הכן סוסך לחורף

הורסמאן

New member
קבלי הבהרה

אין שום הבדל בין יכולת ההתמודדות של סוסים שעובדים בענפי ספורט שונים עם איתני הטבע, לבין זאת של "סוסי טבע" להוציא אולי תנאים קיצוניים במו בסיביר או בסהרה. ללא שום קשר להשבחה גנטית. אנחנו מעדפים שסוסים שאנחנו רוכבים עליהם, לא יבזבזו אנרגיה בהתמודדות עם איתני הטבע. לכן אנחנו מספקים להם כל מני תנאים לא טיבעיים, שעוזרים להם לעמוד במסימות הלא טבעיות שנחנו מטילים עליהם, כמו רכיבה. אנחנו מכסים סוסים שעליהם אנחנו רוכבים, כי בשל כך הם מגדלים שיער חורף פחות ארוך, ואו, מגלחים אותם ומכסים, כי שיער חורף ארוך, מפריע מאוד לסוסים לעבוד. אין כאן שום שאלה של פינוק, ואין ספק בנחיצות הדבר. אי אפשר לעבוד בצורה רצינית עם סוס כשיש עליו פרוות חורף ארוכה. בדיוק כמו שאין ספק בכך שסוס שעומד במרעה, זקוק לפרוות חורף בשביל הגנה מאיתני הטבע. כאשר מנסים לרקוד על שתי חתונות, ולעבוד עם סוסים שעומדים במרעה, מתגלים כל מני קשיים וניגודים בדרישות, ולכן לפעמים אנחנו בוחרים גם להוציא סוס למרעה עם קובן, אך ברור שבמקרים כאלה יש פלוסים ומינוסים לשני הצדדים.

פרוות חורף

זה משהו שלא ברור לי עד הסוף. האם לדעתך סוס יכול להתמודד עם פעילות ספורט של אימון לפרק זמן קצוב ביום - כשהוא עם פרוות חורף? האם הגוף מתחמם? מה המשמעות, כשהסוס חוזר לעמידה בתא באורווה אח"כ (כמובן לאחר קירור, ובכ"ז - עם פרווה עבה ורטובה)? האם יש הצדקה בריאותית של ממש לעניין הזה או שזו סתם פרקטיקה עתיקה שיש לה צידוקים פסאודו-רפואיים? (לי אישית, עם סוס בתא, פחות מפריע עניין הקובן, ויותר עניין הגילוחים, שאני מתקשה להאמין בנחיצותו).

תראי

עד לפני שנה גם אני לא גילחתי את סתיו וגם לא שמתי לו קובן, אבל ככל שהרמה עלתה הפרווה הכבידה עליו בחורף ומהר מאוד הוא היה מזיע וחוזר רטוב לתא. ככה יצא מצב שהוא היה יכול להתקרר יותר בקלות והוא גם היה נראה ג'יפה!!! וחוץ מזה שישר הרגשתי הבדל ברכיבה והוא היה הרבה יותר ערני ואנרגטי-אני לא יודעת למה אבל עובדה

dixie chick

New member
בעד קובנים, נגד גילוחים

גילוח משאיר את עור הסוס חשוף מדי לטעמי, ויש עוד הרבה ימי שמש גם בחורף שלסוס מגולח (תלוי כמה מגולח אבל גם יש גבול להתערבות אנושית לטעמי) אין הגנה משמעותית כנגדם. אני כן בעד קובנים- בחורף של לפני שנתיים הפתיע חמסין באמצע החורף והסוס שלי היה במצב דובי, אחרי 20 דקות הוא כבר נשם בקושי ונטף מים "באמא שלכם חם לי טילים למה אנחנו עובדים בכלל?" וזה היה סוס תחרויות שהיה בכושר טוב. בדרך כלל הנשירה ארוכה קצת (לוקחת איזה שבועיים של "תפוחים" שזה אגב המצב הכי יפה בעיני) ככה שכשמתחיל להתחמם צפויים עוד בערך שבועיים של מאבקים: הפרווה מול המברשת עד שהפרווה נכנעת, בינתיים לסוס חם חם חם וקשה לעבוד הרבה (ובישראל החמסינים הראשונים מגיעים בבום בדרך כלל), ותופעות הלוואי כוללות ענני פרווה באויר ורוכב יגע מהברשה שאינה נגמרת. בקיצור קובן וחסל סיפור, בלי פרווה בלי דאגות. ד"א בקשר לסוסים במרעים אני כבר ראיתי סוסים שחיו במרעה בחורף, בגשם בברד... היו עושים להם סבבי תא ככה שהיתה להם שעה ביום בערך להתייבש ולאכול חציר יבש אבל את רוב הזמן לילות כימים הם היו עושים בחוץ במרעה...

