אני חושבת שהקורסים האלה מיותרים. ילד שעולה לכיתה א' נדרש למיומנויות המשך מהגן. ישנה תוכנית לימודים הנלמדת בגן והיא מקדימה את המיומנויות והנושאים בכיתה א'. בכל השנים בהם אני מורה- לא ראיתי כי מישהו שעבר קורס הכנה לכיתה א' ב היה מוכן יותר מ"סתם" ילד שהיה בגן. הכנה לכיתה א' נבנית מגיל 0 ועד הכניסה לבית הספר.
לפני תחילת השנה הבטחתי לעצמי שאני לא אכנס לסחרור של "הכנה לכיתה א'" אבל לאחר שהתחילה השנה, וכשגיליתי שהגננת שלה היא מישהי שרק עכשיו סיימה את הלימודים ואין לה מושג קלוש מימינה ומשמאלה (לא קשור רק לניסיון אלא גם לטיפוס, אבל חוסר הניסיון רק מוסיף על כך. סתם לדוגמא - היא לא חשבה בכלל על לעשות מסיבת ראש השנה לילדים בגן כי היא פשוט לא חשבה על זה. רק אחרי שההורים שאלו היא התארגנה מהר מהיום למחר), ונוסיף על כך שהשכונה שלנו (אם המושבות החדשה למי שמכיר) היא שכונה מאוד תחרותית והישגית וברור לי שלא מעט ילדים יגיעו לכיתה א' לאחר הכנה, הייתי רוצה לבדוק את האפשרות - אז יש מישהו שמכיר? תודה
בכל זאת לא שלחתי את בני להכנה לכיתה א', כי בעיני זה באמת מיותר. ישבתי איתו במהלך השנה על כמה חוברות - החשבון הלך מצויין, הקריאה ממש לא! אני מודה שהיו לי ספקות כי הרבה מהחברים שלו כן נשלחו לחוג ההכנה, ובאמת לקראת סוף השנה כבר יכלו להתמודד עם קריאת משפטים וכד'. בסוף השנה הוא עלה לא' ונשמתי לרווחה - הוא מתקדם מצויין עם הקצב של הכיתה, מסתדר טוב מאוד, וממש לא מרגישים שום הבדל בין "ילדי ההכנה" ולבין "הרגילים"
אמורה לצאת מנקודת ההנחה שהילדים לא עברו קורס. וגם אם חלק מהילדים יעברו קורס הכנה לכיתה א', אני לא בטוחה שקוסר שכזה משנה משהו לגבי הבשלות הטבעית של הילד. לא מכירה מאמרים, אבל ממה שראיתי בבית הרצון ללמוד לקרוא שונה מילד לילד מבחינת הגיל שזה "מגיע". ממש לא בטוחה שקורס שכזה משנה משהו.
אמורה לצאת מנקודת ההנחה שהילדים לא עברו קורס. וגם אם חלק מהילדים יעברו קורס הכנה לכיתה א', אני לא בטוחה שקוסר שכזה משנה משהו לגבי הבשלות הטבעית של הילד. לא מכירה מאמרים, אבל ממה שראיתי בבית הרצון ללמוד לקרוא שונה מילד לילד מבחינת הגיל שזה "מגיע". ממש לא בטוחה שקורס שכזה משנה משהו.
אחרים שהוריהם לא הכינו אותם/ לא היה להם כסף לשלוח אותם להכנה. כיתה א' היא כיתה יסודית ובסיסית. מי שאין לו ליקוי למידה, לא יתקשה בה כלל וכלל. למי שיש ליקויי למידה, צריך תמיכה וטיפול בלתי פוסקים בליקוי, וההכנה לא תועיל לו. קחו זאת בקלות. זו לא אוניברסיטה ולא מבחן פסיכומטרי שדורש קורס הכנה.
אני לא מדברת על להביא ילד לכיתה א' אחרי שהוא כבר סיים לקרוא את הגרסה המלאה של החטא ועונשו. אני מדברת על לימוד של זיהוי אותיות, זיהוי מספרים. הכנה נפשית של הילד למצב של למידה. לימוד הילדים איך "לומדים" איך לזכור איך להחזיק נכון עפרון. לתת להם קצת בטחון בתחילת הלימודים. אנחנו לא עשינו את זה, ולדעתי זה חסר לבת שלי.
ואפילו בגנים פרטיים הם יושבים על האותיות והמספרים והמניה וכד', וגם אפשר בהחלט בשנה של החובה לשבת עם הילד בבית, לוודא שהוא באמת יודע את כל האותיות והמספרים, ומחזיק נכון את העפרון...