הכנה ל-JLPT ביפן

shovach

New member
הכנה ל-JLPT ביפן

שלום לכל חבריי הפורום. ברצוני להפנות שאלה לאלה שלמדו ביפן. אני סטודנט שנה שלישית בחוג למזרח אסיה באונ' ת"א, וכמו כולכם לומד את השפה היפנית. יש לי בת זוג יפנית, שלצערי כרגע ביפן, אך אני מתכוון לחזור אליה בסוף התואר (בתקווה שהשביתה לא תאריך יותר מידי את הסמסטר...),. ברצוני להכנס לבית ספר לשפה אשר מציע הכנה למבחן הרמה (JLPT). אני לא בטוח, אבל אני חושב שישנם כמה מכם אשר למדו למבחן הזה, נכון? רציתי לקבל המלצות על בתי ספר בטוקיו. כמובן שבחיפוש בגוגל ניתן למצוא הרבה בתי ספר, אך קיוויתי לשמוע מניסיונם של אחרים. שאלה נוספת היא כמה זמן צריך להגיש את בקשת הלימודים מראש? משום שהלימודים אורכים יותר מ-3 חודשים (בין שנה לשנתיים), הבנתי שהפרוצדורה לקבלת הויזה ארוכה יותר. תודה רבה, מעיין

GnomeBubble

New member
אני לא עשיתי

אבל לאיזה רמה של JLPT אתה מתכוון? אני מניח ש-1級 או 2級?

shovach

New member
אני מתכוון להתחיל ללמוד ל- 2級

ולאחר מכן להמשיך לרמה 1級. יש כאן בפורום אנשים שעשו את המבחן, נכון?

jonbaum

New member
אני עשיתי את המבחן

עברתי 1級 בשנת 1999, אבל עשיתי את זה בצורה הכי עצלנית שיכולה להיות. יצאתי ללימודים ביפן בשנת 1994, ופשוט חיכיתי עד שהיפנית שלי מספיק טובה כדי שאוכל לעבור את המבחן בלי ללמוד, ואני שמח לציין שהשיטה עבדה. זה היה בשנה האחרונה לפני שעזברתי את יפן. ככה שאני לא יכול לספר לך מנסיוני על בתי ספר שבהם לומדים למבחן הזה.

1mnm

New member
האם אתה עושה שימוש בשפה

רציתי לדעת אם אתה עושה שימוש בעבודה ב 1 קיו או שזה נשאר ידע אישי לבינתיים. לי יש 2 קיו ואני תמיד חושב לעשות מתי שהוא 1 קיו

shovach

New member
בזמן שהיית שם, ממה התפרנסת?

חוץ מהלימודים, גם נושא העבודה, שבמקרה שלי יהיה חוקי, קצת מטריד אותי...

jonbaum

New member
היתה לי מילגה

של משרד החינוך היפני (המילגה המפורסמת של ה-Monbusho שמקבלים דרך השגרירות היפנית). במסגרת המילגה מקבלים פטור מלא משכר לימוד, דמי מחיה של בערך 180,000 ין (כך זה היה בזמנו. אין לי מושג כמה זה היום), שזה סכום שבהחלט מספיק לחיים בסיסיים. בנוסף לסכום הזה, עבדתי בכל מיני עבודות (עם ויזת סטודנט אפשר לעבוד עד 20 שעות בשבוע נדמה לי) - לימדתי אנגלית, תרגמתי מסמכים, עבדתי כמתורגמן, ומה לא. המצב הכלכלי שלי ביפן היה מצויין. שכרתי דירה יפה, עשיתי כל מה שבא לי, נסעתי לחו'ל לפחות 3 פעמים בשנה. ותמיד נשאר כסף בסוף החודש.

jonbaum

New member
כן

אני עושה שימוש יומיומי בשפה. אני עובד כמתרגם/מתורגמן אנגלית יפנית (אני גר באירלנד) ויש לי עסק משלי. אין יום שאני לא קורא יפנית ומתקשר ליפן בענייני עבודה או בשביל לשאול מישהו בקשר לאיזו נקודה לא ברורה בטקסט שאני אמור לתרגם.

1mnm

New member
אתה לא גר בארץ?!

