הכל נהרס לי! עזרה/:

Ron chan

New member
הכל נהרס לי! עזרה/:

לא יודעת עד כמה יקחו פה ברצינות מה שאני כותבת אני כבר אובדת עצות ... אני בת 17 וחצי , הייתי בבית ספר רגיל ועברתי לפנימייה , נשארתי כיתה י׳ כדי להשלים בגרויות אבל גם השנה זילזלתי ואני על סף העפה מהבית ספר ובספק אם יגישו אותי לבגרויות עם מגן עובר ... אני לא רואה את עצמי עוברת את השנה הזאת כמו כולם, שלא נדבר על זה שפיספסתי שנה מהחיים שלי ואני מתגייסת רק בגיל 20 אם יעיפו אותי מהבית ספר אף מקום אחר לא יקבל אותי בלי בגרויות ולהשאר שוב שנה לא בא בחשבון בכלל חברים בגילי אין לי , כולם קטנים ממני או בצבא .. רוב שעות היום אני מעבירה במירמור שנהרסו לי החיים כל אדם שאני פונה אליו לעזרה קורא לי מטומטמת או לא מחדש לי משהו שלא ידעתי כבר .. אז חשבתי על דרך אחרת , שהיא לגשת לבגרויות של י׳ השנה ובמקביל ללמוד לבגרויות של יא׳ (ללמוד לבד בחופש הגדול) ולגשת למועדי ב׳ אבל הבעיה היא שאין לי מגן לבגרויות י׳א , מישהו מכיר קורס או מסגרת או מקום כלשהו שיכול לעזור לי להשלים את הבגרויות של י׳א בזמן קצר ככה שכשתיגמר השנה הזאת , אני יעשה את הבגרויות של י"ב ויתגייס כמו כולם ובעצם אני ישלים את הפערים ? (משהו בסגנון מחצית שלישית) לא אכפת לי כמה יעלה וכמה צריך ללמוד ... אני הרסתי לעצמי מספיק את החיים ככה שאני יעשה הכל ...

גרא.

New member
Ron chan,אין מקום לגישה כל כך פסימית.לפי שעה

דברים שרצית שיקרו,לא התפתחותכפי שרצית.אבל שום דבר לא מאוחר,והחיים שלך כלל לא נהרסו.
רון,אינך חייבת לסיים את הבגרות לפני הצבא,אלא לסיימה אחרי שתהיי בו.במיוחד אם יש לך כוונות
להגיע ללימודים גבוהים,תוכלי אחרי הצבא ללכת לשנת מכינה,גם ללמוד גם לתקן ציונים,רבים
עושים את זה.אפשרות נוספת אם כל כך בוער לך לעשות עכשיו בגרות,זה ללכת לבי"ס פרטי
לבגרות כמו אנקורי ואחרים.בי"ס כזה יעבוד איתך על מקצועות מסויימים בתקופת זמן קצרה
ומאמר ויש שם מורים טובים,ולך יש מוטיבציה רבה להצליח,זאת יכולה לעשות את זה.חייב
לומר,כי גם אני בזמנו,לא למדתי ברצינות,סיימתי בי"ס חקלאי בתעודת גמר.אחרי הצבא
למדתי ועשיתי בגרות בבי"ס אקסטרני.ואת ההמשך את כבר יודעת.כך שזה אפשרי.

רון,אחדד את דבריו של גרא אלייך : יתרון ראשון

לגבייך ולמצבך היא העובדה שאת צעירה ביותר,כך שהכל לגבייך עוד פתוח
.שנית,טוב מאוד שהגעת למסקנות הנכונות עם עצמך שלימודים הם מפתח חשוב לחיים

מוצלחים יותר ועם סיכויי הצלחה גבוהים יותר.כעת העניין הוא - איך מממשים את המטרות ומוציאים אותן אל הפועל. אכן יש בתי"ס אקסטרניים מצויינים המתמקדים בהכנה

לבחינות הבגרות.כל אחד יכל להתקבל אליהם,ויעילותם רבה,כי היא בנויה על לימודי כיתה פרונטאליים + שיעורי בית .מכיוון שיש בך את המוטיבציה להצליח,אין סיבה שלא

תצליחי לממש זאת.תוכלי גם לחלק לעצמך את מספר מקצועות הלימוד לשתי מנות,כך שלא יהיה לך עומס רב מידי,ובכך גם תגדילי את סיכויי ההצלחה בציונים גבוהים,דבר

שיפתח בפנייך דלתות באוניברסיטה -(תלוי בתחום ובדרישות המסלולים השונים).בשל גיוסך הקרב,בדקי קודם כל מהם מועדי תחילת הלימודים באקסטרניים ומתי הבחינות

מתקיימות (יש גם מועדי ב' לרוצים לשפר או לתקן ציונים נמוכים),ואז תחליטי אם ניתן ולכמה מקצועות לפני הגיוס,ואת היתר תשלימי לכשתשתחררי.

תתכן גם אפשרות כשתגיעי לאוניברסיטה ויחסר לך ציון מסוים מהבגרות,ויתכן שבכל זאת יאפשרו לך להתקבל ללימודים תוך התחייבות להשלים את המקצוע/ות החסרים .

גם עובדת גיוסך בגיל עשרים,לא מורידה דבר מסיכוייך להמשך מימוש מטרותייך בחיים.מה שבטוח הוא,שבמידה ותתחילי לשנות את התייחסותך האישית לגבי עתידך בצורה

חיובית וראלית כפי שאנו רואים את סיכוייך ,תצליחי ביתר קלות ובפחות תסכול ,שאין לו הצדקה לנוכח מצבך,גילך וסיכוייך להצליח בעתיד.בהצלחה

jony stekino

New member
תקשיבי לי טוב

אותו דבר קרה לי עם אחי
העיפו אותו מבית הספר כי כל הזמן הוא היה מבריז לים ( הוא גולש גלים )

אחי ביקש מאבא שלי הרבה כסף ללמוד בבית ספר פרטי אקסטרני
אבא שלי לא הסכים להוציא עליו שקל בטענה : " אם עד היום לא הצלחת אז גם באקסטרני
לא תצליח בוא לעבוד איתי במוסך "

לבסוף אמא שלי נשברה וחליטה לתת לאחי כסף בסתר
כיום אחי לאחר תואר ראשון ושני בטכניון בהצטיינות , ועובד בפיתוח של מנועים מדוייקים עבור צבא ארה"ב

למעלה