הכל צף...

הכל צף...

אני לא יודעת מאיפה להתחיל...איך מתחילים להוציא את כל מה שיושב בתוך הלב... מאז שאני זוכרת את עצמי אבי לא היה דמות שרואים בבית כמו בכל משפחה רגילה שמנהלת חיים נורמלית, הורי התגרשו שהייתי ממש קטנטונת (שנתיים),מזכרוני היינו עוברים כל שנה בית ספר,עיר אחרת ברגע שהסתגלתי לחברה צברתי לעצמי חברות ,קמנו ועזבנו עברנו מקום...וככה במשך 13 שנה. אין לי בגרות מלאה עקב כל הבלאגן הגדול שהיה לי בבית לא הייתי מרוכזת בלימודים בכלל -לא עניין אותי (היום אני מתחרטת על זה מאוד) אמא שלי,קשה איתה היא אישה מאוד דאגנית ברמות פסיכיות אני יכולה להבין תפחד שלה על הילדים שלה. אבל תשחררי כבר!!! התבגרנו!!! אני דיי בוגרת בגיל 20 + אחרי צבא אני לא מוצאת את עצמי מבחינת קרירה,אני מסתכלת על אנשים שאני מכירה ואני פשוט מקנאה כי הם מקבלים הכל מההורים שלהם אם זה רכב,דירה,תשלום ללימודים וכו. אני לא יכולה להרשות לעצמי לבוא לאמא שלי ולבקש מימנה כסף ללימודים. אני עובדת יותר נכון קורעת את עצמי בעבודה בשביל מינימום ובונוס של מכירות. החיים שלי דיי משעממים אין בהם עניין בכלל... אני לא מוצאת את עצמי..אני שוקעת!:( חברות - עקב זה שעברנו במשך כל שנה דירה אף פעם לא היו לי חברות... זה מכעיס אותי ומעציב אותי מאוד...הרגשה המעיקה הזו שאת לבד... בצבא היו לי מלא חברות אני מאוד חברותית ואפשר להגיד דיי מקובלת אבל זה בעייתי לשמור ולשמר קשר שאנשים גרים במרחק מאוד גדול אחד מהשני. ** אני על סף קריסה,מה אני רוצה לעשות בחיים הלא מעניינים שלי? יום אחד אני ארצה לעשות מיליון דברים למחרת אני אתחרט כי אני לא הצליח...פחות מוכשרת מכולם. תמיד אמרו לי את זה גם בתיכון הייתה איזה מורה אחת שאמרה לי את כישלון את לא תצליחי. אולי יש בזה מעט צדק אני כישלון, הרסתי והרחקתי מימני מישהו שאני אוהבת מתוך רגע של עצבים וחוסר השתלטות על הפה. בקשתי מיליון פעם סליחה,וכנראה שזה לא מספיק... נשאלות כל כך הרבה שאלות ואין עליהן תשובות. מה יהיה??

היי בלה.

