"הכל מושלם עכשיו"

"הכל מושלם עכשיו"

יש בנו חלקים* שעבורם, כרגע, לא הכל מושלם.
ובצדק.
לדוגמה, יש לנו פיפי וזה לא נעים (גם אם עוד מעט נלך לעשות), אז לא הכל מושלם עכשיו - עובדה!
ויש עוד המון סוגים שונים של דוגמאות כאלה.

ויש בנו חלקים*, שעבורם, כרגע, בהחלט הכל מושלם.
לדוגמה, אותם חלקים בנו, שהינם מעבר למחשבה ויודעים-חווים את העולם באופן ישיר יותר, אובייקטיבי יותר.
שהרי מנקודת מבט קוסמית יותר, הכל מושלם למדי, לא?
כשחלקים אלה נעשים פעילים ומתָקשרים באהבה עם יתר החלקים, אז גם המחשבה, הרגש, התחושה וכל השאר, מסתנכרנים עם החוויה הישירה הזאת ומתמלאים בשלווה.

חלקנו מרגישים זאת לעתים קרובות מאד, לזמנים ממושכים.
אחרים מרגישים זאת לעתים רחוקות יותר, לרגעים קצרצרים, מופלאים.
ויש גם מי שסבורים שמעולם לא הרגישו זאת. זה לא נכון, בהכרח.

זוהי לא שלווה של סם.
זוהי שלווה של ערנות והתאחדות עם נתונים רבים יותר, ב"שפה" שהינה עמוקה, מהירה וכוללנית הרבה יותר מאשר המחשבה האנושית.
זה דומה לרגש או תחושה, אך זה לא רגש ולא תחושה.
זוהי הכרה. יש המכנים זאת "תודעה".
עבור חלק מאיתנו, זה קצת כאילו המערכת כולה מתמלאת באור.
הגוף כולו מגיב לכך, נרגע, מתעורר, מתמלא בתחושות נעימות ושלוות ששום סם לא יכול ליצור (לא שניסיתי אי פעם סם כלשהו, אבל אחרים ניסו ודווחו שזה ממש לא אותו דבר).
החושים מתחדדים, נרגעים, נעשים עמוקים יותר, חיים יותר, "אמיתיים" יותר.
המחשבות, הרגשות והתחושות כולם עוברים לפעול במתכונת מעט שונה מזו שבה הם פעלו קודם. רגועה יותר, עמוקה יותר, מחוברת יותר ובעיקר חופשית יותר.

כך, המלים "הכל מושלם עכשיו", יכולים אכן לשמש לפעמים כסוג של GPS, כלי-ניווט, נקודת ייחוס, עבור מי שכבר גילה את המקום הזה.

רגע אחד הבנאדם שרוי בתוך בלבול, רעש מנטלי, מצוקה רגשית ותחושתית...
ורגע אחר הוא מרים את ראשו אל מחוץ לענן הדמיוני הגרוטסקי הזה, מסתכל סביב על המציאות הערומה ונושם בהקלה.
לפתע הכל באמת מושלם עכשיו.

זה יפהפה.
ברגעים כאלה, הבנאדם מאפשר לכל החלקים החווים ש"יש דברים לטפל בהם", להמשיך לחוות זאת ואכן לטפל באותם דברים, בכיף.
ובאותו זמן ממש, משהו עמוק בו מסתנכרן עם האינסוף... ובעקבות כך כל המערכת כולה מסתנכרנת עם האינסוף והכל מקבל פרופורציות.
ומתנהל בקלות, בקלילות, בטבעיות.

עבור חלקנו, "מדיטציה" היא כינוי לשער הפנימי אל זה, אל "עצמנו האמיתיים יותר", אלה שלפעמים נרדמים/נבלעים בתוך ענן הבעיות הדמיוני... ולפעמים מבחינים בו ומאפשרים לחיוך קטן אך אמיתי לצוף ולעלות על פנינו, בעת שאנחנו מבחינים שסבלנו בשל דמיון/חלום.
איך יכולנו להאמין במשהו שבכלל לא קיים מחוץ למחשבה המבולבלת שלרגע חלפה בנו והאמנו לה?

