הכל על פרשת חוקת. . .

זאת חוקת התורה.

אדם הרוצה להיטהר יזה מאפר פרה אדומה. ידוע למה נאמר זאת חוקת התורה חוקה גזירה גזרתי ואין להרהר אחריה . בעצם מזה לומדים לכל קיום המצוות שאנו לא מקיימים את המצוות בגלל הטעם אלא צריך להבין שאנחנו לא מבינים את הטעם אלא כל מה שאנחנו עושים זה לקיים רצון ה` כמו גזירה .

אדם כי ימות באהל! סיפור

הגמ` בברכות אומרת אמר ר``י אין התורה ניקנית אלא במי שממית עצמו עליה . סיפור לדוגמא : מזה נקרא ממית . היה אדם איך אומרים היה נשוי עם שנים אחד אישתו ואחד עם עבודתו תמיד בליבו היתה מחשבה יבוא יום ואני ילמד גם תורה לא רק יעבוד . בסוף באמת הגיע ההחלטה הזאת ללמוד... יום ראשון. של ההחלטה.הוא הולך להתפלל ונשאר שם ללמוד עוד שעתיים ורק אח``ז יתחיל בעבודתו . בקיצר הוא חוזר הבית מתכונן לעבודתו אשתו כועסת עלו מזה למה איחרת יש קונים בכאלה שעות... הוא החליט לבנתיים לא לענות לה עבר עוד יום ועוד יום. . המשך בהודעה הבאה.

המשך הסיפור.

הוא ממשיך עם המנהג הזה אחרי התפילה ללמוד וכל יום רב עם אישתו! יום אחד אמרה אישתו אעשה מעשה אבדוק לאן הוא נעלם . באמת עקבה אחרו ראתה אותו לומד . באה אילו צעקה עלו מה בישביל זה אתה מבזבז את הזמן וכו` אמר לה בעלה משפט חזק תחשבי שמלאך המוות לקח אותי נכון לא הייתי נמצא? אמרה לו כן אמר א``כ גם בשעות האלה חשבי שמלאך המוות לקח אותי למספר שעות. כך המחיש ר` חיים מבריסק מזה אדם כי ימות באהל.

אל תכה בסלע.

זה היה הציוי של משה אלא תבקש תאמין יצא מים .ראיתי באחד הספרים שדימו אתזה להיום ככה :אדם שמאמין ולומד ומתפלל הקב``ה ידאג לו לכסף ! אדם שעובד ולא מאמין שה` ישלח אז הוא יצטרך להכות את הסלע בזעת אפך !

ויאסף אל עמו . בפרשה זו הארון הכהן

נפטר .סוג של מיתת נשיקה . עם ישראל נתאבל עלו 30 יום.

עוד חידוש נחמד. כתוב וירם משה ...

את ידו ויך את הסלע פעמיים . מה ההדגשה של התורה ויך ``פעמיים`` .אלא באה התורה לומר מה חטאו של הארון שאפי` שמשה היכה פעמיימ לא הוכיח אותו הארון... וזה הכרח כי אם לא אז מה חטא הארון. לפי מה שאמרנו מובן מה חטא על זה שלא הוכיח. את משה.

למעלה