הכלב שלי והבעית

הכלב שלי והבעית../images/Emo206.gif

סליחה מראש על האורך אבל בכל זאת אשמח אם תקדישו מזמנכם: יש לי פודל טוי בן 4 שאצלי כבר שנה. לפני פחות מ-10 ימים לקחנו אותו לתספורת, והספרית נאלצה להשאיר לו ממש מעט שיער כי הוא היה מלא קשרים. בבית מצאתי אצלו קוצים והוצאתי בזהירות את כל הקוצים שיכולתי להוציא, אבל יש קוצים שתקועים עמוק עמוק בגוף ואי אפשר להוציא אותם בלי לגרום לפצע פתוח גדול שעלול להזדהם ולכאבים (מה שאני לא רוצה שיקרה). מה אני צריכה לעשות? וזה לא הסוף. מאז התספורת שלו הוא רועד הרבה וחסר ביטחון. בד"כ כשהוא שומע את ציפצוף המכונית של מישהו שהוא אוהב, הוא רץ מהר מהדלת למרפסת ומחפש את האיש. כנ"ל לגבי כמישהו פותח/סוגר את הדלת. אבל הוא לא עושה את זה יותר - הוא רק מרים את הראש בציפייה ומסתכל אם מישהו הולך, אחרת הוא לא הולך וזה ממש עצוב אז אני כמעט תמיד רצה איתו כדי שיחזור לו הביטחון. שוב, מה אני צריכה לעשות?? זה די המשך של הקודם, אבל מאז אותה תספורת הכלב לא רוצה לצאת לטיול בצהריים..הוא פשוט עוצר באמצע הדרך לדלת ולא מוכן להתקדם.. אני יודעת שזה מוזר שזה רק בצהריים ושיש כאלה שחושבים 'אז אין לו פיפי' אבל זה לא מתאים לו - בדרך כלל אני חוזרת, מלטפת אותו קצת וברגע שאני מורידה את התיק הוא רץ לדלת. לעומת זאת, בבוקר ובערך ב-21.00 הוא רוצה לרדת. מה קורה עם הכלב שלי?? כתבתי שהכל התחיל בתספורת כי אני חושבת שהתספורת גרמה לזה אבל אין לי מושג למה - הוא היה רגוע כל הזמן....... זה אף-פעם לא קרה לו ואני דואגת לו מאוד אז אם אתם מבינים בזה או אפילו אם יש לכם הצעה אני אשמח שתשתפו אותי........ תודה מראש

תקשיבי.

בחיים אל תספרי כלב עם פרווה. אני יש לי כלב מסוג קיסאונד ,פשוט גוש פרווה יפה. הוא היה גם בדיכאון כמו הכלב שלך ,התחבא מאחורי הספה ,לא רצה לצאת בחוץ דבר שהוא מאוד אוהבת. זה בגלל שהפרווה היא הגאווה של הכלב ,היא שנותנת לו ביטחון גבוה כל כך. למה? לא יודעת. אבל תלמדי ת'לקח אל תספרי אותו ,תאהבי אותו בדיוק לפני התספורת אפילו תפנקי אותו יותר, אני מאמינה שיצמח לו השיער הוא יתגבר כמו שלי [: מאז הפעם ההיא לא סיפרנו אותו יותר והוא מאושר. בעיות של קשרים בשיער? יש מסרק מיוחד לכלבים פרוותים סרקי אותו בעדינות תוך פינוקים וכאללה והכל יהיה טוב. מקווה שעזרתי [:

"ביישנות" אצל כלבים

כלבים רבים שעוברים תספורת הופכים ל"ביישנים", והסיבה נעוצה בכם, המשפחה של הכלב. כדי להחזיר לו את הבטחון עליכם להתנהג כאילו דבר לא קרה. טיולים וסדר יום כרגיל, ולא להעביר לכלב את הרגשות שלכם, את הדאגה, את התחושה הרעה. לגבי הקוצים שנעוצים בגופו- אפשר ומומלץ לקבוע תור לוטרינר שיעזור לכם להוציא אותם, ואולי יתן לכם איזושהיא משחה לשים על הפצעים הפתוחים. מעתה ואילך יש לשמור על ההגיינה של הכלב, להבריש אותו בקביעות כדי שדברים כאלה לא יקרו שוב. אם קשה לכם לטפל בפרווה דאגו שתמיד תישאר קצרה- 2-5 ס"מ ולא יותר, הברשה יומית ושליפת קוצים אחרי כל טיול, כדי שלא יכאיבו לכלב ולא יהפכו לראסטה. תמיד היו לי טריירים עם שיער ארוך, בקיץ אני מספרת אותם בעצמי, ותמיד אחרי התספורת הם שמחים, קופצניים ומאושרים. הכלב מגיב לתגובה שלך. אם תשמחי איתו והעניינים יהיו כרגיל- כך הוא יתנהג. אם תשבי לידו ותחזקי את החשש והפחד שלו- הוא יחשוב שההתנהגות שלו מוצדקת, ושיש ממה לחשוש.

למעלה