ואיך מגיעים למקום הזה?
הדרך עבור כל אדם - שונה.
יש שהולכים ללמוד לשם כך X, אחרים עושים Y וכן הלאה.

כך או אחרת, כאשר מגיעים למקום הזה, מגלים שהוא המקום הטבעי שלנו, ביתנו משכבר הימים, שקצת כוסה עננים ותו לא.

{* מה זה "חלקים"? הכוונה שהאדם עשוי חלקים רבים, קבועים יותר ופחות, כגון מחשבות, רגשות, כליות, כבד, קבוצת מחשבות א', קבוצת מחשבות ב', זווית ראיה א', ב', ג' וכולי, זכרונות ועוד ועוד}

כשמתאפקים וזה.

נניח רותי רוצה לעשות פיפי... והיא מתאפקת, כי היא עכשיו באוטובוס.
ואין לה איך לעשות... ולא נעים לה לבקש מהנהג לעצור את האוטובוס במיוחד בשבילה.

תודה על ההסבר

neophile

New member
בין לבין

"גע אחד הבנאדם שרוי בתוך בלבול, רעש מנטלי, מצוקה רגשית ותחושתית...
ורגע אחר הוא מרים את ראשו אל מחוץ לענן הדמיוני הגרוטסקי הזה, מסתכל סביב על המציאות הערומה ונושם בהקלה.
לפתע הכל באמת מושלם עכשיו."

השאלה היא מה קורה בין לבין ... זאת לפחות השאלה שאני שואל ומתרגל ... היה לי עוד הרבה דברים לומר על הזדהות עם מה שהיה מצב תודעה גבוה יותר אבל באנוכיותי אני אשמור אותם לעצמי ( או אולי דווקא בחוסר אנוכיותי)

.

lightflake

New member
אהממ.. אפשר להשתמש בדוגמה

דוגמה שמראה שיש שני צדדים לאותה תופעה, השאלה היא נקודת המבט
סרט קולנוע והאור שמוקרן על המסך,
פיל שעשוי מזהב והזהב עצמו
לאותה תופעה יש צורה ויש בסיס
הצורה משתנה הבסיס לא
"הכל מושלם עכשיו" מדבר על העובדה שהכל עשוי ממשהו שהוא תמיד שלמות, כלומר, "רותי חייבת להשתין באוטובוס ולא נוח לה לבקש מהנהג" זאת הצורה היחסית לרגע מסויים, בו זמנית רותי עשוייה משלמות, כלומר, מה שרואה את רותי סובלת, זה עדיין שלמות, ורותי עדיין סובלת, שני הדברים קיימים בעת ובעונה אחת, "הצורה היא ריקות והריקות היא צורה" הריקות היא השלמות הבלתי משתנה והצורה היא משתנה אז ברור שכשלעצמה אינה יכולה להיות שלמות, ולא משנה אם "רותי סובלת" או אם "רותי שוכבת על חוף הים בתאילנד עם בחיר ליבה אחרי שזכתה בפרס הגדול של מפעל הפיס" זה בכל מקרה לא שלמות כי זה דבר בעל אופי משתנה...

ינוקא1

New member
השלמות היחידה היא קבלת חוסר השלמות.

הבלבול והצער אינם סותרים את השלמות.

איננו סובלים בשל דמיון או חלום , הדמיון או החלום הזה הם אמיתיים עבורינו !
(כמו כל דבר אחר הנמצא במערכת היחוס בה אנו נמצאים).

מי שחושב לצאת מהדמיון או מהחלום לתוך עולם מדיטטיבי שכולו טוב , יגלה מהר מאוד כי כאשר הוא חוזר מהמדיטציה הוא פשוט מתרסק אל הקרקע.
זה בדיוק כמו סמים ואין שום הבדל.

המחשבה שיש איזשהו נתק בין "דמיון או חלום" לבין "ערות" , היא הגורמת לסבל.
החשיבה שקיימים איזשהם "שני עולמות נפרדים" , עולם של סבל לעומת עולם מושלם - היא הסבל עצמו.

יש רק דרך אחת למוארות - והיא ביטול הפער בין המציאות לבין העולם הפנימי (האידאלי).
את זה עושים בעזרת מודעות מתמדת.
מודעות הן למציאות , והן לתגובותינו למציאות.

