו אבני חיים. לתת עיצות איך למחוק אותה .. במיוחד בפורום של אהבה
נראה לי מוזר אבל הזמן יעשה את שלו ובסוף אני בטוח שאתה תמצא חברה אחרת שאיתה תבלה בכייף...

BlackUnicorn

New member
לא מסכימה...

רחוק מהעין רחוק מהלב. זה מה שעשיתי פעם כשקשרים נגמרו וזה עבד נפלא... מה עדיף מנגד? לחיות בסרט שמשהו אי פעם ישתנה? לאחוז בכוח בזכרונות שלא יובילו עוד לשום דבר חיובי? לדעתי אלו דיבורים של פנטזיה ולא של היגיון.. ואני עצמי אדם של היגיון. בכל הפעמים שהפסקתי קשרים לא השארתי אפילו תמונה אצלי - זרקתי הכל והמשכתי הלאה בחיי. תתפלאי כמה טוב זה עשה. וכן, אהבה יכולה להימחק... אם לא הצלחת אף פעם - כנראה שזה בגלל השקפת עולמך שאי אפשר למחוק זכרונות ושאהבה נשארת לנצח וכו' וכו'. אגב, גם אם תטעני שזה אומר שלא אהבתי מעולם - זו תהיה טעות חמורה... זה פשוט עניין של השקפת עולם. את מעדיפה את ההשקפה הרומנטית-פנטזיונרית-אידיאלית, אני מעדיפה את ההשקפה הריאליסטית ההגיונית.

התאהבות זה פנטזיה ולא היגיון....

כך שגישה שאומרת - אני באהבה צריכה ליהית ריאליסטית, מחמיצה הרבה דברים יפים שיש באהבה שרובם הם בגדר הדימיון, הפנטזיה והנפש. בגלל זה יש הרבה אנשים שלא חווים התאהבות אמיתית אלא מסתכלים על המונח כמשהו יותר מיציאותי : "כייף לי ליהיות איתו .. אני מרגישה בטוחה איתו... אני צריכה אותו" ...אני לפיכך אוהבת אותו" אלו דברים שכן ריאלים וגישה מציאותית מאפשרת לחשוב כך... לחשוב שזאת ההתאהבות שכולם מספרים עליה ( למרות שזה כלל לא נכון ) האהבה לפיכך נחשבת אצל הרבה אנשים לדבר טוב וריאליסטי שנראה נהדר כשזה מבוצע בשטח וההתאהבות לדבר משולל היגיון שנחשבת אצלם כדבר שולי או כמקסימום "גשר" בלבד להמשך ואם הוא נמשך הרבה זמן יש לותר עליו וללכת ל"גשר" אחר- קצר יותר. בקשר לזיכרונות...לא צריכים להאחז בכוח בזיכרונות.... הם יבואו מאליהם, או לא יבואו, ואין צורך להיפתר מהם. זיכרונות מאהבה ישנה הם תמיד טובים כמו יין טוב. אנשים בעלי גישה של מחיקת זיכרונות מרגישים רע בהרבה אבני דרך של החיים ואני בן

BlackUnicorn

New member
מישהו אמר שהיגיון סותר לגמרי פנטזיה

? ההיגיון יוכל לומר שבמקרה מסוים טוב ונכון לפנטז. אבל מצד שני, עדיין תמיד יהיה היגיון שישאיר אותנו עם היד על הדופק... בגישה הפנטזיונרית לחלוטין - מתאהבים בצורה שהיא עיוורת לגמרי. לדעתי זה גורם ליותר דברים שליליים מאשר לחיוביים. בדיוק ההפך מצורת החשיבה שלך, אני חושבת שכשאין היגיון בהתאהבות - מפספסים דברים מסוימים... אני חושבת שאהבה כשיודעים שהיא נכונה, אמיתית והגיונית- נותנת לנו בטחון שגורם לנו לאושר הרבה יותר מכל פנטזיה שתהיה. אני מאוהבת ואוהבת בטירוף את בן זוגי. אני מרשה לעצמי לפנטז לפעמים, אבל תמיד ההיגיון ינחה אותי. אני לא חושבת שהיגיון ופנטזיות סותרות את עצמן... אני חושבת שהכי נכון (בעיניי) ללכת בדרך של שילוב השניים ביחד.. ולא ללכת לקיצוניות אחת של פנטזיות. מי שחי בעולם ורוד לחלוטין, עולם של פנטזיות - אולי מאושר באותם רגעים (לאו דווקא יותר מאשר אדם שפועל גם ע"פ היגיון), אבל כשיגיע הבום - הוא יגיע הרבה יותר חזק...

למעלה