את כותבת בלשון נקבה, אך בכרטיס כתוב זכר. עם זאת , אענה לך בלשון בה כתבת . את צעירה, שנוטה לחשוב שבגיל 22 החיים מסתיימים, חיה בחרטות על דברים, ומאשימה אחרים על מה שהיה, חלק בצדק, חלק לא. נתחיל מההתחלה - הורייך התגרשו, ולכן לא היתה בחייך דמות אב אידאלית, מובן שזה יחסר לך . אני גם עברתי דירה המון במהלך חיי כילדה, לכן אני מאד מבינה את הקושי ביצירת חברים , ואת הקושי לשמור עליהם. אמא שלי גם מאד דאגנית, והיא מקשה עלינו מאד עם הגישה הזו, אבל לא ניתן לשנות אותה, רק לדאוג שזה לא ייצא מפרופורציות. את בת 22 , לא למדת בתיכון בגיל 18, ואת מתחרטת... טוב שאת מתחרטת, כי זה מראה על מודעות לכך שלימודים זה חשוב הלאה לעתיד, לכן את יכולה לתקן את זה, את יכולה לקחת שנה אחת ולתקן את המקצועות שיש בהם צורך, להשלים בגרויות, זה לא קל להיות עצמאית בגיל צעיר, אבל זה בהחלט אפשרי . את עובדת קשה בשביל לא להתמך ע"י ההורים, זה מאד קשה, אבל שוב.. הכל למען מטרות נעלות שאת מייעדת לעצמך, לכן זה שווה כל דקה. לדעתי המועקה שלך נובעת מכך שאת רוצה הכל מיד, עכשיו, מחר.... ואלה דברים שלוקחים זמן. תעשי סדר פנימי, קחי דברים יותר לאט.
דבר ראשון - חסכונות. את עובדת קשה, תחסכי כמה שאת יכולה במשך תקופה מסויימת, אל תחשבי הלאה על מה שיהיה, אל תחשבי אחורנית על מה שהיה, פשוט תתמקדי בעכשיו, בהווה. עכשיו את לוקחת שנה, חצי שנה, תקופה שאת משקיעה רק בעבודה.
בסיום התקופה שאת מקצה לעבודה בלבד - לימודים. תבררי כמה אמורה לעלות לך תקופת השלמת הבגרויות , "בזבזי" על זה כמה שתצטרכי מהחסכונות שלך , תתמקדי רק על ההשלמות ותצליחי.
אחרי השלמת בגרויות - תחשבי הלאה, מה תרצי? טיול קצר בחו"ל , לימודי השכלה גבוהה? עבודה שוב? אין צורך לחשוב על זה עכשיו. לעולם אל תקחי אישית דברי מורים, מורים נוטים מאד להתעמר בתלמידים שכביכול לא אוהבים את המקצועות שלהם, אין לקחת כלום ללב, למרות שאישית אני חושבת שזה מזעזע לומר דבר כזה לתלמיד, ואם זו היתה אני, היייתי דואגת לדווח עליה אבל זה כבר הסטוריה.
חברים - כמו שאמרתי, אני מבינה מאד את הקושי ביצירת חברויות כשעוברים הרבה, קרה לי, מבינה אותך, עם זאת, אני חייבת לומר , שהמעברים התכופים האלה גם מאד חישלו אותי מבחינה חברתית, למדתי להסתגל מאד מהר לסביבות שונות, להתחבר מהר כמעט עם כל אחד בכל מקום בו אני נמצאת, ואת זה ראיתי רק בשלבים מאוחרים יותר בחיי. אפשר להכיר חברים בכל מקום, אפילו פה.... מנסיון
החיים אינם קלים, ואת נשמעת מישהי שכן רוצה להגיע רחוק בחייה, פשוט קחי הכל לאט יותר, תתמקדי כל פעם במשהו אחד.
אם לא טוב לך במקום העבודה שלך, חפשי תוך כדי מקום אחר שיותר יועיל לך .

לימור

היי לימור אני אכן נקבה, התחלתי בהשלמת הבגרויות. אני לא יכולה לעזוב תעבודה כי הם מאוד מתחשבים בזה שהתחלתי ללמוד ונותנים לי דיי הרבה בקרים כי בערבים אני לומדת. תודה על התגובה :)

אני שמחה לשמוע שהתחלת, זה מעולה ! אם בעבודה באים לקראתך, כמובן שאין צורך לעזוב, העליתי את זה כפתרון למקרים בהם לא מתחשבים ואין לך ברירה.. זה נראה שאת בדרך הנכונה, הכי חשוב לעשות סדר , לשמור זמן גם אם מועט, כמה שניתן גם לתחביבים שאת אוהבת ונהנית מהם, ולא להביט אחורנית, רק קדימה.

sweetjane1982

New member
22 זה ממש צעיר

אני הייתי מתחילה מלהשלים בגרויות. עם אמא תנסי להסתדר כי אין לך אופציה אחרת. את גם ככה רוב הזמן לא בבית. לדעתי רוב האלה בגילך לא באמת מוצאים את עצמם, הם הולכים ללמוד כי ההורים לוחצים וכאלה. עוד 3 שנים הם יספרו לך שהם שונאים את העבודה שלהם ורוצים להחליף מקצוע. בקשר לפה הגדול והעצבים- הייתי אותו דבר בגילך. זה משתפר עם הגיל. אין לך חברים מהעבודה?

