הכלות שלי - הצילו!!!!

waverider

New member
הכלות שלי - הצילו!!!!

אני יודע שעונת הפריחה כבר מזמן מאחורינו אבל העלים נובלים ומצהיבים לי ונדמה שעוד מעט והיא תמות לגמרי - כבר איבדתי 70% מהעלווה. זקוק לעזרה מיידית מכל מגדלי הכלות באשר הם...... נ.ב. הסביבה היא חצי צל בצד צפון מערבי, אין מחסור במים!

אור רון

New member
הכלות הן עונתיות

בקיץ מתיבשים העלים ובחורף צומחים שוב ופורחים. כמו רוב פרחי הבצל העונתיים.

waverider

New member
כל העלים מתייבשים?????????.

במשתלה עדייןראיתי כלות עם עלים?

אור רון

New member
שלי לא פרחו השנה

אולי טמנתי אותן באדמה באיחור, ואלי האדמה קשה להן מדי... על כל פנים - צמחו מעט עלים אבל לא היתה פריחה. אני כולי תקווה שבשנה הבאה ההצלחה תהיה גדולה יותר.... (ולהבדיל מכל שאר צמחי הבצל והפקעת בגינתי - העלים אצלי עדין ירקרקים למדי, אם כי ניכרת בהם ההתייבשות)

ruven46

New member
הקכלות הן הפרח האהוב ביותר על

ותיקי זכרון יעקב. יש חצרות בהן מתפרצות הכלות לצמח ענק בהיקף של כ 2 מטרים ! מי יודע בנות כמה הן ??? כל שנה הן היו מתפרצות אצלי....(קיבלתי פקעות מהותיקים...) אך השנה, משום מה, אף אחת לא פרחה ! מאוד מוזר !

זואי11

New member
הכלות? ../images/Emo98.gifלרגע חשבתי שנכנסתי לפורום

"חמותי ואני" (610- מומלץ לחובבי סיפורי זוועה
). פעם ראשונה שאני שומעת על הצמח הזה מישהו יכול לשים תמונה בבקשה !?

alon666

New member
למעוניינים: תמונה של הצמח בגינתי

כמובן שהתמונה מהמאגר שלי, הצמח כרגע יבש (בתרדמה). אלון

טסונמי1

New member
אגב כלות -אפשר לגדל כלות בכלי עים

אדמה ללא ניקוז - ממלאים את הכלי באדמה ובמים ושותלים בו את הכלות - מאה אחוזי הצלחה

מוטי בר

New member
הקאלות= בת קאלה חבשית, הן צמח פקעת

הפורח מתחילת האביב המוקדם עד אמצע הקיץ במקומות מסוימים ואצלנו הן פרחו די בשפע גם השנה. הצמח מאוד מאוד נהנה מהשקיה של תמיסת זבל עופות אך בזהירות רבה ובחצי צל העלים מאוד גדולים וגבוהים וכך גם הפרחים. מומלץ מאוד לא לעקור את הפקעות כל שנה אלא רק אחת לכמה שנים לצורך דילול וריבוי. גוש ותיק מניב עשרות רבות של פרחים. בהצלחה.

waverider

New member
אז לא להבהל מאיבוד העלים?

2 פקעות כבר לא נשארו בכלל עם עלים ה-2 האחרות אבדו את כמעט כולם -אך הוציאו עלה חדש כל אחת מהן.

barakd

New member
הם בעיקרון אמורים להכנס לתרדמת

קיץ עקב החום בדומה לפקעות אחרות (כמו ביגונית הפקעות) אבל אם הפקעות שתולות במקום קריר שהופך מוצל בקיץ זה לא בהכרך יקרה ולדעתי זה לא ממש משפיע על העונה הבאה.

אופירש

New member
קאלות - מי מעוניין?!

אני בעקרון חותך את כל העלים מיד בסיום הפריחה, וכל שנה יש לי יותר ויותר קאלות וכן הצמח יותר גדול עם יותר פרחים. אם מישהו מעוניין בחתיכות שורש (פקעת) מוזמן לכתוב לי במסר. אופיר

טסונמי1

New member
זה מעניין- התאוריה הרווחת בצמחי

פקעת למינהם שאין לחתוך את העלים עד שלא התייבשו לגמרי,מפני שבשניה האחרונה לפני התיבשות טוטלית נוצרת איזו שהיא ראקציה שגורמת לצמח לפרוח בשנה שלאחר מיכן -נרקיסים למשל עים תחתוך את הירק בעודו רענן לא יפרחו או פחות בשנה לאחר מיכן כנל לגבי - חשבתי שזה תקף גם לגבי כלות

למעלה