הכנסת פתקים לכותל

הכנסת פתקים לכותל

יש דבר שאני לא מבין. יש מנהג בנצרות שכאשר כוכב נופל, יש לבקש משאלה. הרב זמיר כהן אמר באחת מהרצאותיו שאין בזה ממש, היהדות לא מקבלת את זה, אלא טוענת שכשאדם רוצה לבקש משהו מאלוקים, הוא לא צריך לחכות שכוכב יפול, אלא הוא יכול ישר לבקש. אני לא הבנתי, מה ההבדל בין "נפילת כוכב" לבין הפתקים בכותל. הרי אם אני רוצה לבקש משהו מאלוקים, אני צריך לנסוע לכותל, לבזבז שעה על מציאת חנייה, ולהידחף בין אנשים כדי להכניס פתק, ובמילים אחרות, לבקש את בקשתי ממנו. נראה לי מוזר, אשמח שתאירו את עיניי, שבת שלום.

gdisrael

New member
שלום, אנסה תשובה כפי יכולתי

1) בכותל יש קדושה, להבדיל מכוכב-נופל. השאלה שלך שקולה, לשאלה : "אם ואכן, שכשאדם רוצה לבקש משהו מאלוקים, הוא לא צריך לחכות ... אז מדוע צריך להתפלל בבית-כנסת, עם מניין, עם תפילה קבועה, ולא רק 'לבקש מאלוקים'. אלא, שיש דברים שטמונה בהם קדושה יתרה, וזה מוסיף, בטח שלא גורע - במיוחד שעל פי חז"ל, התפילה במניין עולה בוודאות לקדוש ברוך הוא (שומע, בכל מקרה, אבל עולה - זה משהו אחר). וגם יש עניינים עם מלאכים. והנוסח המסויים של התפילה, הינו נוסח שמבוסס על סודות עליונים, ועניינים גבוהיים, ורוחניות וקדושה גבוה, וכו' וכו'. לכן, כשם שיש ענייני קדושה כאן, גם בעניי הכותל. עם זאת, יש דעת-הלכה, שנוקטת שאסור לשים פתקים בכותל ! מכמה סיבות, אחת מהסיבות, שאני זוכר, היא כאשר אתה מכניס את ידך לתוך הכותל, בשביל לטחוב את הפתק, אתה חודר ל'תחום' של הר הבית, והרי - שאסור להכנס אליו. מלבד זאת, יש עוד כמה עניינים. אבל יש גם דעות להסתמך, לפי זכרוני, שבעזרת השם לא מטעני, לשים פתקים. אני אישית, שלא נוהג להחמיר כמעט בכלום, דווקא לא שם פתקים בכותל, ונוהג כך. כל טוב ובשורות טובות !

אופירA

New member
מנהל
אפשר לבקש מאלוקים בכל רגע ורגע

לכוכב הנופל אין שום משמעות יהודית, שאמורה לעורר את האדם לתפילה. לעומת זאת - לכותל יש משמעות, וזו יכולה לעורר את האדם להתרגש בתפילתו. לכן שווה לנסוע לכותל ולבזבז זמן. אין צורך להכניס פתק לכותל, ויש לזה לעניות דעתי יותר משמעות רגשית אצל אלו שעושים את זה. אני לא מאמינה שהרבה דתיים עושים את זה. מן הסתם שיותר עושים את זה אלו שלא יודעים להתפלל אחרת. לי גם מפריעה ההידחקות בין הרבה אנשים, ולא מתעוררת בי התרגשות, לצערי, במחיצת הכותל המערבי. לכן אינני נוסעת לכותל אפילו אם אני מגיעה לירושלים, ואם כן - רק בימים רגילים, ולא בזמנים שצפוף שם במיוחד. האנשים שעושים את זה פשוט מרגישים יותר חזק את התפילה במחיצת הכותל המערבי, ולכן, בזמנים מיוחדים שבהם הם רוצים במיוחד להרגיש את ההתלהבות והערגה בתפילה, הם משתדלים להימצא בכותל ולחוות את החוויה החזקה שהוא נותן להם.

למעלה