הכל על נעלי סקי

marceloros

Member
מנהל
הכל על נעלי סקי

איך נועלים, סוגרים ומהדקים נעלי סקי ?
איך מודדים ומתאימים נעל סקי, אפילו בהשכרה?

אני כבר די יודע את התשובות כי חפרתי קצת בנושא לאחרונה.
אני די מתבייש שהשקעתי בזה רק עכשיו!
אחרי כ"כ הרבה שנים, רק כי אני מעוניין לרכוש נעליים משלי. זה שאין לי זה עוד בושה אבל יש נסיבות מקלות.
מביך לגלות מידע ושיטות פשוטות שלא ידעתי, ויכולות להקל הרבה.

בכנות - כמה מכם השקעתם ואתם מומחים בנושא? האם יש עוד אנשים כאן שמידע כזה ישמש להם כעזר חשוב?

דוגמאות:
מידע על התאמת המידע של נעל הסקי
סרטון הידוק נעל 1
סרטון הידוק נעל 2

* תודה לנועם ח. על העזרה.

skiforce

New member
מרסלו, אתה לא לבד - גם אני חפרתי בנושא הנ"ל

שני הסירטונים שצירפת הם באמת גם אלה שאני מצאתי בחיפוש ביוטיוב. אישית אני מתחבר מאוד לבחור עם הנעל הכתומה (שהיא "טקניקה מאך 1", אגב, נעל מעולה שגלשתי בגרסת ההשכרה שלה והיה מדהים), שמסביר בדיוק מהיכן להתחיל והיכן לסיים. כמו שאומרים: "עושה היגיון".

הטיפ הכי טוב מהסירטון השני ביוטיוב הוא לסגור את הרצועה (power strap) מעל הפלסטיק של הנעל (כלומר יותר למעלה, על הספוג) ולא על גבי הפלסטיק עצמו. זה פשוט גאוני והגיוני כל כך. ובכלל, הפאואר סטרפ: כשמה כן היא: רצועה שיש לסגור בכוח כדי שהבאקלים ייסגרו עוד יותר צמוד והנעל תשב טוב. אני נעזר בה לשם כך. פעם סתם הדבקתי את הרצועה בסוף וזהו, בלי למשוך חזק.

כשמתחילים עם הבאקל השלישי מלמטה כפי שהבחור מסביר, ואז 1 למעלה, ואז הרצועה, ואז שוב שני אלה, ורק בסוף עם הזרת את שני הבאקלים הקטנים - זה פשוט עושה את העבודה.

בעניין מדידה בחנות ההשכרה: גם כשמדדו לי בסרגל את המידה ולפי זה התאימו, זה לא היה מושלם ונאלצתי בהמשך להחליף מידה. מאוד חשוב לדעת את העובדה שהם מציינים בסירטונים, שבעמידה רגילה כן אמורים להרגיש את הקצה, ובכיפוף: לא. אני קצת החמרתי עם עצמי כדי לא לקחת מידה גדולה מדי, ובסוף מצאתי שהליכה של כמה דקות בנעל גרמה לי ייסורים מטורפים (בעיקר באצבעות). בגלישה היה פחות נורא כי באמת רכנתי וזזתי, אבל ההליכה שברה אותי. כשלקחתי באמת מידה אחת גדולה יותר - היה תענוג גם לגלוש וגם ללכת.

Cמן רשום

New member
לגבי המידה, יש דיעות שונות וזאת לא תורה מסיני

שמעתי את הדיעה שהאצבעות חייבות לנגוע בקצה. מצד שני שמעתי גם דיעה שזה חסר משמעות והשתרש בכלל מסנובורד. כי הרגל מוחזקת היטב מעל הקרסול. והמידה הכי חשובה היא הרוחב. ואם יש חלל אוויר קטן מקדימה זה לא משנה. ואת הדיעה הזאת שמעתי גם מהבוטפיטר בן 60 פלוס מגארמיש שהתאים מגפיים לכל המשפחה שלי וקלע בול אצל כולם.

marceloros

Member
מנהל
נשמע הגיוני

ברכינה קדימה הרי בכל מקרה הן לא אמורות לנגוע.

למעלה