הכלב שלי מפוחד

הכלב שלי מפוחד

מעורב עם רועה בלגי, בן 8 חודשים, אצלנו כבר ארבעה חודשים.
בדרך כלל הוא לא מפחד מאנשים חדשים ומאוד חברותי. כשבאים אנשים חדשים הביתה הוא נובח קצת ליד הדלת ואז כשהם נכנסים הוא מקשקש בזנב ומבקש ליטופים. בחודש האחרון הוא הפך מילד יחיד לאח גדול לתינוקת שלנו, ושבוע לפני במקרה הוא גם עבר סירוס. זה היה שבוע קצת קשה בשבילו כי הוא היה אצל המשפחה עם הכלבה שלהם שהוא מאוד אוהב, אבל רחוק מאיתנו. כשחזרנו הוא היה שמח ולא הראה סימנים של פרנויה או משהו כזה.
מאז הוא מקבל ליטופים ומשחקים ויוצא כרגיל 3 פעמים ביום- שום דבר באורח חייו לא השתנה ממש.
ביומיים האחרונים משהו קרה- הוא נכנס להתקף פחד רציני ונובח על כל דבר שזז. הוא נבח על בעלי כשהוא שם כובע ואפילו חירבן מרוב פחד. הוא נובח עליי כשאני עוברת מחדר לחדר. הוא נצמד אל הרגליים שלנו עם זנב בין הרגליים- כולו מפוחד- בלי סיבה נראית לעין.
חוץ מזה הוא מתנהג כרגיל- אוכל כרגיל, יוצא כרגיל, ישן כרגיל- רק מידי פעם כשהוא מתעורר באמצע הלילה (היה גם לפני זה) הוא נובח ומיילל.
יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות?

et28

New member
הייתי מתייעץ עם איש מקצוע

קודם כל מזל טוב!
לפי מה שאת מספרת אין קשר בין הדברים, ויכול להיות שבאמת אין קשר....
מאלף כלבים יוכל לשאול את השאלות הנכונות ולראות את המצב, ולתת פתרון....
יכול להיות שההתנהגות שלכם איתו השתנתה, יכול להיות שהכלב נלחץ מזה שפתאום יש מישהו שלוקח לו את תשומת הלב ויכולים להיות עוד הרבה דברים.....
קשה לתת פתרון או לתת עצה משמעותית ככה סתם.....

KallaGLP

New member
באמת נורא קשה במקרה הזה לייעץ בפורום

כי לא ברור מה היה הטריגר לשינוי בהתנהגות. נראה שהוא חוה איזו טראומה (אולי בטיול? אולי מישהו עשה לו משהו באיזה רגע שלא השגחתם?). אני מסכימה שבמקרה הזה נראה שכדאי לפנות לאיש מקצוע שיבחן את התנהגות הכלב מקרוב.

למעלה