הכל קורה!!!

פרעה10

New member
מי אמר שלמתעורר אין אמירה ....זה ..

את אמרת ....תקראי שוב ....אור ואהבה

נכון. קריאה נוספת וניסיון נוסף

נכתב "אך ברמת האשליה כאשר יש אמונה שיש מישהו שמחליט ובוחר אזי מתלבשת האמירה הזו על תחושה שמופיעה מעצמה"

לכלב אין אמונה שכזו ולא מתלבשת שום אמירה. הוא רעב והוא מחפש אוכל. קורה מעצמו.

אצל האדם הלא-ער מתלבשת על התחושה אמירה או מחשבה - "אני רעב". קורה מעצמו + אשליה שיש מישהו שמחליט ובוחר.

ואצל המתעורר?

Mist2

New member
בודאי שיש

רק שהאדם הער רואה את האמירה הזו.
הוא אף יכול לשלוט בה.
הוא יכול להיפרד ממנה והוא יכול להיפרד מתחושת רעב.

המכונה שלו אחראית גם לתחושה וגם לאמירה, וכאשר הוא לומד לקבל את המכונה שלו, הוא יכול גם להיפרד ממנה.

פרעה10

New member
נעשה את זה פשוט יותר ...

הכל מתרחש כרגיל ....אך יש הבנה של המשל כמשל ....אין התפתות לסיפור שיש מישהו ...אז מופיעה מחשבה "אני רעב "....אז מופיעה ....לא ניתנת לה צומת לב ואין אמונה בה כאמיתית ...וכל שיש זה אכילה .....אור ואהבה

Mist2

New member
אין שום הבדל בין חשיבה אני רעב לתחושת רעב

מדובר בתיפקודים, האחד אינסטינקטיבי והשני שכלי.
אין צורך להזדהות לא עם זה ולא עם זה.

כמה פעמים קרה שחשת רעב, ואחרי כמה דקות כאשר דבר מה הסיח את דעתך, תחושת הרעב עברה לגמרי.
אין צורך להאמין גם לתחושה, בדיוק כפי שאין צורך להאמין למחשבה.

יש צורך לראות את התפקודים, ויש צורך להתיחס אליהם ללא הזדהות.

פרעה10

New member
ההצבעה כאן היא על מה שער ...

לתחושה .....כאשר אנו נמצאים בתפקוד השכלי ..."אני רעב " ....יש אמונה בישות נפרדת ועצמאית שרעבה ...אך כאן ...יש הצבעה על התפקוד האינסטינקטיבי ...ועל העירות לו ...שזו האמת ....אור ואהבה

Mist2

New member
ההפך

קל יותר להזדהות עם התחושה, היא חזקה יותר, סוחפת יותר.
תחושת רעב מעלה מייד הזדהות ש"אני כולי רעב" גם כאשר אין כל קשר לרעב אמיתי.

הבעיה שאת המחשבה אתה יכול לראות, להיות עד לה, וזו הסיבה שיש לך מה לומר עליה, על התחושה אתה יכול לדבר בדיעבד.

וישנה עוד בעיה, מי שעד לאותה מחשבה זה רק המרכז השכלי שמסוגל להתבונן על ה"מחשבות שלו". לפעמים זה מרכז אחר שרואה מרכז אחר.
אבל אז מגיע ההסבר של המרכז השיכלי: "זה אני האמיתי או התודעה שעדה…"

פרעה10

New member
"על התחושה אתה יכול לדבר ...

בדיעבד".....במדיטציה ....ישיבה שקטה יש תחושות ...ויש את הערות להן ....זו חוויה ישירה ...כל מה שנאמר עד כה ...זה דיבור שנובע מחוויה ישירה ....וזו החוויה הראשונית ...תחושות ..שמתרחשות בגוף כל הזמן ...מופיעות ונעלמות ....והאמת היא זו שמכירה בהן ....וזו חוויה ישירה של מדיטציה ...זו לא תיאוריה ....אור ואהבה

Mist2

New member
לא אמרתי שזו תיאוריה

ולא אמרתי שזו לא חוויה ישירה.
רק חלקתי על מי הוא החווה.

פרעה10

New member
זה מה שיש כאן ...

זה לא נולד ולא ימות ...זה נצחי ...ללא התחלה וללא סוף ...אי אפשר לתאר את זה במילים ...המינד לא מסוגל לתפוס את זה ...אך מה שיש כאן הוא קבוע ולא משתנה ...הוא הקבוע שמכיר בכל המשתנה מעצמו ....אור ואהבה

פרעה10

New member
זה לא מופיע כדי לפסול או ...

לסתור ...אך זה מצביע שזה לא במימד של הבנה ...זה במימד תחושתי ....זה לא דיבורים ....זה להיות את זה ...אור ואהבה

האם יש תודעה נפרדת שערה לתחושות?

האם יש דבר באמת דבר נפרד שהוא תחושה?

neophile

New member
זאת באמת שאלה

האם ישנה תודעה נפרדת שערה לתחושות ?

לפעמים יש ולפעמים אין ... זה תלוי במצב התודעה .
זאת שאלה שכדאי לשאול .

באופן תאורטי אפשר לומר שתמיד יש ולמצוא כל מני תירוצים כמו "אמונה בישות נפרדת ועצמאית " כדי להסביר למה אין ...

פרעה10

New member
שום דבר לא נפרד משום דבר....

ההכרה אינה נפרדת מהתחושה ....הרי יש משהו שמודע למשהו ...זה מופיע בו זמנית ,התחושה מצביעה על מה שער לה ...ההכרה הקבועה ...לדוגמא ..כאשר אתה נמצא בחדר חשוך ...בעיניים פקוחות ...ויש אור נר שנדלק ...אור הנר מצביע על ההכרה בו . ההשתקפות של הדמות שלנו במראה ...מצביעה על עצם ההכרה ...עצם הראיה ....אור ואהבה

למעלה