sweetjane1982

אני מסתדרת עם אמא לפעמים הדאגות שלה יוצאות משליטה אבל אני באמת שיכולה להבין את התנהגות שלה כי היא זו שגידלה אותי ואת אחים שלי. חשבתי שאני אשתחרר מהצבא אני באמת אדע מה אני רוצה אבל מסתבר שטעיתי,האזרחות לא קלה. התחלתי להשלים בגרויות. הייתה לי חברה מאוד מאוד טובה בעבודה והיא פשוט יום אחד החליטה לתקוע לי סכין חדה מאוד בגב. (היא הייתה גם הבוסית שלי)

חלק

מהחיים זה להכיר את העצב, הרע ,המכוער וחוסר הרגישות שבהם כדי שנדע לזהות את השמחה והאושר, הטוב, היפה והרגישות להעריך אותם ולבחור איך לנהוג נכון. אני מכיר המון שהגיעו מרקע גרוע משלך והחליטו לקחת עצמן בידיים ופעלו כך. נתנו לך עצות זהב, מה תעשי עימן זו הבחירה שלך ורק שלך. זיכרו: לעולם לא תוכלו לדעת כיצד עלולות המילים שלכם להשפיע על אחרים.
http://www.youtube.com/watch?v=hAX2ku9ifEs עם כל הגעגוע לחיבוק, לחיוך ולשיחה, כשבצד השני, אין גם צורך וגם רצון אמיתי בחיבור, לא משנה מה נעשה, זה לא יעבוד!

daoli

New member
הרגת אותי מצחוק עכשיו עם התמונה הזאת

אייייייה כואבת לי הבטן.....

Megie

New member

יש את הרגעים האלו, שקצת רע לנו, אז פתאום גם מה שחיובי והכיל קצת שלילי-הופך לשלילי ומתעצם..פתאום כל הדברים נראים אפורים וקשה להזכר שקיימים גם דברים חיוביים.. זה טבע האדם..באותה מידה, שכשטוב לנו, נראה כאילו כל השלילי נעלם.. עדי, טוב שכתבת ופרקת את מה שכואב לך.. בשביל זה אנחנו פה!
בואי נעשה סדר... לצורך העיניין אני אשתף אותך בסיפור שלי, ההורים שלי עברו עיר מגורים בממוצע פעם ב4 שנים..זה תסכל בהתחלה עד שפשוט למדתי לשמר קשרים ולהתעלם ממרחק, למדתי שאם באמת רוצים משהו- מצליחים, וזה למרות לימודים ועבודה ולו"ז מאוד מאוד צפוף שאני מנהלת. אני מציעה לך קודם כל להתחיל לאהוב את עצמך ולסדר את חייך בצורה שתגרום לך לאהוב לחיות אותם. תתחילי להרחיב את מעגל החברים שלך, זה בתור התחלה ייתן לך בסיס.. את החברים את יכולה לרכוש גם בלימודים וגם בעבודה..פשוט תתחברי לאנשים, ציינת שאת חברותית-אז קטן עליך
גם את הקשרים מהצבא את יכולה לשחזר.. מה זה מרחק לעומת חברות?! שווה את זה. תסיימי את השלמת הבגרויות, זה צעד שני להרגיש שהשגת משהו בתהליך הזה.. תראי את זה כמטרות שאת יודעת מראש שתשיגי.. כל הישג כזה ייתן לך נקודה וייצור בך חוויה מתקנת לכל מה שעברת עד היום. אני מציעה לך לכוון לזוגיות ברגע שתרגישי שאת אוהבת את עצמך, רק כשתואהבי את עצמך באמת-תיהי פתוחה לאהוב מישהו נוסף.. ואם את מרגישה בשלה, אז קדימה-יש מגוון אינסופי של אפשרויות להכיר, תמצאי את הדרך הטובה בעינייך ולכי על זה. מה ששלא הסתדר בעבר-תשאירי בעבר.. תפתחי דף חדש ותתחילי מההתחלה
המון בהצלחה ושבוע מדהים!

למעלה