הכל עניין של גישה

ALON AA1

New member
הכל עניין של גישה

קראתי קצת הודעות כאן וגם מעצם שם הפורום הזה: אפשר להסתכל על העולם כאוסף בעיות הדורשות פיתרון, זה בכל מקרה עדיף מאשר להביט בו כעל אוסף פתרונות המחפשים בעיות. מה אתם אומרים?
 
דיון פילוסופי

למה ללכת לקצוות? למה שהעולם יהיה אוסף של בעיות או אוסף של פתרונות? העולם הוא אוסף של כל מיני דברים. קרא להם "אירועים" או "תופעות". עכשיו כל אחד מגדיר לעצמו מה עבורו הוא בעיה או פתרון. דוגמא פשטנית ל"אירוע" או "תופעה" - בן הזוג החוקי מנהל רומן עם מישהי אחרת ("בגידה" בלשון העם). בת הזוג רואה בבגידה בעיה, בן הזוג רואה ברומן פתרון לבעיה אחרת (שעבור בת הזוג יתכן שהיא רק "תופעה" ואיננה בעיה כלל - למשל קרירות מינית). סיבכתי אותך? מכאן שיש לחזור לנקודת המוצא - איך ה"עולם" מתפרש בעיני הצופה בו, ואיך זה שחווה את ה"אירועים" מקבל אותם ביחס לדברים אחרים בחיים. מפנה אותך כייחוס לשירשור שהיה כאן רק בימים האחרונים ומדגים בדיוק את העניין הזה.
 

seeyou

New member
אוסף בעיות-../images/Emo24.gif-אוסף דמויות

אפשר להסתכל על העולם ולצחוק מאוסף הבעיות אשר חוזרות על עצמם ,כול עוד לחיים אותם. אני מאמין שיש צורך דחוף בלימוד, מגיל הרך ,"דרכי גישה למצבים " לפני שהם הופכים לבעיות.
 
למעלה