הכל לטובה...

הכל לטובה...../images/Emo67.gif

טוב. המצב חרא. ואם להודות על האמת המצב אפילו יותר מחרא. מעולם לא הייתי בשפל כלכלי גדול יותר. ומרוב דיכאון ויאוש, החלטתי למצוא כמה נקודות טובות למצבי:
הפלאפון נותק עקב אי תשלום- יוצאים מההתמכרות הזו לדיבורים נון סטופ, לומדים להסתדר ולמצוא פתרונות יצירתיים (כמו לחפש טלפונים ציבוריים פנויים באישון לילה, לבקש מאנשים להשאיר הודעות במשרד של אבא שלי ועוד ועוד).
אין כסף לבגדים- מתחילים להיות בררנים פחות ולשלוף מהארכיון את כל הבגדים שלא לבשתי בגלל שלא היה לי יאה (הם לא נשאו תווית של מנגו/קסטרו...).
א"א לצאת ולבלות- אז יושבים יותר בבית, לומדים להעסיק את עצמך, מרחיבים את ההשכלה(קוראים יותר ספרים), מבקרים חברים ישנים נושנים בביתם ובאופן כללי- משתדלים לשעשע את עצמכם! טוב, אולי במצב כזה , לומדים להנות מהדברים הקטנים, להעריך כל שניה של מותרות (כמו שיחת טלפון, ישיבה בבית קפה, סרט). אני לא צריכה להסביר לכם כמה מצב כזה הוא מעצבן ומלחיץ (אני בטוחה שלא מעט מחברי הפורום לא נמצאים במצב יותר טוב ממני). הדבר שהכי מטריד אותי הוא לא המחסור בבילויים, אלא בעיקר הניתוק (הכפוי) מהעולם בגלל שאין פלאפון, והעובדה שאני לא יכולה להעניק. כן כן, שמעתם נכון. קשה לי עם זה שאני לא יכולה לתת יותר. אני בד"כ בחורה נדיבה, אוהבת לקנות לחבריי פיצ´יפקעס וסתם הפתעות. פשוט כואב לי לראות את עצמי כ"כ לא תורמת ושקועה בעצמי. אני לא מתנדבת (עקב חוסר זמן+ לחץ נפשי), לא מעניקה. וזה החרא האמיתי. <למיכלי יש פנטזיות על היום שבו היא תצא מהברוך>

מיכלוצ´קה,

מה את יודעת? אני מפסיק עכשיו לעשן, דוחה את הפעם הבאה שאראה בית-קפה מבפנים אל מעבר לאֹפק, מכין את עצמי לאפשרות להסתובב חֹדש-חדשיים בבגדים מחוררים, שלא תדעי מצרות. בקיצור, הלימודים גומרים לי לא רק על הזמן לנשום אלא גם על הכסף עבור נשימה. אבל אני משתדל ומצליח להיות אופטימי. אני יודע שאני עושה את הדבר הנכון לעשותו, והיה זה שכרי. שטארק זיך! צרת רבים- חצי נחמה. יונה

יקרה

מיכל יקרה. אני יכול להבין אותך כי גם מצבי בקרשים. שנה שלא הלכתי לסרט. ובמפגשים אני מרשה לעצמי לא יותר מכוס בירה. וגם זה כי מצבי קצת השתפר. חלק מהחזרה בשאלה שלי, היה הלימוד על חשיבות הכסף בחיים. כסף בגבול הנכון הוא בסיס לחיים. וכדי להגיע להבנה הזו הייתי צריך לעבור שנתיים של מצב כלכלי קיומי. אני בטוח שאוטוטו תמצאי עבודה והכל ירגע, ובינתיים כדאי מאד שתמשיכי לבלות עם חברים אבל לא בבתי קפה או פאבים. אלא אצלם בבית. אפשר סתם לקפוץ לחבר לסרט טוב בטלויזיה (בלווין או בדיגיטלי יש סרטים מצויינים) או לארוחת ערב. או לארגן מסיבונת בבית. כל הדברים האלו לא עולים כסף, והם נחמדים לא פחות. הכי חשוב אל תרגישי רע, אני איתך. וכולנו איתך. וזה חלק מהתשלום שאת משלמת בשביל לבחור את החיים שאת רוצה. אז זה ממש ממש שווה. LOVE מני

מיכלה המתוקה

חבל שאתה לא בסביבה שלי (ניו-יורק) הייתי מארח את לסרט טוב בטלויזיה ,או ב-DVD או סתם לארוחה . אולי מעז יצא מתוק כמו שכתבת מרחיבים את ההשכלה , תאמין לי אין בילוי מעודף יותר מקריאה ספרים , אתמול בלילה קראתי במיטה שלש שעות בספר שעכשיו התחלתי לקרוא ,

ידו בכל

New member
זה בהחלט משהו קיומי

שאין מקורות כספיים אז זו בעיה שיכולה להוריד את המצב רוח לגמרי. יש מצבים גרועים יותר כגון אנשים נשואים ובעלי משפחה אשר אחראים גם לילדים ואין להם אמצעי קיום. יש אנשים שאצלם הבעיה חמורה עוד יותר מאחר ולא רק שאין להם אמצעי קיום כיום, הם בחובות כאלו שלעולם לא יוכלו לשלמם, גם אם כל הכנסתם תופנה לכיסוי החוב. צריך לעשות הכל כדי למצוא עבודה או מקורות כספיים אחרים. לגבי קשר טלפוני עם העולם החיצון, אפשר להשיג סלולר שבו את רק מקבלת שיחות ולא מחייגת החוצה. התקשרות בין בזק לבזק בכל מקרה הכי זולה. סביר שמדובר במצב זמני אבל בהחלט יהיו לו יתרונות בעתיד ביכולת להעריך את הדברים הקטנים בחיים ובקבלת פורפורציות. אני מאחל לך שתגיעי לאיזון כלכלי במהרה.

../images/Emo24.gif

מיכלי יקרה, קראתי את ההודעה שלך ולא מצאתי את המילים הנכונות כדי להגיב. הלכתי לי למייל ושם מצאתי מייל ארוך מחברה מאוד טובה שלי. בסיומו, היא ציטטה לי משפט מספרו של ויקטור פרנקל, ´האדם מחפש משמעות´ ואת המשפט הזה, אני רוצה להקדיש לך: "מי שיש לו איזה למה שלמענו יחיה, יוכל לשאת כמעט כל איך..."

למעלה