הכנות הצוות למחנה

הכנות הצוות למחנה

הכנת הצוות למחנה חווי"ה מתחלקת לכמה שלבים: השלב הראשון הוא איסוף נתונים- כל מד"צ יקבל שאלון ובו יצטרך לענות על כל מני שאלות. בסיומו של השלב הזה נדע מי 'מדריך' במחנה (כי כידוע אפשר לעשות גם כל מני תפקידים אחרים), האם הוא יכול להדריך שבוע או שבועיים, עם מי הוא חושב שהוא יכול להדריך ועם מי יותר קשה לו לעבוד וכו' -וכמובן, נקבל מהרכזים חוות דעת על המד"צים. אחרי שנאסוף את כל הנתונים נשב ונבנה את הצוותים למחנה (צוות לכל עדה וכמובן צוות טכני, חוגים וכו') ונפרסם את הרשימה לידיעתכם. השלב השני והעיקרי הוא כנס מדריכים - כנס של שלושה ימים שיתקיים בל"ג בעומר,(בימים שישי עד ראשון). הכנס הזה יהיה בעצם הפתיחה הרשמית של ההכנות למחנה, כל אחד מהמשתתפים יפגוש את הצוות של העדה שלו ואת ראש העדה. נתחלק לצוותים, נעבור פעילויות כלל מחנאיות על ההדרכה במחנה ועל המחנה עצמו. גם נתחלק לעדות וכל עדה תתחיל לעבוד על הנושא שלה - נלמד עליו ואז נתחיל לכתוב בצוותים את הפעולות. השלב הזה בעצם ימשך עד אמצע יוני כיון שבסוף הכנס כל אחד יקח אחריות על כמה פעיליות למחנה (הכנת מעמדים, פעולות, ערבי תרבות, מושמושים וכו'). אני יודעת שזה יוצא די עמוס למי שמדריך או פעיל במשך השנה, אבל זה מאוד יקל עליכם להגיע למחנה כשהכל כבר ממש ממש מוכן. השלב השלישי הוא 'שבוע' ההכנה. שבוע ההכנה מתקיים בכפר הנוער עצמו בערך 4 או 5 ימים לפני תחילת המחנה. הצוות מגיע לכפר, מכיר אותו ומכין אותו למחנה. בשבוע זה נקיים הכנות אחרונות, חזרות למופע פתיחה, נתגבש כצוות מחנה וכו'. אני מקווה שהתהליך יותר ברור עכשיו. אשמח לענות על שאלות נוספות
שלכם, שרון

Daphi

New member
תודה...

תודה על ההסבר..... אני כל כך מתרגשת!!!!!

שרון יקרה...

שאלה מאוד חשובה לי אליכם... (אני מתארת לעצמי שאני יודעת את התשובה, אבל אני חייבת להיות בטוחה...) גם מי שלא הדריך במשך השנה יקבל את השאלון..?? (וכו' וכו'..??)

מדריכים במחנה

צוות ההדרכה יכול לתפקד כמדריכים, מדריכי חוגים, צוות טכני,מארגני ארועים מיוחדים כמו מלחמת צבעים, מופע פתיחה וסיום, יום הפנינג וכו'.. ניתן כמובן לשלב בין כל מיני תפקידים. באופן עקרוני כל בוגר/ת קורס הדרכה יקבל/ תקבל שאלון למדריכ/ה. כמובן שכולן/ם מוזמנים להדריך במחנה כל עוד הם יעמדו בדרישות התפקיד (אחריות, יצירתיות, ניסיון בהדרכה, דוגמא אישית, יכולת בניית פעילות ומערכי עבודה וכו') ותהיה להן/ם המלצה מהרכז/ת שפועלים באזורם. מי מכם שלא הדריך לאורך השנה ומעוניין להדריך בקיץ, כדאי שיצור קשר עם רכז/ת שפועל באזורו ות/יקבע איתו/ה איך הוא/הוא משתלב/ת במערך ההדרכה של הסניף על מנת לצבור קצת ניסיון בהדרכה - לפחות של פעולה או שתיים. כדאי גם להתנסות בהדרכה של גילאים שונים כך שתדעו מה יותר מתאים ונעים לכ/ן.

שאלה...

את תקחי אותנו לראות את המקום החדש של חוויה לפני השבוע הכנה, באיזה פסח או משהו כזה???

טוב...

