הכנסת כלה

הכנסת כלה

יש לי ילדים בעוד מספר שנים הם יגיעו לשידוכים מאיפה יהיה לי אז כסף להכנסת כלה?

בן 19 בפרופיל? כמה ילדים יש לך?

והם כבר מגיעים לשידוכים? וואו, באמת מחתנים אותם מוקדם היום

mister xy

New member
חשבתי שאתה מתכוון למשהו אחר

פעם שמעתי מסבא שלי פתגם ירושלמי שיש שלושה דברים שלא שואלים: 1. בן כמה אתה. 2. כמה כסף יש לך. 3. כמה נכדים יש לך. ואולי לזה התכוונו חז"ל באומרם ש"אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין"...

mister xy

New member
זה חלק מאמצעי הזהירות

שמשתתפי הפורום נוקטים כדי לא להיחשף. אל תצפה ממישהו במצב כזה שיחשוף כאן את גילו ואת מספר ילדיו. במילים אחרות, אל תשאלו שאלות כדי שלא תשמעו שקרים.

אבל במילא שומעים שקרים

אם מישהו בן 45 עם 8 ילדים, עדיף שיאמר שהוא בן 35+ עם 4+ ילדים או משהו כזה מאשר שיגיד שהוא בן 19 ויש לו ילד אחד אם אנחנו אמורים להבין את מצבו כדי לנסות לתת עיצות רלוונטיות. אני מבין את הפרנויה והצורך להסתיר פרטים (וכל אחד יוכל להחליט עד כמה), אבל לדעתי עיוות טוטאלי של הפרטים זו פרנויה מוגזמת (אמרתי "לדעתי"). לא סביר לחשוב שהידיעה שהוא בן 35+ עם 4+ ילדים - מיד יגרום לכך שכל מחב"ת ידע מיהו. מצד שני, כל אחד והפרנויות שלו.

סוג ב

New member
מספיק שהוא באמת בן 25

ויש לא 2 ילדים. גם עלי, אחיות שלי צוחקות, כשאני אומרת מחר בר מצווה, מאז גיל 3. אני חושבת שהוא התכוון עוד מעט, ברעיון הכללי. לא עוד מעט של עוד כמה חודשים. החיים חולפים כ"כ מהר...

לכן חשוב לדעת בערך

כך אוכל להגיד שעוד 10 שנים העולם יכול להשתנות. הוא יכול לצאת בשאלה והילדים כבר ילמדו באוניברסיטה לפני שיתחתנו, או שאיראן תזרוק על ישראל פצצת אטום ויעבירו את כולם לאוגנדה...

לא לחינם

השנוררים צועקים ``הכנסה קלה``. שנה אחת בערב פסח, דפק חסיד על דלתו של שכני וביקש צדקה עבור משפחה נצרכת. שאל אותו שכני שהיה שנון, האם המשפחה הנצרכת היא האגר (ויזניץ) או רוקח (בעלז).

אני מכיר אנשים ש

שחסכו כסף כל חודש ובמשך הזמן הצטבר להם סכום יפה להשאת הצאצאים. אני מניח שהתשובה בנאלית אבל זו התשובה הכי נכונה.

בת בסלו

New member
../images/Emo4.gif

אתה דואג מאיפה יהיה לך כסף בעוד מספר שנים? בדיוק על זה אמרו חרזלינו "די לצרה בשעתה" ואמרו גם "חכם עיניו בראשו" אז אם אתה באמת דואג קום עשה, ואל תשב בטל. לך תלמד מקצוע, תשקיע בלימודים,תמצא לך עבודה טובה, ותתחיל לחסוך. ויש לי גם טיפ להכנסת כלה: אתה ממש אבל ממש לא מחויב מדאוריתא לקנות דירה לילדיך גם אם הם יהיו גדולי הדור שצריך לשלם עליהם דירה. יותר ויותר אנשים מבינים שזה אבסורד שהורים קונים 5,6,7,8,9דירות עבור הילדים, הגיוני יותר שכל זוג יקנה דירה לעצמו. שיהיה במזל טוב!

אינני יושב בטל

אבל כל מה שנכנס מכאן יוצא משם ואי אפשר לחסוך סכום משמעותי כנראה אקבץ נדבות אז רק נקווה שיהיה ממי לבקש הנגידים החרדיים הם חלק חשוב במערכת המטורללת הזאת בה אנו חיים הקלות בה הם נענים לשנוררים מאפשרת את המשך קיום היהדות עד ביאת גועל צדק אמן

למעלה