הכנה לראיון

HagaiShklar

New member
הכנה לראיון

נקבע לי ראיון בשגרירות ל GC על בסיס נישואין.
נשואים 10 שנים עם ילדה בת 7.
גרים בישראל וכרגע ללא ספונסר אמריקאי אלא מתבססים על נכסים: חסכונות + ביטוח חיים+ מניות.
קראתי כאן בפורום שקרה שבראיון לא אישרו התבססות על נכסים ודרשו ספונסר אמריקאי.
יש דרך לשפר את הסיכויים שזה יעבור חלק? לספק הוכחות על נכסים נוספים על מה שנשלח ל- NVC?
אם בראיון לא מקבלים את ההוכחה על הנכסים כמה עשוי להיות העיכוב לצורך צירוף קו-ספונסר?

Boston Guy

New member
אנא הסבר למה כוונתך בשתי השורות האחרונות

יש לכם נכסים נוספים שאתם יכולים להציג, או שזו שאלה תיאורטית?
הייתי חושב שאם היו נכסים כאלו - הייתם מספקים את האינפורמצייה הזו ל NVC.
אם הגעתם עד להסתמך על השווי של פוליסות ביטוח החיים - נראה שאספתם כל אגורה שאפשר היה להציג עליה הוכחה.

יש לכם קו-ספונסור לצרף?
כי חלק גדול מהזמן שלוקח לאנשים לצרף קו-ספונסור יוצא על מציאת אדם כזה, על מאמץ השיכנוע שנדרש כדי שיקח על עצמו את ההתחייבות מצד אחד, ושיחשוף את חייו הפיננסיים לפניך ולפני רשויות ההגירה מצד שני,
והזמן שלוקח לאותו קו-ספונסור לארגן את כל הניירות שנדרשים כהוכחה עבור רשויות ההגירה.

שאלה אחרת: הזיכרון העמום שלי הוא שאתה התחלת את התהליך לפני המון זמן - משהו כמו שנתיים. האם התהליך עד עכשיו הלך חלק? או שהיו מהמורות בדרך?
כי אם אני זוכר נכון מתי התחלת - נראה כאילו זה לקח המון זמן עד שקיבלת תאריך לראיון...

HagaiShklar

New member
יש לך זכרון טוב...

אתה זוכר נכון, התחלתי את התהליך ביוני 2017.
העיכוב המשמעותי היה בהמתנה לקליטת החומר I-130 עם הטפסים הנלווים. ברוב שאננותי לא קראתי את האותיות הקטנות ושכחתי לשלוח את תעודת הנישואין מה שהוסיף עוד כ-3 חודשים להמתנה הארוכה ממילא של כ-8 חודשים לקליטת הבקשה אם אני זוכר נכון.
מעבר לזה פשוט לקחנו את הזמן ולמען האמת לאשתי פשוט לא בוער לחזור לארץ מולדתה...
עכשיו כשרואים באופק את סוף התהליך וכבר קיבלנו (קיבלתי) החלטה לאן אנחנו מכוונים לעבור יותר חשוב לנו להמנע מדחיות נוספות כדי להספיק לעבור במשך הקיץ.
לגבי קו-ספונסר האבא של אשתי שבניגוד אלי דווקא קורא את כל האותיות הקטנות וגם נתפס לקטנות מסתייג מלהיות ערב לעתיד הכלכלי שלי למשך השנים הקרובות. בהיותו עורך דין גם ויקה-פוץ הוא חושש שהממשל האמריקאי ידרוש ממנו להפוך להיות שוגר דדי שלי אם נתגרש, לא עלינו, ואני אתדרדר לפת לחם. אני מניח שהוא גם מעדיף לשמור על הפרטיות שלו בנושא הכלכלי.
לגבי הנכסים לא כללתי למשל קרן השתלמות פשוט כי עברנו את הסף הנדרש מבחינת חישוב המינימום, וביטוח החיים שכן כללתי הוא אמריקאי ולא צריך תרגום לאנגלית.
כדי להוריד את הסיכוי לדרישה של ספונסר האם לדעתכם ניתן להציג בראיון נכסים נוספים מעבר למה ששלחתי ? (קרן השתלמות, כסף מזומן בתוך חשבון CHASE...)

Boston Guy

New member
לא מבין מדוע לא "הגשת" כל גרוש נזיל שהיה לך

תמיד עדיף להראות שיש לך יותר מהמינימום הנדרש, ואם יש לך כסף שיושב בחשבון בנק בבנק אמריקאי זה הזוי שלא הגשת את זה.

כן, תביא איתך הוכחות לכל גרוש נזיל שיש לך.

ודרך אגב - אבא של אישתך צודק. התסריט שציירת הוא משהו שקרה במציאות והגיע לערכאות, וכנראה שהוא קרא על הסיפור ההוא שכיום נחשב ל"תקדים" משפטי.

HagaiShklar

New member
נכסים לראיון

אוקי, תודה. אני אציג את כל הכספים שיש לשנינו גם מעבר למינימום ונקווה שזה יספק ולא ישלחו אותי לצרף את החותן.
מכיוון שהראיון מתקיים בשגרירות בירושלים כולל ההוכחות על הנכסים האם צריך לתרגם את ההדפסות של קרנות ההשתלמות מעברית לאנגלית?
כמו כן האם יש בעיה להציג את הסכום המעודכן בחשבון הבנק אחרי "מענק" מההורים שיהיה יותר מהסכום שהוצג בחומר ששלחתי קודם?