תראי שרון, אני יודעת שאני לא יכולה לדרוש כלום... אבל נראה לי קצת לא הגיוני שמי שלא יכל להדריך במשך השנה בגלל החלטה שלכם, שלא יוכל להדריך במשך השנה כי העדפתם אחרים שידריכו על פניו, (ואם מותק לי לציין, היו המון שלא התאימו ומראש היה צפוי שלא יתאימו להדריך, ובכל זאת הדריכו על פני אחרים) לא יקבל את אותה הזדמנות שווה להדריך בקיץ... מהסיבה המאוד פשוטה, שאין לו נסיון בהדרכה... פשוט זה לא נראה לי הוגן... (תקני אותי אם אני טועה...) רק רציתי לציין עובדה...

ורד ר

New member
אני מסכימה איתך שצריך

לבחון מחדש מי ידריך בחוויה ולא רק על סמך מי הדריך במהלך שנה, אבל זו בכלל בכלל לא סיבה פשוטה שלמישהו אין ניסיון בהדרכה. זה חשוב מאוד, אולי אפילו הכי חשוב.

הדרכה במחנה

אהלן, עוד כמה תשובות לשאלות שהתעוררו כאן: צוות הרכזים ואני נעשה כל מאמץ לארגן ביקור בכפר הנוער ברגע שהכל יהיה סגור. מאוד חשוב שהצוות שידריך בקיץ או לפחות חלקו יכיר את המקום על מנת שנוכל לתאים את אופי הפעילות לתנאי המחנה. ולגבי ההדרכה עצמה - נראה לי שהדברים שלי לא הובנו עד הסוף. לרגע לא התכוונתי שמי שלא הדריך כל השנה לא יוכל להדריך בקיץ. מה שכן אמרתי זה שאחד מהקריטריונים להדרכה בקיץ הינם נסיון בהדרכה. ולכן, אני מציעה לכל מי שלא מדריך/ה ליצור קשר עם הרכז באזורו ולהצטרף לפעילות או שתיים או כמה שצריך כדי להתנסות. אם זאת, חשוב שתדעו שאנחנו לוקחים אחריות על החניכים שלנו מרגע שהם עולים על האוטובוס ואנחנו מחוייבים לתת להם את "הסחורה" הכי טובה שאפשר, כלומר את המחנה הכי טוב שאנחנו יכולים והצוות ואיכות הצוות הינם המפתח להצלחה. בכל מקרה, נקיים כנס מדריכים אליו כולם יוזמנו ורק אחר כך נתחיל לקבל החלטות על בסיס שיחות אישיות שנקיים במהלך הכנס עם כל מי שיגיע אליו. שרון.

דבר נוסף...

אולי כדאי לתת הודעה קצת יותר רחבה, לכולם, ולא רק לחבר'ה בפורום, כי אלו תאריכים שצריך לשריין, ויהיה חבל אם יהיו אנשים שלא יוכלו להגיע לכנס, ולשאר הדברים...

../images/Emo66.gif תמונות ממחנות חווי"ה

אהלן, קודם כל - בטח כבר כתבתי את זה בהודעות הקודמות אבל אני מאוד מאוד מודה לכל מי שמוצא את הזמן להקדיש מחשבה על הקיץ. ההערות וההארות שלכם חשובות לי ולנו. ועכשיו לבקשה נוספת, אם אתם כבר כאן - אנחנו עובדים בימים אלו על הפלייר הפרסומי של המחנה. אנחנו רוצים לחלק אותו לחניכים בסוף חופשת הפסח, כדי לאפשר להם חודשיים להרשם. האמת היא שהפלייר כבר מתגבש ודי מוכן - אבל מה שחסר לנו אלו התמונות. אם יש לכם תמונות ממחנות קודמים או מטיולים של נוער תל"ם שמשקפות את האוירה של נוער תל"ם ושל המחנה, אני מאוד אשמח אם תעבירו לי אותם. אפשר להעביר לי את התמונות באי מייל (לכל מי שיש לו/ה סורק או מצלמה דיגיטלית) או במעטפה ואני אדאג לסרוק אותם ולהחזירם בשלום. חשוב לי שהתמונות של הצוות ובכלל יהיו עדכניות ולא של חבר'ה שכבר מסיימים את הצבא . . . כל מי שיש לו/ה מה לתרום או חושב/ת על משהו שכדאי שיכנס לפלייר להורים ולחניכים מוזמנ/ת לכתוב לי. שוב תודה, שרון.

למעלה