ומכאן יוצאת תוצאה אחת - הרמוניה.
פשוט נתפקד באופן יותר הרמוני.
נדע לעשות את ההתאמות ביננו לבין הסביבה באופן המיטבי ביותר.
נדע לבחור את הבחירה האופטימלית בכל רגע ורגע.

זה הכל.

.

ינוקא1

New member
זה מאוד פשוט.

לשים לב כל הזמן לסביבה ולתגובותיך אליה (התגובות המחשבתיות , הרגשיות , והמעשיות , והגופניות).

לצאת מה"אוטומטיות" !!!

אי אפשר להיות מודע לגמרי במאה אחוז להכל , אך כמה שיותר יותר טוב.

זה נקרא להיות מודע.
מודעות היא אור , אוטומטיות היא חושך.

neophile

New member
נכון מאוד

אם כי כדאי לציין שאין מישהו ש"הוא" המודע , אלה ישנה מודעות שאניים חושבים שהם חלק מהאישיות יכולים "לקחת" עליה בעלות ואז נשאלת השאלה מי או מה מודע להם ?

***המשפט הזה לא בא לשלול את האניים החושבים האלה של האישיות או לשפוט אותם או כל דבר כזה .

gover1

New member
אני חושב

שהבנתי את מה שאמרתה אבל לא בטוח.
למשל כשאני עושה מדיטציה התבוננות בהתחלה יש רעש רקע טבעי והרגיל של המחשבות.
לאט לאט הפטפוט של המחשבות פוחת אבל עדיין אין שקט מושלם,אני נכנס למעין פטפוט יותר עמוק אבל שבו אני מבדיל בין מי שצופה במחשבות לבין הפטפוט.
ואז כל פעם שאני מגיע למצב הזה(ולא כל מדיטציה אני מצליח לעבור את הרעש הראשוני) אני נופל לאיזה רעיון בתוכי שטוען שזה האני אבל אז גם בו אני יכול לצפות ואז שוב אני נופל לטיעון הזה כי אני לא מצליח לתפוס את מי שמודע באמת ויותר מזה אף לא הצלחתי להעמיק יותר.
לזה התכוונתה ב?אניים חושבים שהם חלק מהאישיות יכולים "לקחת" עליה בעלות ואז נשאלת השאלה מי או מה מודע להם"?

neophile

New member
לפי מה שנראה לי

" אני נופל לאיזה רעיון בתוכי שטוען שזה האני אבל אז גם בו אני יכול לצפות ואז שוב אני נופל לטיעון הזה כי אני לא מצליח לתפוס את מי שמודע באמת"

אתה מתאר מצב שבו אתה חושב על מחשבות שונות שהיו לך שזה כמו לומר המחשבות צופות במחשבות שזה מצב אוטומטי , שאין בו מאמץ .. זה קורה מעצמו בזרם אסוציאטיבי .

העניין זה לא להפסיק את זה או להפחית את זה או בכלל לנסות לעשות עם זה משהו , מה שדרוש זה זעזוע ל"מכונה" שהמחשבות הן רק תפקוד אחד שלה -

.

ינוקא1

New member
זה כל כך לא משנה

האם זה שצופה במחשבות זה אתה או לא אתה

הדבר היחיד שבאמת משנה זה המשחק , זו החקירה שלך , זו ההנאה שלך מהתרגול שאתה עושה

neophile

New member

לא הייתי אומר שזה לא משנה האם זה שצופה במחשבות זה אתה או לא אתה אלה שפשוט כדאי לשאול את השאלה הזאת אבל לפני זה יש להתבונן בעצמנו כדי לזהות את התפקודים השונים וברור שבהתחלה זאת התבוננות שבאה מצד השכל החושב וזה בסדר גמור .

בו זמנית כדאי לטפח את הרגשת המשחק הקלילה ולא "ליפול" לכבדות של המחשבות .

לכולכם

אין מושג מה פירוש "מתמדת".

מתמדת זה לא משתנה.
קבועה.
אינסופית.
נצחית...
אן היא משתנה, איך היא יכולה להיות "מתמדת"?

למעלה