הכנס המשפחתי 2

Horovitz

New member
הכנס המשפחתי 2

אז עכשיו אני יושבת בנחת ויכולה לספר ולהעביר קצת (אני מקווה) את רשמיי מן הכנס: קודם כל הקדמה: הכנס נערך לציון 14 שנים לפטירתו של "הדוד נחום" ו 10 שנים לפטירתה של אשתו יהודית שהיו אחרוני אנשי השומר ואנשים באמת דגולים (דעתי עליהם אפילו התחזקה אחרי הכנס). ביתם בכפר גלעדי היווה את בסיסה של משפחת הורוביץ. כל מי שעלה לארץ, או נסע לעיר אחרת וחזר ואפילו חי בעיר אחרת ונקבר שם. בכל אופן הכנס (שנולד, נוצר והתקיים על ידי בניהם ונכדיהם) נפתח בקבלת שבת וארוחת ערב בלובי של בית השומר. ליד השולחן המרכזי הונחו תמונות של הדודים ותמונתו המפורסמת של סבי (היחידה שנמצאת בכל אחד מהבתים של בני המשפחה) ותעודת הזהב של הקרן הקיימת שם ישנה עוד תמונה מפורסמת של סבי (מצורפת). על לוח נתלו פתקים עם שמות כל בני המשפחה (כפי שהכירום המארגנים) בצורת עץ משפחה (או כמה עצים) ועל שולחן סמוך פתקים ריקים וכלי כתיבה לתיקונים ותוספות. כמו כן היו על אותו שולחן אלבומים ישנים של הדודים בהם בני משפחה (וחברים כגון בן גוריון, משה שרת, יצחק רבין ועוד), וספר הנקרא "עץ משפחה" ובו דפים למילוי פרטים (ספר נחמד). אחרי קבלת השבת וארוחת הערב החלו בני המשפחה לספר סיפורים ולשיר שירים מ"בית אבא ואמא". בבוקר התכנסו כולם בחלקת השומר בבית הקברות בתל חי שם נערך טקס אזכרה לדודים ולשאר בני המשפחה שנפטרו (באותה חלקה קבורים עוד שני דודים ובני זוגם, ובחלקות אחרות ישנם עוד כמה בני משפחה). אח"כ חזרנו לבית השומר שם נערכה סקירה קצרה על חייו של הדוד החל מילדותו במולדובה ועד פעילותו בשומר, ביבוש החולה, ובפיתוח הגליל (הקים את האכסניה ואת המכללה בתל חי, את מוסיאון בית השומר). לאחר מכן הוקרן סרט שצולם עוד בחייו. זה היה כל כך מרגש. הוא סיפר שם בין הית על חייו ועל סבי. אחרי ארוחת הצהרים התקיים סיור מודרך בעמק החולה בו הודגש חלקו של הדוד בפרוייקט. עד כאן התיאור - ומכאן...
- תארו לכם לפגוש מישהו - שסבתו היתה אחות של סבי - והוא נראה בדיוק כמו התמונה של הסבא...
- תארו איך כשצפיתי בסרט על הדוד ב"צעירותו" (בסביבות גיל 80- נפטר בגיל 96) - זה היה כאילו ראיתי את אבי אילו חי עוד כמה שנים. וראינו ילד (בן 4) שקשור אלינו בהבדל של 4 דורות - והוא נראה בדיוק כפי שנראה אחייני המתוק לפני שנה
החלק שהכי חשוב בעיני והוא היתרון הגדול של כנס כזה - הוא הצלבת מידע - במהלך המחקר שמעתי לא מעט סיפורים סותרים - והנה כל אותם אנשים שספרו לי - עומדים זה מול זה - והכל מתחיל להסתדר. יתרון נוסף הוא שאנשים שאולי לא היו מספרים מעצמם, התגרו לספר אחרי ששמעו אחרים. החסרון הוא שלפעמים הסיפורים נאמרו בשקט ליושבי השולחן - ולא הגיעו לכולם - וכך חלקם הלך לאיבוד. טוב, אני אסיים פה לבינתיים (הגזמתי...) מאחלת לכולכם משפחה נפלאה ואוהבת שכזאת !