Boston Guy

New member
אין שום בעיה להציג כל נכס פיננסי שהוא באמת שלך

אם ההורים מעדיפים להעביר לכם סכום כסף ובכך לפתור את הבעיה - זה בהחלט פיתרון קביל. מה שהם צריכים לקחת בחשבון הוא שמכיוון שהם אזרחים אמריקאיים - אם הסכום שהם מעבירים לכם גדול מ 15,000$ הם יצטרכו לשלם על הכסף הזה "מס מתנות" (החוק אומר שאת המס על מתנה משלם מי שנותן אותה, לא מי שמקבל אותה).

HagaiShklar

New member
תודה! ולגבי תרגום מסמכים בעברית לראיון ?

ללכת על בטוח ולתרגם מעברית לאנגלית מסמכים פיננסיים לצורך הראיון או שזה מיותר?

HagaiShklar

New member
בהנחה שאני יכול להראות נכסים בהיקף של פי 2 מהמינימום הנדרש

האם אני יכול לצפות במידה רבה של וודאות לקבל אישור לזה ?
יש איזו סטטיסטיקה שיכולה להראות מה הסיכוי לקבל אישור בראיון לעומת הסיכויים שיתעקשו על קו-ספונסר?

Boston Guy

New member
בארה"ב עובדים בצורה מאוד "מרובעת"

יש קריטריונים.
אם אתה עומד בקריטריונים - תקבל.
אם אתה לא עומד בקריטריונים - לא תקבל.

אם, כמו שכתבת, יש לך בצורה ברורה ופשוטה את המשאבים הפיננסיים שנדרשים בקריטריונים, הכסף נזיל וניתן לשימוש על ידייך במקרה הצורך - אין שום סיבה שידרשו ממך קו-ספונסר.

סיבוכים יכולים להיות אם הכסף לא נזיל, או לא נגיש, או שנוצר חשד אצל הרשות שהכסף בעצם "פיקטיבי" ואינו באמת עומד לרשותך (הועבר אליך רק כדי שתוכל להראות שיש לך אותו אבל יוחזר לבעליו ברגע שתצא מהראיון).

אין סטטיסטיקה בנושא - כי כל מקרה נבחן לגופו. אתה, לדוגמא, מסתמך על "כסף שנמצא בפוליסת ביטוח חיים אמריקאי" - כמה אנשים אתה חושב מציגים נכס פיננסי כזה לרשות ההגירה?

HagaiShklar

New member
עדכון - הראיון עבר בהצלחה עם הנכסים ללא משכורת אמריקאית

לפי המלצת בוסטון גיא הכנתי לראיון נכסים נוספים כולל כסף נוסף בעו"ש האמריקאי שהוריה של אשתי העבירו. סיכמתי הכל בטבלה באופן הכי ברור שיש כולל תיאור של כח פריוט וגם צירפתי טופס מעודכן I-864 כולל חתימות והכל. לשמחתי קיבלו ממני את העדכון בלי בעיה.
הדבר היחידי שביקשו להוסיף הוא I-864A מכיוון שהראיתי גם חשבון בנק שלי (מופיע כבר ב I-864 אבל זה לא מספיק).
עכשיו ממתין בסבלנות למעטפה...

euchechon

New member
אני מניח שהתכוונת אלי

היות ואני האחד שניסה להתבסס על נכסים (פנסיה/קרנות וכסף בארה"ב לצורך העניין) ולא קיבלו את הנכסים,
הנה 2 הסנט שלי מהתנסות אישית בלי ידיעות איך באמת דברים עובדים שם
1. לקונסול שליטה כללית בהחלטה מי מאושר ומי לא, יש תחושה שהוא לא באמת מודע להאם יש לך יכולת כלכלית בהתבסס על נכסים ואפילו אם תעמוד בתנאים - הוא לא ייאשר (זה מגיע למצבים כמו "אחד המסמכים מהIRS שלך לא מולא כמו שצריך - השם של אשתך לא מלא" וזה קרה בגלל שהIRS שינה את המסמך באותה השנה, אבל משיקול אישי שלו - המסמך לא התקבל)
2. נכסים לא משחקים תפקיד, כסף נזיל כן אבל למרות שהיינו מאוד קרובים (~70% מהדרישה ככסף נזיל אבל בארה"ב) וכל השאר בקרנות נזילות ונכסים - לא התייחסו לכך בכלל
3. המילה שלו היא סופית, כלכך סופית שהוא לא יגיד לך אותה - תקבל את התשובה אחרי הראיון בלי יכולת לערער, אז אל תצפה אפילו לאפשרות לענות

לגבי התרגום - אם אתה מגיע לראיון - אין צורך לתרגם מסמכים בשפת ארץ המוצא (קרי - עברית, אנגלית או ערבית) אבל אם אתה שולח מסמכים לארה"ב לפני הראיון הם צריכים לעבור תרגום,
לגבי העיכוב לקו-ספונסר, זה תלוי בכם בעיקר, ובדואר, צא מנקודת הנחה שחייבים לשלוח את המסמכים (ולצפות לדרכון בחזרה) עם שירות הדואר - שזה שבועיים לכול כיוון לא כולל עיכובים ובנוסף לזה - עד שהספונסר בארה"ב ממלא את הטפסים ושולח אליכם (יומיים בפדקס, בתנאי והם לא עושים בעיות, ולנו הם עושים בעיות)

למעלה