הכנה לכיתה א'

לורליי43

New member
זה גם לא יהיה במקביל

אם יהיה צורך בעוד פגישות של ריפוי בעיסוק (דרך קופת חולים)- נמצה אותן (הרי זה מוגבל במספר), ואת ההכנה נעשה אחר כך בנפרד.

תאירU4

New member
הבנים שלי, ביקשו שאני אלמד אותם

אבל לא היתי מוכנה. הם יכלו להגיע לכיתה א' קוראים, אבל מהכרותי עם הילדים זה היה גורם להם לשעמום כל כך גדול שהמצב בכיתה היה אפילו יותר קשה ממה שהוא גם ככה. את הגדול התחלתי ללמד - ע"י עבודה בחוברת אבל שמתי לב שהוא תופס את זה כל כך מהר שמייד הפסקתי, אם הוא יכול עכשיו הוא יצליח ממש בקלות בכיתה א'. את השני גם לא לימדתי ולא עבדתי איתם בכיוון. שניהם עלו כשהם מזהים את כל האותיות ואת כל המספרים ויודעים חשבון פשוט ואת מבנה המספר עד 100, אבל ממש ללמד, לא לימדתי אותם. ואני מאוד שמחה שכך. יש לנו ילד אחד שהגיע לכיתה א' קורא, הוא כל השיעור משחק עד שהילדים יגיעו לרמה, וכל זה בכדי לא לפתוח הבדלי רמות משמעותיות.

אני חייבת לומר משהו. אם גל תבקש

תגלה עניין, תגלה יכולות למידה יותר מהממוצע (עד עכשיו היא די מפותחת מכפי גילה) אני כן אלמד אותה. אם זה בא מהילד אין לי בעייה עם זה, כמו שכתבתי על אחיינית שלי. לעולם לא הייתי מעלה על דעתי וגם אחותי לא, חג אנגלית, כנראה שבגלל התכנית הזאת עם דורה, הילדה התחילה לגלות עניין וזה מה שהיא רוצה, אז בבקשה. כנ"ל בקריאה, אם גל תרצה, אני אלמד, אבל היא זאת שתצטרך לבוא ולהגיד לי שנשב ביחד, בכל פעם מחדש.

פלגיה

New member
אני מסכימה עם זה

מבין ארבעת הילדים שלי שנמצאים בבית הספר, שלושה הגיעו לכיתה א' קוראים. לא היה להם משעמם בכיתה א', כי הם כבר קראו. המורה לא היתה צריכה לשבור את הראש במיוחד, כי היא פשוט נתנה להם סיפורים לקרוא, או משימות כתיבה בזמן ששאר הילדים למדו לקרוא. הבת השניה שלי הגיעה בכלל בתוך קבוצה של 6 תלמידות קוראות. העבודה בכיתה היתה לפי קבוצות ב"שולחנות" והמורה נתנה לקבוצה שלה משימות מתקדמות יותר. הטיעון של "לא ללמד כדי שלא ישעמם" לא תופס בעיני, כמו שאני לא מקבלת שילד צריך לשבת ולשחק כדי "לא לפתוח פערי רמות בכיתה". גם בין הילדים שמגיעים לא קוראים יש כאלה שתופסים את הקריאה במהירות, ויש כאלה שיותר איטיים. מורה בא' צריכה להתמודד עם הטרוגניות רבה, ולרוב המורות גם עושות את זה בהצלחה. הן גם מודעות לכך שלא לכל ילד טובה כל שיטת הוראה, כך שבאותה כיתה יכולים להיות ילדים שלומדים קריאה בשיטות שונות. ואני מסכימה עם אמא של גל - הכל צריך להיות מתוך הילד, לא בהוראה פורמלית אלא כתשובה להתעניינות שלו. אבל אם ילד רוצה - אני לא אחסום אותו (גם לא אצליח אם ארצה, אבל זה סיפור אחר)

מזדהה לגמרי עם ה ,גם אם ארצה לא

אצליח" הויא רק בת שנתיים וחצי

פלגיה

New member
למה לא תצליחי?

הבן שלי זיהה את כל אותיות הא"ב בגיל שנתים וחצי. אחר כך הוא "שכח" וחזר לקרוא בגיל 4.

../images/Emo6.gifמצחיקונת, התכוונתי למה שכתבת על

עצמך, שלא ניתן למנוע מהם מה שהם רוצים........ בהתחשב בזה שגל מתעסקת כל היום בשאלה "במה מתחילה" כל מילה שנייה בערך שמישהו מוציא מהפה, קשה לי להאמין שאפשר יהיה לעצור אותה כשהיא תרצה ללמוד לקרוא.

noa_f

New member
למה משחק? למה לא קורא? למה לא

מקבל עבודה שמתאימה לרמה שלו (לא מקדמת, פשוט מתאימה)?

למעלה