ornan

New member
היתה לי הזכות להכיר את נחום../images/Emo150.gif

ויהודית הורוביץ. גם ילדי זוכרים אותם אנשים גדולים - גדןלים... ילדיהם ונכדיהם ממשיכים בדרכם ובמורשתם. השיטוט באתר של משפחת הורוביץ - שהיה מעניין לכשעצמו - חזק לי את הדעה שאכן משפחתכם מיוחדת ויפה. אשמע רשמים ממך על המפגש ביום שישי. ארנה

../images/Emo45.gif נשמע מפגש מרתק ומוצלח../images/Emo70.gif

אני החלטתי שבקיץ הבא אערוך מפגש משפחתי - ואת, בסיפורך, מחזקת את ידיי. הבעיה היא, שעוד לא החלטתי את אילו מבין 5 המשפחות שאני חוקר כדאי לכנס. הקטנה ביותר? הגדולה ביותר? זו שיש לי לגביה מידע רב ביותר? אולי זו עם המידע המועט ביותר? החלטתי, שאבחר במשפחה שבמהלך החודשים הקרובים תהיה לי לגביה התפתחות משמעותית
ארנון

Horovitz

New member
לדעתי

עליך לבדוק קודם אילו אנשים פתוחים לרעיון, יסכימו ויוכלו לבוא (רוצה ויכול הם שני דברים שונים
). האם במשפחה זו לפחות לכל אחד יש קשר עם מישהו אחד (כך שגם אם אינך מכיר את כולם - אחד יוכל להזמין אחר). כמה מקום יש לך ומהו התקציב לאירוע (האם אתה מתכוון לגבות משהו מהאנשים שיבואו?). מה יהיה אורך האירוע (בזמן) - ימים/שעות? האם צריך לדאוג למקומות לינה? לארוחות? האם לכולם יש איך להגיע? האם האירוע יתקיים במקום אחד או שצריך לנסוע ממקום למקום? האם במשפחה זו יש הרבה אנשים שמתעניינים בגינאולוגיה ויבואו רק לשם כך - או שצריך איזשהו "תירוץ" כדי להביא אותם? אילו דברים שתפסו את תשומת לבי בכנס שלנו. אני חושבת שהם מאד חשובים לשם ארגון כנס מוצלח. בהצלחה!

כוכה

New member
התיאור מעורר קנאה

כשנכנסת לפורום, לא תיארתי שמדובר באנשים-הנפילים מן הדור ההוא שגדלנו עליהם בילדותנו אי שם בשנות איכה.... כל הכבוד לך, תיאור הכנס מדהים. מרכיבים רבים ובמינונים נכונים כנראה. כשתכתבי את המאמר - כדאי לך לדפדף בפורום לאחור- היו עוד כמה תיאורים, כדאי לקחת מכל אחד משהו. ישנו אתר של משפחת שטייניץ שלא הצלחתי להכנס אליו - הם שומרים בסוד. היה להם מפגש עולמי לפני כמה שנים בירושלים, והיו בו כמה רעיונות מאד מעניינים.

Horovitz

New member
כנסים במשפחת הורוביץ

הכנס שתיארתי היה הראשון שהשתתפתי בו ולמען האמת היה משהו "אינטימי" של המשפחה "הקרובה". בשל גודלה של המשפחה קיימת עמותה לחקר משפחות הורוביץ הפועלת בעידוד בית התפוצות. הם מקיימים כנסים כל שנה והראשון שבהם, כפי ששמעתי, היה בינלאומי והשתתפו בו מאות אנשים (לפחות) - בינהם גם אבא שלי שכבר איננו יכול לספר לי

Horovitz

New member
המאמר

כמובן שאמשיך בסוף השבוע לשוטט אחורה בפורום וכך גם אתקל בהודעות הקשורות בכנסים משפחתיים. יחד עם זאת אשמח אם מי שיכול לתרום לנושא ישלח לי ב אי-מייל או במסרים.

