הכנה למבחני מחוננים

• פותח הנושא nue1
  • פורסם בתאריך

nue1

New member
הכנה למבחני מחוננים

שלום,
בני בן 9 נמצא בתוכנית מצוינות בעירנו-משום מה ב/שנה שעברה בכיתה ג' לא עבר את מבחן המחוננים.
השנה נרצה שיגש שוב למבחנים. גם המורים התפ]לאו כיצד לא עבר.
מישהו יכול להמליץ לי באזור השרון/מרכז לקורס שכזה

רולית1

New member
ממליצה בחום על מי שהכינה עבורנו

היא מאזור השרון וביקשה לא לפרסם את שמה ואת הטלפון.

אבל אני יכולה לתת את פרטי המייל שלה: [email protected]

גם אנחנו היינו בדילמה לפני כמה שנים והחלטנו ללכת אליה.

היינו מאד מרוצים אז וכשנזקקנו - היא סייעה לנו גם בהכנה למבחני הקבלה לכתת המחוננים בחטיבה.

tomi32

New member
שיקול נוסף

כפי שכתבו כאן לפני מספר ימים, לא פשוט לילד בגיל כזה להכשל במבחן בתחום שכולם "יודעים" שהוא "בוודאות" יעבור. עוד יותר קשה כשההורים מעלים בפניו את האפשרות לנסות שוב (פתאום הוא מבין שהמחבן כנראה מאד חשוב אם עושים אותו שוב) ואז עוד עושים הכנה מיוחדת עם מישהו שמגיע במיוחד בשביל זה (זה לא חוג, אלא הכנה ספציפית למבחן. ילדים לא טפשים). ומה יקרה אם ייכשל שוב?
רק את מכירה את בנך וההתמודדות שלו עם דברים (האמיתית. לא רק מה שהוא אומר כי הוא יודע מה הרצונות של הוריו).

מניסיון של מי שהתמודד עם תווית המחונן בגיל הרבה יותר מאוחר, בתיכון, יש מחיר לתווית ויש בוודאי מחיר למי שלא מקבל את התווית למרות שהוא מעריך כך את עצמו. אני מניח שבכיתה ב' הדברים מורכבים עוד יותר.

מאחל לך הצלחה בבחירה.

מסכימה איתך לגמרי !

אסור לשכוח שמדובר בילדים ולכן לפני שממהרים להגיש אותם שוב למבחן (אם הכנה או בלי הכנה , זה ממש לא משנה) חשוב לעצור לרגע ולהסתכל על כל ההיבטים. במיוחד על ההיבט הרגשי והאפשרות לכישלון נוסף.
אני חושבת שרק אם הילד (לדעתנו ההורים) יידע להתמודד עם תוצאת המבחן, כדאי להכנס לתהליך זה.

מיה1920

New member
אנחנו הצלחנו במבחן חוזר למחוננים

אנחנו ערערנו וקיבלנו מבחן חוזר.

נעזרנו מאד בפסיכולוגית שמתמחה בהכנה למבחני מחוננים מהשרון.

אשמח לתת פרטים לכל מי שיפנה אלי במסר.

מיה

מיריל4

New member
הי מיה

אשמח אם תוכלי לעזור לי.
איך ליצור איתך קשר, כפי שהצעת, עוד היום , אם ניתן, מחרתיים המבחן הראשון

למעלה