הכלה המשחררת

rutile

New member
הכלה המשחררת

אולי מישהו ידע להסביר לי מה רצה הסופר המכובד לומר? לא הצלחתי לקשר בין הדמויות והעלילות השונות בסיפור למרות שנהנתי מהקריאה עצמה

כבר נכתב כ"כ הרבה-ספר בינוני

נתן לסכם את הספר בציטוט מיהושע עצמו (ראה עמ´ 392, "הסרט היפני"): "… למרות כוונותיו, לא נראה שהסיפור יעורר איזה רגשה מיוחדת… מתגלים סימני תשישות… אולי ההמשך יהיה יותר מעניין? לא יהיה!" וכאן אפשר היה לסיים את הספר. אחרי עריכה יסודית ושכתוב מעמיק, 392 עמודים היו מספיקים.

מה רצה הסופר המכובד לומר?

אני זוכר שהשאלה הזו עלתה ביחס ליהושע קנז. לדעתי, סופר לא בהכרח רוצה לומר משהו. לפעמים הוא רוצה לתאר משהו. לא קראתי עדיין את "הכלה משחררת", אבל ברומאנים הקודמים של יהושע אהבתי את התהליך הרגשי והרעיוני שהגיבורים עוברים, ואת התוצאות הניכרות של התחקירים שיהושע עשה בשביל כל אחד מהם. זה הקנה להם אמינות ורוחב יריעה.

ציפי ג

New member
אני בגישה שאב יהושע

מרבה מלל בהרבה מספריו בעת האחרונה. השיבה מהודו היה רארכני, וגם מסע אל תום האלף היה יכול להיות מקוצץ בהרבה עמודים. את הכלה משחררת טרם קראתי, אבל לכשאתפנה, יש בכוונתי לנסות ולראות האם יש שיפור, אוירידה. לפי הבקורת כאן, אין לי הרבה למה לצפות.

אין דבר כזה בעברית "אני בגישה ש.."

אני סבורה, אני חושבת, לעניות דעתי (הבלתי קובעת). מנהלת פורום ספרים זה תואר מחייב, לפחות בעניני עברית בסיסית.

ציפי ג

New member
בועי נאסה אסקם

את לא תעירי לי על העברית, ואני לא אעיר לך על הרוסית. לבקר זה תכונה מאוד אהובה עלי. אבל אני משתדלת להשיל אותה ממני בבואי לפורומים. מעט פחות בקורת תוקפנית, ומעט יותר פרגון, יעשו את האווירה כאן הרבה יותר נעימה. אני בגישה שהגם שיש ביטויים שאינם חלק מהשפה התקנית, אבל הם בהחלט לשון שגורה בפי עמנו, אפשר להשתמש בהם. כך אם מישהו יכתוב - מקבלי החלטות- אני לא אתקן אותו, למרות שבעברית, למיטב ידיעתי, צריך לומר - מחליטים.

לא מסכים

1)שתקצצי לי בהבל פה את הס"מ הספורים שהופכים אותי לזכר. 2)שתנסי לשכנע אותי שעברית שגויה ומשובשת, גם אם היא הופכת לנחלת הכלל הופכת לעברית תקנית ולגיטימית. ואין כוונתי לחידושי לשון גם אם אינם עונים על כללי הדקדוק העברי (מה דעתך למשל על "בלונדינית עם עבר שחור" = שחורדינית ? זה נחמד ). 3)ואני עדיין בגישה שמותר לך לקבל ביקורת בהבנה כמו שאני עדיין בגישה שעברית שגויה אין מקומה בפורום שבו השפה היא "כלי העבודה". ואני מקווה שכזה כאילו הסברתי את עצמי בסיידר.

למעלה