תםטםOHIO

New member
מנסיוני היום ובעבר

אין עם פרוות חורף והזעה מרובה שום בעיה. להפך, הזיעה עוזרת לסוס להתקרר תוך כדי עבודה ולאחר מכן הוא מרחיק את הפרווה ומתייבש מהר מאד. למעשה וקצת בלי קשר, עדיף כמובן לעבוד יותר עם הסוס, להפעיל שרירים ולהתחמם ולהזיע ולנקות את המערכת. והעבודה שהסוס עסק בזמנו - קרוס קאנטרי. נדמה לי שמבחינת יכולת ואתלטיקה אין ויכוח על כך שזוהי עבודה מאמצת ולא משחק. כל הסוסים חיו בגדרה תמיד. לגבי חיי אורווה, (שלא בגדרה), ממליצה כמובן שלא אולם אם אין ברירה לנגב את הסוס ולאפשר לו להיות משוחרר לפחות לזמן מה גם אחרי הקרור כדי שיתייבש. זה לא בשמיים. גילוח בעיני רע מאד וכנ"ל קובן בעיני, אלא רם כן עוטף את כל הסוס כולל הרגליים והבטן רק אז יש פיזור חום נכון. ללא כיסוי מלא יש אזורים קרים ואזורים חמים ווסות הטמפטורה של הסוס לא מתאזן בין שניהם אלא מחמם יותר מדי באזורים החמים ואז יש הזעה מתחת לשמיכה והתקררות.

dixie chick

New member
הקור

ועובדה שאורך הפרווה שהם מצמיחים קשור ישירות לכמה קר... ככל שיותר קר הם פשוט מצמיחים יותר פרווה

rafells

New member
גם וגם

היפיפיה שלי כבר 10 שנים בתחילת ספטמבר מתחילה לגדל פרווה ככה שאין לי ספק שזה לא בגלל שקר לה, וככל שמתקדמים לתוך החורף היא הופכת לדובי...

שירלי317

New member
מתכוננים נפשית../images/Emo203.gif

לא שמים קובן, אוכל נשאר אותו דבר ובמשך החורף כשיהיה, קוצרים ירק, בעיקר מתכוננים נפשית כי בחורף אנחנו גם ככה נורא אנרגטים, ומפחדים מכל דבר שזז, כשהפציעה תחלים לגמרי, בימים הנעימים עם הטפטופים הקלים או השמש, היא תהיה במגרש משוחררת, שטיפות רק בימים חמימים, הברשות טובות, נקיון ומעקב אחרי הפרסות כרגיל, התא מוגן מרוח וגשמים בצורה מעולה ככה שאין מקום לדאגה.. רק לעבור את החורף בשפיות נטולת פוביות מכבשים ויונים
פרשתי לישון סופסוף!

popi199

New member
טוב...

באיזור שלנו עוד לא ממש קר אז ככה שלשים על הסוס משהו עכשיו ולטגן אותו זה לא נראה לי כדאי...אז אנחנו מחכים, הוא לא חשוף לקור וישן באורווה. הוא התחיל לגדל פרווה כבר איך שהתקצרו הימים אבל כרגע היא עוד לא התארכה כ"כ, אני מקווה שבקרוב נוכל להתחיל להשתמש בקובנים, אני ממש לא רוצה פרוות חורף השנה.

למעלה