הכל תלוי בשיווק

מירה23

New member
הכל תלוי בשיווק

שלום לכולם, פורום מעניין. מנסה לפרוץ מחסום שיווקי, הסיפור כזה - ספרי מופץ בכל החנויות, עברתי טלויזיה ועיתונות - כל האפשרויות כמעט. המחסום שלי הוא בעיתונות הכתובה - ידיעות ומעריב. את כל השאר הצלחתי לעבור, ופה - אין, שום דרך. האם לנסות לנדנד לכתב, האם לעורך ? ניסיתי עם עורקכת זמנים מודרניים שהעבירה לכתבת שכתבה ביקורת קשה ולא מוצדקת, אז כדי שלא אקבל בומרנג כואב, אני מנסה ללכת נכון ולאט יותר. הנושא של הספר מלא בשר, יש על מה לכתוב ובאמת שכולם פירגנו ממש ואהבו. אגב, גם YNET עשו תרגיל מגעיל. יש בזה משהו מאד כואב ומקומם. שינסו לכתוב משהו ונראה אותם... אם יש למישהו רעיון איך לדלג מעל למחסום - תודה מכל הלב, מירה אפרתי

תפני לבלוגרים שעושים ביקורות על ספרים

הרייטינג שלהם פחות משמעותי, אבל הם בחלט יכולים לעזור בשיווק בשיטת השיווק מ-פה לאוזן. אני מכירה בתפוז בלוגרית בשם siv שעושה ביקורות לספרים, ויש עוד מלא בלוגרים שמתעסקים בנושא. את יכולה ואף מוזמנת לפנות למוכרות בחנויות ספרים, תחלקי להם את הספר בחינם תתני להם לקרוא אותו, ותראי שהם ימליצו עליו. אם לא הולך לך בשיטת שיווק א', תעברי לשיטה ב' הכי חשוב אל תתקבעי על שיטות שלא עוזרות לך. תתמקדי בשיטות שכן עוזרות לך.

מירה23

New member
תודה, רייטינג הוא יחסי ואני מעונינת להגיע

לקהל צעיר כך שהבלוגים הם דרך מעולה. תודה, מתחילה היום. ואגב, את צודקת - ספרי מתנה הם בעיני שגרירי רצון טוב. לא חשבתי לגשת לחנויות ולתת - אעשה זאת.

עוד נקודה שאת צריכה לדעת

ברשתות הגדולות למשל סטימצקי, אין טעם לעבור חנות חנות, כיוון שנדמה לי שאסור למוכרות לקבל ספרים בחינם או משהו כזה. עדיף שתפני להנהלה והם יחלקו את הספר למוכרות בחנויות.

מירה23

New member
תודה, אמצתי את הרעיון והתייעצתי עם

המפיץ שאמר לי איך לסדר את זה נכון. את צודקת כמובן. ואם אחזור לשאלת המקון - חוץ מלנדנד לעיתונאים ולהתחנף ולשלוח להם ספרים - יש עוד פטנט ? הסיפור שלי מוצלח ליח"צ, כנראה שהם פשוט בעומס יתר ולוקחים את מה שהכי משתלם וידועני. אני מודה לך מקרב לב, הכנסת אותי לפעילות מבורכת.

לא עולה לי אף רעיון

כולה עבדתי פעם בחנות ספרים, אני לא מומחית לשיווק או משהו כזה.

מירה23

New member
שכל ישר ויותר, ממש תודה. אני חושבת שהרעיונות

מעולים מעבר לעבדתי פעם בחנות, וכל הברכות.

גת וייס

New member
חוץ מ"לנדנד לעיתונאים, להתחנף ולשלוח ספרים"

אני מקווה שגם הכנת עבורם ידיעה לעיתונות, שכתובה טוב, באופן ברור ומעניין.

מירה23

New member
ברור, המצאתי את עצמי כל כך הרבה

פעמים ועשיתי כמה פריצות דרך לא קטנות, זה רק שעדיין לא הצלחתי לעבור את המחסום של ידיעות יום שישי ומעריב. כולי תקווה שאני בדרך. אגב, אם הייתי מוצאת איש יח"צ שמתחייב להשיג עבורי כתבות אפילו לא ענקיות בידיעות ובמעריב - הייתי קופצת על המציאה, הבעיה, תשלמי ואנחנו לא מתחייבים לכלום. אז אני קטנה מידי בשביל זה. רשמתי את הקישור שלך, ואם אתייאש מעצמי - אפנה.

מירה23

New member
טעימים מן הטבע , שילוב דגנים מלאים ומעובדים

ובכלל - הבאת האוכל הטבעי למיינסטרים שאליו אנו רגילים, תוך שמירת כל כללי האכילה הנכונה. הכל מובנה בספר ויש רק מתכונים. ההקדמה מספרת על הדרך והשיטה.

הכל תלוי ביחסי ציבור...

בסביבה התחרותית של היום, אין מה לעשות מירה, כל ספר חייב יחסי ציבור. ישנם כאלו שעושים את יחסי הציבור לבד, ישנם הנעזרים באיש יחסי הציבור של ההוצאה וישנם השוכרים משרד לשם כך לתקופה של שלושה חודשים. בעיקרון ביחסי ציבור, אם "זורקים" אותך מהדלת, תנסי מהחלון, אם "זורקים" אותך ממדור הספרים תנסי את מדור האוכל. אני לא יודעת על מה הספר אבל מנסיוני בספרים מתחום הבריאות דווקא, כדאי מאוד להרחיב את רשימת העיתונאים אליהם פונים. אגב, כאבים, תרגילים וביקורת, זה לא אישי נגדך ובדיוק לשם כך עדיף איש מקצוע שיטפל בזה. מומלץ ורצוי לשכור משרד יחסי ציבור למשימות כאלו

מירה23

New member
צודקת, הפסקתי להיעלב

הנקודה היא שהכסף מדבר, יח"צ גדולים לא לוקחים פרויקט קטן כזה והם היחידים שיכולים להכניס כתבות לעיתונים, מעגל קסמים. לא, אני לא מקטרת רק מתענינת אולי יש משהו שלא חשבתי עליו -דרך כלשהי. עד עתה - הדרך בה הלכתי הצדיקה והיתה נכונה, רק 2 העיתונים הגדולים - חומה. בכל מקרה - זוהי מטרתי כעת - כי בכל קיר יש דלת אחת לפחות. אני אופטימית. תודה על ההארה וההערה.

למעלה