במשפחה שלי:

אנחנו ביססנו את המפגש המשפחתי על יסוד צאצאיהם של סבא שלי Erdelyi Natan וסבתא שלי (נולדה) Groner Ludmilla. סבא נפטר בביתו בבודפשט בסוף מלחמת העולם השניה ממחלת הטיפוס, סבתא זכתה לעלות לארץ לראות נכדים ולהנות מהשלוה. אירגון המפגש, שלא כלל את דור ההורים (כי הם כבר לא בחיים), כלל למעשה 7 בני דודים, בני זוגם וצאצאיהם. לא היה כל קושי לארגן את המשתתפים, די היה בטלפון אחד לכל אחד מבני הדודים, וכל אחד במשפחתו הטיל על הילדים, נכדים את המשמעת הקואליציונית. כל אחד התבקש להכין תבשיל ולהגיע לדשא שלפני ביתי בשבת בצהריים. המפגש התחיל בביקור בבית הקברות בו קבורה סבתא שלנו, ולאחר מכן התפזרנו למפגשים הספונטניים, לאכילה, וגם לציור-עידכון עץ המשפחה. הארגון הטכני (להכין שולחנות, כיסאות, כלי אוכל ושתיה) דרש את עזרתם של כל בני המשפחה המצומצמת והיה כרוך גם בהוצאה כספית. למרות שכולם שיבחו את המעשה, לא התנדב עד עכשיו אף אחד מבני הדודים ליזום מפגש דומה אצלו. כנראה שהשנים שחולפות (רובנו גימלאים) מקשות על לקיחת יוזמה לידיים.

Horovitz

New member
אין ספק שהתכנסות שכזאת...

וקטנה המשפחה ככל שתהיה, כרוך בהרבה מאמצים בכל מיני תחומים. מי אינו יודע כמה קשה לארגן אירוע כמו חתונה או בר מצווה - ואפילו לכנס את הקרובים ביותר לחג... על אחת כמה וכמה התכנסות כזו ללא שום "סיבה מוצדקת"...

ilanr

New member
מתנה קטנה להורוביץ

מצאתי את התעודה הזו לפני כמה חודשים, היא שימשה ככריכה אחורית לתמונה מוגדלת של סבי. כידוע, אני נוהג לבדוק ולחקור את הצד האחורי של כל תמונה ותמונה, וזה מה שמצאתי שם. מעניין מי האנשים הנוספים בתמונה, ומי השמות המוזכרים בה. צירוף מקרים מעניין, לא ?

Horovitz

New member
וואו - אילן, תודה!../images/Emo24.gif

בקשר לשאלותיך: הקרן הקיימת, בנסיון לעודד אנשים לתרום, מחזיקה רישומים הנקראים "ספר הזהב של הקרן הקיימת". בזמנו זה היה נחשב כבוד גדול להרשם בספר הזה. ינם אנשים שתרמו לשם עצמם ונרשמו בספר - וישנם אנשים שתרמו כהוקרה למישהו אחר. כך שהשם בצד ימין הוא הרושם בספר - זה שבקשו להוקיר, והשמות הקטנים בצד שמאל הם אלו שרשמו אותו (התורמים). התעודה הזאת מצויה (למיטב ידיעתי) כמעט בביתם של כל סבא וסבתא בישראל. לגבי האנשים המופיעים בתמונות אין לי שום פרטים. אנחנו גילינו את סבא שלנו שם דרך הספר "דובוסארי - ספר זכרון" שם נכתב בגאוה שזה הוא. אין לי שום הוכחה לכך. אח שלי נמצא במשא ומתן עם גורמים בקרן הקיימת בכדי לברר יותר מידע על התמונה. אך האנשים היום יודעים כל כך מעט. הם היו צריכים לחקור הרבה זמן עד שהסכימו לתת לו עותק של התעודה. ד"א - אם למישהו פה יש קשרים בקק"ל ויוכל לתת לנו יד בנושא - אני אברך אותו לנצח!

למעלה