הכנפיים של ISIS

באלאדיה

New member
הכנפיים של ISIS

רציתי לספר לכם על אביזר שאני נתקלת בו הרבה באינטרנט, לא ראיתי בארץ - הכנפיים של isis. ISIS היא אלה מצרית קדומה, אלה-ציפור שמקושרת לאזור הנילוס, ומתוך המיתולוגיה המצרית היא מהידועות והמפורסמות ששרדו עם הזמנים, ומסמלת למצרים שפע, טוב.... נו כל הדברים הטובים שאלים בד"כ מסמלים (למי שמתעניין יותר באלה יש קישור ועוד קישורון) מכיוון שהיתה אלה-ציפור יש אביזר חשוב שנקרא על שמה - הכנפיים של isis ראו תמונות. זה דומה לעבודת צעיף אבל מאפשר "פירוטכניקה" אחרת (שלעיתים גובלת בג'אגלינג לדעתי)

באלאדיה

New member
אז מה אתם אומרים -

מכירים רקדנית בארץ שעובדת עם זה? מעניין לראות לא?

מדליק לאללה

אני אחפש בטורקיה אולי יש בקשר ליום חמישי נראה לי שיסתדר לי.

שרקייה

New member
לא צריך לנסוע לתורכיה בשביל זה.

קונים בד (רצוי ברוחב 1.2 מ' ) הבד שבכנפיים האלה הוא בד פליסה - קפלים, אבל לא מחוייב המציאות. ובאורך כ 1.5 מ'. משכיבים אותו לאורך וגוזרים חצי אליפסה. מחלקים את האליפסה ל שני חלקים. מתקבלים שני רבעי אליפסה . בצלע הארוכה תופרים מחפלת בעובי החלק העבה של זרוע הרקדנית. משחילים מקל ומצמידים אותו למכפלת ע"י תפר נוסף ומשאירים חלק שניתן לתפוס ביד. מכניסים את הידיים לצחנור שנוצר - וקדימה לרקוד. דרך אגב, בארץ משתמשים באביזר הזה קבוצות ריקוד שמבצעות קטעים בסגנון עתידני. משהו שבין פנטומימה, בלט וריקוד מודרני. בהצלחה. גליה

אין צעיפים מהסוג הזה בתורכיה

לעומת זאת את יכולה למצוא צעיפים גדולים לריקוד עגולים, מרובעים ומשלושים במחיר סמלי של 30 שח שלא יעבדו עליך.

ayelet 24

New member
וואו ../images/Emo70.gif איזה יפה זה! לדעתי יש בזה

משהו אפילו קצת מושך יותר מהצעיף, או לפחות מאתגר יותר (למרות שעדיין לא ניסיתי אף אחד מהם
- בהזדמנות) והתמונה הראשונה שבאלאדיה צירפה (זו עם התלבושת הכחולה) פשוט עושה חשק, היא ממש ניראית כמו ציפור סנונית. הסגנון הזה מאוד מזכיר לי את המתעמלות בהתעמלות קרקע/אומנותית עם מכשירים - זה בטח עושה יופי של זרועות
בכל מקרה, הייתי רוצה לראות רקדניות משתמשות בזה. איילת.

tlingit

New member
יאמי../images/Emo70.gif מגניב ביותר ../images/Emo2.gif

איזה רושם זה משאיר... החומר שממנו עשויים חלומות
גמני רוצה

באלאדיה

New member
אולי נעשה ייבוא משל עצמנו?

בטוח שאפשר למצוא את זה בארה"ב, מישהו נוסע? אני לא מעלה על דעתי לתפור כזה, הרבה מעבר ליכולותיי...

סרטון עם הכנפיים

באתר הזה יש הסברים די מפורטים על החומרים והכנפיים, ויש קליפ קצר של ריקוד עם הכנפיים.

הכנפיים

נראה לי שראיתי את זה פעם בהופעה אחת של סיגל ליפשיץ, וזה אכן היה מרשים מאוד. אני אנסה לבנות לי גם כנפיים כאלה נראה איך זה עובד, אני מקווה שלא אסתבך.
בכל מקרה אחלה רעיון
זה אשכרה עיצוב אופנה,איזה יופי שהריקוד לוקח אותנו לכל כך הרבה כיוונים.

lydiamai

New member
סיגל לפשיץ לא השתמשה בזה. אבל

באותה הופעה היא לבשה בגד מאוד מאוד מיוחד, שהחצאית בו - או לפחות החלק הקדמי שלו היה פליסה כזה. גם לי היתה אותה אסוציאציה מהתמונה הזו.

tamarind1

New member
הכנפיים

נראות לי באמת מאוד יפות, אבל בקליפים בעיני קצת נעלם המחול המזרחי... זה יפה אבל לא כל כך קשור, קצת תוספת אמריקאית לריקוד. זה לא כמו המקל, הצעיף או הסאגאתים, שמלווים בעדינות את הריקוד או את המוזיקה, זה אביזר דומיננטי שיוצר ריקוד בפני עצמו.

My thoughts exactly

הכנפיים מאוד מרשימות, אבל זה בעיניי יותר "גימיק". זה מזכיר לי שבשיעור הראשון שלי של ריקודי בטן בחרתי את הצעיף עם הכי הרבה מטבעות כדי שירשרש, והמורה אמרה לנו שככל שנלמד יותר, ככה פחות נצטרך צעיף "מצלצל", כי הריקוד/הגוף שלנו "יצלצל". זה מה שאני חושבת על הכנפיים. זה מאוד מרשים, אבל קצת בולע את הריקוד.

למעלה