יפה אז אתה בעסקי התרגום ביפנית. איפה גרת ביפן?

jonbaum

New member
לא. אני לא גר בארץ

מאז שנסעתי ליפן (1994). ביפן גרתי באוסקה בחצי השנה הראשונה, ושאר הזמן (חמש וחצי שנים) בטוקיו.

1mnm

New member
גם לי ביפן

לא היתה בעיה של חוסר בכסף הייתי מגיע אפילו ל 600,000 בחודש בממוצע הייתי מרוויח בין 250000 ל 350000 ין כך שכסף לא היווה בעיה. בסופו של דבר החלטתי לחזור לארץ ופו יש בעיה של אוזלות בכסף.

shovach

New member
קודם כל זה באמת מעודד לשמוע אבל...

יש לי עדיין הרבה חששות. יכול להיות שאתם מכירים, אבל יש אתר שנקרא: "GaijinPot". חוץ מהצעות עבודה שמיועדות לזרים בעלי מקצוע ונסיון, אשר חסרים למי שכרגע סיים אוניברסיטה ובייחוד מהחוג למזרח אסיה, יש שם גם פורום די רחב ומעניין. לפי התגובות של הזרים אשר חיים ברדע ביפן, המצב אינו טוב בכלל. אני אשמח לשמוע את דעתכם על הנושא, ולמי שלא מכיר את האתר, מומלץ מאד לזרוק הצצה. http://www.gaijinpot.com/

1mnm

New member
הכי טוב ש

תבדוק את תוכנית ALT אם תוכל להצטרף לתוכנית של לימוד אנגלית דרכם אז אתה מסודר עם 300000 ין בחודש עם דירה

JPing

New member
כן אבל

יש מגבלה לשנתיים מקסימום אם אני לא טועה.

shovach

New member
מניסוינם של אחרים

בין שנת הלימודים השנייה לשנה הנוכחית, טסתי ללמוד קורס אינטנסיבי ביפן. בכיתה בה למדתי היו מספר תלמידים שעשו את התוכנית של ה-ALT. מהסיפורים שלהם הבנתי שבשל העבודה, כמעט ולא היה להם תקשורת עם היפנים ביפנית ולכן לא השתפרו כמעט בשפה. התוכנית יכולה להיות טובה למי שמחפש חוויה בלתי נשכחת ביפן, אך לפי דעתי בסופו של דבר אין דרך להתחמק מקורס מסודר או מלמידה עצמית אינטנסיבית וארוכה. דרך אגב, אני מרגיש מחויבות לספר לכם על המקום בו אני למדתי. העיר היא OKAZAKI 岡崎, עיר מאוד שקטה (במילים יפות למשעממת) ואני אישית לא הייתי ממליץ על המקום. אין ספק שהלימוד בעיר גדולה עולה יותר, אך האפשרויות של שיחה עם יפנים רבות יותר. לאחר שבועיים מלאי אכזבה שהייתי רק בעיר, נסעתי לסוף שבוע ארוך לטוקיו, ולאחר גמר הלימודים המשכתי עוד קצת לטייל, ואין שום ספק שבשביל חברה צעירים שרוצים גם ללמוד אך גם לבלות (ולא רק עם ה外人 שלומדים איתך בכיתה) עיר גדולה היא התשובה.

המצב הכלכלי מצויין טפו טפו

אולי לא כמו פעם אבל אפשר לחיות פה טוב אם מוצאים עבודה. השאלה היא מה אתה יכול להציע בשוק העבודה עובד פשוט מרוויח מינימום 700/ 800 ין לשעה בעבודה בקונוויני וכדו... אנגלית- אם אתה יכול ללמד זה קל מאד למצוא עבודה קלה עם כסף סבבה שאפשר גם לחסוך.ושעורים פרטיים מאד קל למצוא. 300,000 בחודש זה לא רע במיוחד לעומת הארץ אולי אחרים מתלוננים אבל בשביל ישראלים רמת החיים פה גבוה מאד ביחס לארץ. קשה לחשוב אפילו על חזרה לארץ... אם הייתי בוחרת מחדש איפה לגור במקום קיוטו- הייתי אומרת קובה, אוסקה או טוקיו. בהצלחה

למעלה