הכנסיה האנגליקנית

הכנסיה האנגליקנית

ראיתי סרט על הנרי השמיני. אני מבין שהכנסיה האנגליקנית פרצה בסביבות 1500, אני לא מבין למה, ומה מיוחד בה. אני לא מבין למה הנרי השמיני יצא נגד הכנסייה הקתולית. מה הקשר בין הפרוטסטנטים לבין האנגליקנים, הם אותו הדבר ??? למה עד היום יש מלחמה בין הפרוטסטנטים לקתולים באירלנד, מוזר לי העניין, כי מלחמות מהסוג הזה לא קיימים יותר בשום מקום אחר בעולם, לפני מאה שנה היה, אבל עכשיו לא, למה דווקא אירלנד נשארה תקועה עם הנושא הזה. בזמן האניקוויזיציה, אלה היו קתולים או פרוטסטנטים שהתעללו ביהודים ? תודה מראש על התשובות שלכם.

Boogieman

New member
תשובות.

הנרי השמיני יצא נגד הכניסיה הקתולית בגלל שהאפיפיור לא היה מוכן לאפשר לו להתגרש, אבל זה רק על פני השטח. הרבה זמן לפני כן היו כל מני בעיות בתוך הכניסיה הקתולית ובתוך הסיפור הזה, הכניסיה באנגליה נקטה מדיניות עצמאית במידה רבה. פרוטסטנטיות זה שם כללי להרבה מאוד זרמים, המשותף בהם הוא מקורם בפילוג של אמצע המאה ה-16 (בהנהגת מרטין לותר). הכניסיה האנגליקנית נכללת בתוך זה אבל המקרה שלה הוא ייחודי, מדובר בכניסיה לאומית שבה המלך הוא ראש הכניסיה, ולמרות התיאולוגיה הפרוטסטנטית ברובה, הכניסיה האנגליקנית שמרה על מאפיינים קתולים מסויימים. לגבי צפון אירלנד, הדת היא לא הסיבה למלחמה. אנגליה יישבה אנגלים פרוטסטנטים בשטח אירלנד מאז המאה ה-16 (שמישהו יתקן אותי אם אני טועה) וכשאירלנד קיבלה עצמאות מאנגליה, במאה ה-20, נשאר החלק הצפוני (שמיושב ברובו בפרוטסטנטים ממוצא אנגלי) בידי אנגליה. העניין הוא שיש שם גם ציבור גדול של אירים קתולים שרוצים להסתפח לאירלנד ורואים בצפון אירלנד חלק בלתי נפרד מהשאר. האינקוויזיציה היתה מוסד קתולי, אבל כדאי לזכור שהאינקוויזיציה לא עסקה ברדיפת יהודים בעקרון. תפקידה של האינקוויזיציה היה לרדוף כופרים ולכן היהודים היחידים שהיו בתחום אחריותה היו יהודים שהמירו את דתם לנצרות ונחשדו בקיום מצוות הדת היהדית בסתר. בהקשר היהודי ידועה בעיקר האינקוויזיציה הספרדית שגם היא מקרה מיוחד. בשונה מהאינקוויזיציה שהיתה קיימת קודם והיתה מוסד ששייך לותיקן, האינקוויזיציה הספרדית היתה מוסד שהיה שייך למלך. נ.ב. לא לטעות ולחשוב שהפרוטסטנטים לא רדפו יהודים.

donatela

New member
ההיפרדות לכנסיות לאומיות

איננה אופיינית רק לאנגליה. זה קשור לניסיון של המדינות הללו להשתחרר מהעול הפוליטי של האפיפיור ולקיים מדיניות עצמאית. גם בצרפת היה זרם כזה, זה נקרא גליקניזם - זרם ששאף כל הזמן להכפיף את הכנסייה בצרפת יותר למלך ואח"כ למדינה ולהשתחרר מרומא.

Marinette

New member
תוספת לגבי הכנסייה האנגליקנית

המקבילה, או ה"תוצר", של הכנסייה האנגליקנית בארה"ב, הוא מה שנקרא הכנסייה האפיסקופלית. הכנסייה האפיסקופלית נחשבת בארה"ב בדרך-כלל למתונה ביחס לזרמים הפוריטניים (פרוטסטנטיים-קיצוניים) ששם.

hastings

New member
זה מצריך ציטוט

של רובין וויליאמס המופלא באחד ממופעי הסטנד-אפ שלו: Apiscopales are catholic light - same religion, half the guilt

Boogieman

New member
ציטוט תשובה.

Catholics belive in forgiveness, we, the jews belive in guilt. מתוך הסדרה "מלאכים באמריקה".

טשאפק

New member
על צפון אירלנד

בריטניה ליישב מהגרים פרוטסטנטים בצפון אירלנד במאה ה 17, באדמות שהיו שייכות קודם לכן לכנסייה ולאצילים מסוימים שנטשו את ארצם. (כגון הרוזנים מטיירון וטירקונל, ב 1607, שעזיבתם נתנה את האות לעזיבה המונית). יזמים קיבלו לבעלותם אדמות אלו בתמורה לכך שיישבו בהם מתיישבים מאנגליה וסקוטלנד וידאגו לגירוש התושבים האיריים ולהגנת הנחלות. מרבית המתיישבים באו מאזורים עניים בסקוטלנד, כי אירלנד היתה מקום קשה למחיה ולא בטוח - ולכן לא אטרקטיבית ביותר. מבחינה דתית, הבריטים הקימו את "הכנסייה של אירלנד" (אחות לכנסייה האנגליקנית) וקבעו אותה ככנסייה הרשמית של אירלנד - כאשר גם הכנסייה הקתולית וגם זרמים פרוטסטנטים אחרים, הרווחים בצפון אירלנד, הופלו לרעה לעומתה באופן חוקי עד סוף המאה ה 19.

למעלה