הכלב שלי הרג חתולה.

Supermans girl

New member
הכלב שלי הרג חתולה.

יש לי כלב אמסטף מעורב עם לברדור בן 3 וחצי, ונראה לי שהוא הרג חתולה. אתמול שמתי לב שהכלב קובר בגינה איזו חתולה מתה!! המסקנה המתבקשת היא שהוא הרג אותה למרות שלא ממש הצלחנו למצוא סימני נשיכה אבל מצד שני- גם לא ממש חיפשנו את הסימנים האלו על הגוויה (בעיקר כי מיהרנו להיפטר ממנה), והסבר אחר לא מתקבל על הדעת. בנוסף, פעם היו 2 ציפורים מתות בחצר אבל גם עליהם לא נראו סימני נשיכה או דם. בכל אופן במידה והוא האחראי (והסיכויים לכך רבים), האם המעשים הנ"ל נורמליים בהתחשב בעובדה שהוא מעורב עם אמסטף? איך צריך לנהוג איתו עכשיו? (יש לציין שמעולם לא נתנו לו לאכול בשר חי, ושהוא לא אכל מהחתולה או מהציפורים). תודה!

gaia20

New member
דניאל

בניגוד לכל "חוקי ההגיון" שהכרת עד עכשיו- כלב שהורג חתול זה רע מאוד! אין קשר לזה שהוא מעורב באמסטף- כל כלב שלא יתחנך להיות אדיש לחתולים יתנהג ככה גאיה שלי היא גולדנית וגם רדפה אחרי חתולים וגם הרגה, אחרי אילוף, היא חיה איתם בשלום והם אדישים אליה, העיקר שזה נפסק אני מציעה לך להתחיל ללמד את כלבך להסתדר עם חתולים ולא לתת לו להמשיך להבין שזה בסדר איך עושים את זה? לוקחים רצועה 10 מטר יוצאים עם הכלב החוצה, מחפשים חתול מצאת חתול, תראה לכלב איפה החתול ותלהיב את הכלב על החתול תתחיל לרוץ לכיוון החתול, תוך שניה הכלב עוקף אותך כדי לתפוס את החתול אחרי 5,6 שניות של רדיפה, תעצור במקום ובקול תקיף תגיד לכלב "לאאא!" למשוך בצורה חדה את הרצועה ולקרוא לכלב אם הכלב לא בא, למשוך שוב, לקרוא, לעודד אותו לבוא אליך כשהוא בא, לצ'פר בנקניק או משו טעים אחר אחרי כמה פעמים, הכלב יבין שלא שווה לו לרוץ אחרי החתול הרבה יותר שווה לבוא איתך, או יותר נכון לעצור כשאתה עוצר, כי אז הוא מקבל צופר להתמיד בזה ובסוף הוא יבין אפשר גם לשבת בגינה עם הכלב ולעשות את אותו הדבר בגינה כרגע, אין טעם לצעוק עם כלב, או להעניש, כי הוא לא יבין על מה ובעצם לא עשית בזה שום דבר אם אתה תופס את הכלב על חם רץ בגינה אחרי חתול, מיד לעצור אותו ולנזוף בו אל תחשוש להרים את קולך ולהגיד "לאאא!"...

be_roo

New member
פתרון אפשרי נוסף

זהו פתרון שלא מערב שינוי התנהגות כמו שהציעה גאיה. לשים על הקולר של הכלב פעמון שיצלצל כאשר הוא זז כך שהחתול לא יופתע ויהיה לו מספיק זמן לברוח.

gaia20

New member
וואלה, רעיון טוב, אבל זמני

השאלה היא מה קורה כשהרעש של הפעמון מתחיל להציק באוזן..... לא נעים לשמוע 24 שעות ביום רעשים של פעמון...

be_roo

New member
זה מסוג הרעשים שאחרי זמן מה

כבר לא ערים להם בכלל.

MeshY123

New member
מסכנים החתולים שהוא יעשה עליהם

את כל הנסיונות האלה

gaia20

New member
החתולים לא נפגעים

ה"תפקיד" שלהם הוא רק לברוח ואם יש לך רעיון יותר טוב, אשמח להחכים אם לא ציינתי לפני כן, אציין עכשיו- בשום אופן אין לעזוב את הרצועה הארוכה, לא לדקה, לא לשניה- לא אף פעם!

למעלה