הכנה להר לעמק

אלולה145

New member
הכנה להר לעמק

אני רצה כבר מס' שנים. 3-4 פעמים בשבוע 10-18 ק"מ.
רשומה להר לעמק, שליחים 8 רצים. האם יש המלצות להכנה למירוץ (בהנחה שאין לי יכולת לרוץ יותר מפעם ביום)?
תודה.

בקצרה

תנסי למצוא עליה/ות באורך של 250-300 מטר בשיפוע כמובן, ותתרגלי ריצה בעליות וחשוב גם ריצה בירידה, בנוסף ממליץ לך בחודש שלפני לתרגל 2 ריצות של 10 ק"מ בהפרש של 6-7 שעות אחת מהשנייה, אם את יכלה גם ריצה שלישית באותו ההפרש אז מה טוב. זה לא חובה אבל יכול לעזור.

אלולה145

New member
אין אצלנו עליות...

אם יש לי את האפשרות להתאמן בחדר כושר- באיזה שיפוע להתאמן?

oggi2

New member
האמת...

פעמיים עשיתי את הר לעמק (שישייה ושמינייה), פעם אחת את תנך תשח- שישייה, לא התאמנתי במיוחד, הנפחים שהיו לי - שזה בערך כמו שלך- הספיקו. אני רצה בעיקר בשטח, לא מישורי ופעם ביום, תודה.
זה בהנחה שאת באה בשביל הכיף (סוג של...) ולא לשבור שיאים ובזמן מטרה קבוצתי (צריך לתאם עמדות וציפיות עם שאר הקבוצה..). אם זה הראש- אין בעיה. לעשות הפחתה בימים שלפני, לאכול קצת יותר, לחשוב מה אוכלים בין לבין (בשמינייה יש זמן לנוח ואולי אפילו לנמנם, לאכול קצת יותר טוב, מצד שני- יש ירידת מתח בין המקטעים והעייפות..
תתכונני לריצה האחרונה בראש- את תהיי עייפה (לי לפחות בשלב הזה ממש נמאס ולכן נשבעתי שלא עוד. למעשה נשבעתי שלוש פעמים, והפעם אני באמת עומדת בזה!!!). תוודאי שאם את מקבלת את מקטע 23, את הולכת לקרע את הת&**). אבל חוצמזה- תהני!
כמה טיפים- בגדים - הכל כולל הכל, להחלפה לכל מקטע, נעליים חלופיות, בגד ים- יש כמה מקומות לטבול וגם להתקלח. אם את מצליחה להתארגן על מקלחת- זה שווה ערך לשינה. פלסטרים לשלפוחיות וכל שאר הדברים.

אלולה145

New member
:)

אני מכירה כמה שאמרו שזו הפעם האחרונה שלהם וחוזרים לשם... זו פעם ראשונה שלי, אבקש שיהיו עדינים אתי בבחירת המקטעים :)
ולשאלות-
פלסטרים לשלפוחיות? איזה פלסטרים ומה עושים איתם ? (סילחי לי על הבורות...)
ריצה בלילה - אני רצה לבד, אז לא נוהגת לרוץ בחושך, ובטח שלא שטח (משהו שרק בחורה יכולה להבין...). כמה זה שונה? האם המסלול דליל באנשים או שיש תחושה בטוחה?
תודה!

oggi2

New member
אני אמרתי

פעמיים לא עמדתי במילה שלי, ובינתיים- עומדת בה בגבורה.
ריצות לילה- אני לא תירגלתי מעודי לפני והאמת- שגם ארחי יצא לי פעם אחת, לא חובבת הז'אנר.
יש אור יחסי בלילה- ירח מלא ופנס ראש. חלק מהקטעים עשיתי לבד וחלק עם רצים מזדמנים/מלווים. לי זה לא הרגיש לא בטוח ואני לא מהאמיצות. לא תהיי לבד במסלול, התחושה בטוחה.
מנסיון עגום של שנה שעברה- אם את רואה משטח מנצנץ לפנייך- ייתכן שמדובר בגשר אירי מוצף, וחבל לגלות את זה רק כשאת כבר עמוק בתוכו :)
פלסטרים- אפשר רגילים ואפשר ייעודיים לשלפוחיות (של שול נראה לי), שוב- למי שנוטה לפתח כאלו בעיקר בריצות מרובות.
&nbsp

שיתחמם מזג האוויר רוצי בצהרים

בשנה שעברה היה ממש חם ביום האירוע, יחסית לימים לפני ואחרי, הקטע שרצתי בצהרים והיה ב35 מעלות חום היה לי מאוד קשה. בקיצור שיתחמם נסי לרוץ בשעות החמות יותר.
חוץ מזה זה כיף ענקי....

למעלה