הכל על פרשת בלק.

הכל על פרשת בלק.

חידושים. מוסר. זמנים . בתגובות.[ נ`` ב אני מתנצל מחברי הפורום על ההודעה. של הכנרת זה היה בזחיחות דעת תמחלו לי]

במה זכה בלק שתקרא פרשה על שמו?

כתוב. שזכה לכך בגלל שהיה אמיתי בשנאתו לישראל. זאת אומרת לא הסתיר את שנאתו . לא התבייש לומר אני שונא את עם ישראל . לכך זכו אותו.

שאלה תענו. בלעם אומר אם יסכים לי

הק``בה אני יקלל . והרי ה` לא הסכים . אז מה שינה את דעתו של בלעם?

דרדאדוס

New member
לפי מה שאני זוכר..

בלק ביקש ``לכה קבה לי את העם הזה`` הוא ביקש לקוב לעומת זאת הקבה אוסר עליו לא את הקובה אלא ``לא תאור את העם כי ברוך הוא`` הוא אסר עליו את הארה, יש הבדל בינהם.

וישלח מלאכים אל בלעם בן פעור.

שואל רש``י מדוע שלח ה` לרשע זה מלאכים. מתרץ רש``י שלא היה פתחון פה לאומות העולם שיבואו ויגידו .למה רק לעם ישראל יש מנהיג נביא כמשה. למה לנו אין לכך נתן להם את בלעם . ונגלה אלו. דיבר איתו. בחלום.

עשרה ניסיונות נתנסה אברהם ועמד בהם.

כל מה שה` שם לו באמצע בשביל לנסות אותו והכל עבר! על אותו . רעיון אפשר להביא בצד של בלעם הרבה ניסיונת עבר בלעם.ועבר אותם אבל לא ניסיונות כאלה . ההבדל פשוט: אברהם עשה טוב והיה לו ניסיונות לעזוב את הטוב והנכון. לבלעם היה ניסיון בדיוק אפוך הוא רצה לעשות רע וה` נתן לו ניסיונות . עם האטון בדרך ועוד ועוד ניסיונות קשים. ועבר את כולם וקילל. .אז גם בלעם נתנסה 10 ניסיונות ועמד בהם. מי שהבין זה דבר חזק באמת...

פרשת השבוע מדברת על קנאה חיובית.

אצל פנחס שתקע את הרומח בכזבי בת צור וזמרי בת סלוא. קינאה חיובית.

נאמר בפרשה: מה טובו אוהליך יעקב ...

משכנותך ישראל. הפסוק פותח באהל ומסיים במשכן. אהל זה דבר ארעי לא קבוע משכן זה דבר קבוע . רצונו לומר .אפי` אדם שעושה אהל בבית ה` נחשב לו למשכן. זאת אומרת אפי` אדם נמצא באופן ארעי בבית המדרש נחשב לו כאילו נמצא קבע וכ``ז בתנאי. שעובד לפרנסתו לבד ולא מוסיף מה שלא צריך .אלא בודק מה אני צריך וכך עושה בלי תאות כסף. זוכה שעלו נאמר : מה טובו אוהלך יעקב משכנותך ישראל.

כתוב בפס` מי מנה עפר יעקב. ומספר את

רובע ישראל.. רש``י אומר עפר . דברים שאדם דש בעקבו ר` נתן דורש עפר שדשים אותו האנשים בדרכם להתבודדות.

לא תאור את העם כי ברוך הוא!

כך אמר ה` לבלעם אל תקלל את ישראל . אמר בלעם לה` א``כ אברכם. . אמר לו הקב``ה אל תברך את העם כי הוא כבר מבורך. .. . ולכאורה מה הבעיה שיברך בלעם שיגיד לו ה` תברך הוא עושה דבר טוב מברך. אלא זה בגדר לא מדובשך ולא מעוקצך. מסבירים המפרשים: הגדר של לא מדובשך ולא מעוקצך. כך .יש רשעים שרוצים להשמיד את ישראל הם באים במלחמה . ויש שבאים בקירוב מתקרבים לישראל מדי ואז משמידים את ישראל. וזה מה שניסה בלעם לעשות לא הלך לו במלחמה. ניסה בקרוב.

אץ קוצץ

New member
קיבלתי ב‎ mms‏:

השבת פרשת בלק, נקרא על בלק מלך מואב. לאחר המלחמות בהן נוצחו כל העמים שנלחמו בישראל, החליט בלק לנסות אסטרטגיה שונה, ושכר את שירותיו של בלעם- מנהיגם הרוחני של עובדי האלילים- על מנת שיקלל את ישראל, ויאפשר לנצח אותם. מסופר, שלמרות שבלעם ניסה לקלל, יצאו ממנו רק ברכות. הסיבה שלא הצליח לקלל, מתבטאת בדבריו- "הן עם כלביא יקום וכארי יתנשא..": זאת אומרת, שמכיוון שעם ישראל קמים בבוקר כמו אריות, ומיד כשקמים עסוקים ב'לחטוף' ולעשות עוד מצווה ולשאת תפילה, בזכות אותה 'מסירות נפש' זכאים לברכה ולא ניתן לקללם. הדרך לקום כמו 'אריה', היא לא ללכת לישון כמו 'כלב': לפני שהולכים לישון, מתמסרים באמירת 'שמע ישראל', והיום למחרת מתחיל ברגל ימין.. שבת שלום! הדלקת נרות בי-ם 19:11 צאת שבת 20:29

למעלה