הכלב בקלף השוטה

Jagreen

New member
לצערי

אחרי יום שלם לא קיבלתי תשובה רק ניחושים אני יכול רק לאמר לכל המעונין לשמוע שהכלב או מה שהוא מסמל בארקנה הגדולה חשוב יותר מכל שער עשרים ואחד הקלפים האחרים. כי כל עוד השוטה לא יבין את משמעות הכלב יפול שוב ושוב מאותו הצוק. הוא לעולם לא יעבור אל הקלף הבא. תודה לכם וערב טוב

מכל מלמדיי השכלתי

האם תואיל להאיר את עיניי ולהסביר לי אז מה כן מסמל הכלב ? מהי המשמעות אותה מביא הכלב לשוטה וזה ממאן לקבל אותה.

ליויה

New member
טוב, נתת לנו רק יום אחד ../images/Emo8.gif

אבל נראה לי שבעצם ידעת את התשובה הזו כבר בתחילת היום. בעיני זו תשובה יפה ומתקבלת, רק שבעצם היא מקפלת בתוכה את כל שאר ההסברים שהוצעו. אם הכלב הוא המסר שהשוטה צריך לגלות, הרי שלכל אחד מאיתנו מסר משלו, ושוב אנחנו חוזרים לכך שהתשובה אינה אחת ואחידה לכולם.

רשף כשף

New member
מסכימה עם ליויה

אני מוצאת בכל פריסה תשובה חדשה לשאלה שלך- מה משמעות הכלב? אולי תיתן אותו כדוגמה בפריסה קונקרטית ונוכל לדבר על המשמעות הספציפית. משמעות כללית של הכלב בקלף בוודאי כתובה בספרות שהוציא המשורר (ריידר-וויט) אבל משמעות ספציפית תלויה למעשה בשאלה שנשאלה, בפריסה, בקלפים שיצאו...

הכלב בקלף השוטה

יש הבדל גדול בין הכלב של הריידר ווייט ולבין זה של הטארוט הקדומים יותר, מרסיי. בריידר - לדעתי הכלב הרבה יותר חברותי שם. אפילו נראה כאילו הוא מחייך! מה שבטוח הוא צוהל ונהנה מחברת השוטה. לא נראה לי שהוא בעצמו שם לב לתהום אליה הם מגיעים (החיוך, הצהלה בדיוק על גבול התאום). לדעתי כאן הוא בא לסמל את הטבעיות, החיוביות והסקרנות של השוטה, כמו גם העצמאות וה"שוטטות" כמו של כלב רחוב. בקלפי מרסיי - העיצוב כולו שונה, אין פה תהום מאיימת והדמות מופיעה מתרחקת מהצופה (הגב אלינו). עם כל זה, אין פלא שהכלב כאן משנה את המטרה לשמה הוא הוסף לקלף - כאן הוא הרבה יותר אגרסיבי וממש מתקיף את השוטה. נאמר שהוא מנסה להבריח את השוטה, אבל לא נראה שהשוטה ממש נרתע ממנו, לפי הבעת פניו הרגועה. לדעתי או שהוא מסמל את הסכנה עצמה - במקום התאום אצל ריידר, או שהוא מתאר את האינסטינקטים החייתיים של השוטה המנסים להעיר אותו מלהכנס לשטחים שהוא לא אמור להיות בהם.

רשף כשף

New member
בנוסף למאמרים הפורום על קלף השוטה

אתה יכול להעזר בקישורים: מן האתר של אורי רז- בסוף יש גם קישור למאמר על 4 היסודות, אולי הוא יעזור לך. מן האתר של ד"ר יואב בן דב. גם במאמרי הפורום נכתב רבות על הקלף ומעט על הכלב בקלף: "לרגלו של השוטה כלב קטן קופץ בהתרגשות ויחד הם עומדים ומתכוונים לצאת למסע מקצהו של צוק תלול. הכלב הינו סמל לפחד הבסיסי מן הלא נודע. פחד אשר אינו שמור רק לשוטה אלא לכל אחד מאיתנו. השוטה וכלבו מסמלים לנו גם יחד את מוכנותו של השוטה להמשיך בדרכו אל הלא נודע..." שזו בעצם משמעות הפוכה מזו שאתה נתת כאן.

Jagreen

New member
כלב בקלף השוטה

ישנה רק תשובה אחת חשבתי שאני יכול להסביר למה, או שאני יכול לדבר על התשובה אבל אחרי מחשבה הבנתי שאני לא יכול. אני רואה את עיניין הטארות מכיוון שונה כדי להסביר על השוטה והכלב אני צריך להכין את השטח דבר כזה לא ניתן לעשות במסגרת הפורום. בכל מקרה אני חושב שזה יהיה מיותר. רק רציתי לבדוק אם יש עוד אנשים, אשר מבינים את הטארות כמוני. תודה לכם וערב טוב....אההה חתימה טובה!!

רשף כשף

New member
אפשר לתקן אותך?

ביקשת תשובה, לא ביקשת "לדבר על זה". וגם כאשר מציעים לך לדבר על זה, אתה אולי מבלי לשים לב מונע את האפשרות לדון במה הכלב עושה בקלף: "ידע - לא אינטואיציה ולא מה זה לגבייך או לגבי....משהו יותר אוביקטיבי! הרעיון המקורי - למה התכון המשורר!!" ומהו "משהו אובייקטיבי"? לכל קורא יש את הדעה שלו, שנובעת מהנסיון האישי שלו עם הקלף. אולי תגלה שהדעה ה"אובייקטיבית" שתסגל לעצמך תהיה בסופו של דבר מאוד סובייקטיבית... לדעתי, אם לא תפתח את עצמך בפני דעות על הקלפים, לא תוכל להיפתח לשימוש בהם. אין עוד אנשים שמבינים את הטארוט כמוך, מכיוון שכל אחד מבין אותם בצורה אחרת.

Jagreen

New member
כרצונך

מה שתגידי לא ציפיתי למשהו אחר. לא אטריד יותר בשאלות מעצבנות. להת.....

למעלה