הכנה למזגנים

agp2008

New member
הכנה למזגנים

שלום, אני כרגע משפץ את הבית שלי ומתכוון להתקין מזגנים חדשים לאחר השיפוץ. עד עכשיו היה לי מזגן חלון ומזגן עילי שהיה תלוי "גב אל גב" עם המנוע. עכשיו אני רוצה למקם את המנועים במקום אסתטי יותר והדבר ידרוש העברת צנרת בקירות. אמרו לי שאפשר לעשות הכנות ואז לא יצטרכו להעביר תעלות. מישהו אחד אמר לי שמניחים את הצנרת עצמה ומבטנים אותה בתוך הקיר, אבל אז יש בעיה שאם יש בעיה עם הצנרת (התאמה להקנה או כל תקלה אחרת) אז הצנרת קבורה בקיר וכדי להחליף צריך לשבור הכל. מישהו אחר אמר לי שמעבירים שרוולים ואז לאחר מכן משחילים בהם את צנרת הגז, אבל זה משום מה לא נראה לי הגיוני כי אני יודע שצנרת גז זה משהו קשיח ולא צנרת מים שיכולה להתפתל בהתאם לתוואי שהיא מועברת בו, הרי אי אפשר לעשות את העיקולים בצנרת כשהיא בפנים, היא נכנסת ישרה. אז איך באמת הכי טוב לעשות הכנות ? ואם יש תוואי אחר שאני מעדיף לעשות בו שהוא לא ישר לחלוטין, אז מה עושים ? תודה.

mister500

New member
פשוט מאוד

איש מזגנים עושה הכנה מהיחידה הפנימית לחיצונית שכוללת : העברת צנרת גז מבודדת + חשמל + ביטון , ואתה יכול להירגע יש 0 תקלות בצנרת ( הצנרת היא רציפה ללא חיבורים וזה ממש לא משנה אם התוואי ישר או מעוקל . עלות נקודה ( כולל חומר+עבודה ) בין 450 ש"ח ל 600 ש"ח אינסטלטור : התקנת ניקוזים + ביטון

agp2008

New member
ומה קורה אם צריכים להחליף צנרת ?

למשל אם מחליפים למזגן בהספק גדול יותר שדורש צנרת אחרת ? האם אין אלטרנטיבה מלבד "קבירת" הצנרת בתוך הבטון בצורה לא גמישה כזו ? אגב, לאן וכיצד אמורים להיות מנוקזים מי המזגן ? אני חשבתי לבטן צינור שרשורי רגיל בקיר ואז דרכו להשחיל את הצנרת של המזגן לחצר לאיזו נקודה נסתרת, כלומר לא ממש להעביר צנרת ניקוז, אלא סתם שרוול שיאפשר להעביר את הצנרת בקיר בצורה אסתטית במקום על הקיר עצמו.

נבסקיקו

New member
הצעה טרייה

אני בונה בית חדש ובמקרה אתמול ישבתי עם איש מזגנים שנתן לי הצעת מחיר להכנה ולמזגנים. אז כך, עלות מטר הכנה (חומרים וכו') מהמקום בו ממוקם המזגן עד למנוע היא 90 ש"ח. המלצתו הייתה לבצע קידוח במקום בו רוצים להעביר את הצנרת, לטענתו כאשר קודחים ניתן לדייק מאוד במיקום הנידרש, עלות קידוח -150 ש"ח. האמת הי אשלי דווקא נראה הכי טוב הרעיון של השרוולים, כך גם נחסוך כמה שקלים.

למעלה