הכלבה ננשכה! דחוףף

hila566

New member
הכלבה ננשכה! דחוףף

פיטבולית (מוכרת לנו ומחוסנת) התבייתה לה על האף (קולי עם אף ארוך)
לא ראיתי פציעות בתך הפה או באזור החניכיים רק מעל ומתחת לאף (והשפה שתחתיו) נראה כאילו הורידה לה כמה שכבות עור אבל לא רואים חור של ממש או בשר חסר.
זה קרה אתמול בערב והמקום לא מדמם..חיטאתי לה כמה פעמים עם גזה ופולידין והחזקתי את הגזה..לא נשאר הרבה פולידין בסוף התהליך אבל היא לקקה את כולו.
היא מלקקת את האף.. אוכלת ושותה כרגיל, ולא מנסה לגרד את הפציעה עם הרגליים.

1. האם להריץ אותה לוטרינר למקרה חירום או להמתין ליום שני בבוקר?
2.האם יש סכנה בשימוש בפולידין שהיא מלקקת?
הרכיב הפעיל:
providone-lodine 10%
(equialent to 1% lodine)

נשיכות זה בד"כ חירום

הי
הבעיה עם נשיכות זה שהן נוטות להזדהם
אם את בטוחה שאין פצע חדירה - אז סביר שזה יכול לחכות, אבל זה לא משהו שאני יכול לקחת עליו אחריות מכאן בלי תמונות טובות
נסי להעלות תמונות ואולי אוכל לעזור יותר
חג שמח
ארז

hila566

New member
תמונה 4 אחרי ניקוי במי מלח ואז פולידין

אני מקווה שהתמונות באיכות טובה מספיק. תודה רבה מראש!

sapirdvm

New member
לרוץ לווטרינר

ביום שני בבוקר.
נראה כי הפגיעות הן עמוקות אך לא כאלו המצריכות הטריה ותפירה.
נראה כי בטיפול שמרני של ניקיון, שטיפות ואנטיביוטיקה זה יעבור, מעבר לכך שפצעים באיזור השפה העליונה יחלימו לאט יותר עקב הגירוי שמביא לליקוק ופתיחת הפצע מחדש.
בקיצור, לגשת לווטרינר ביום שני על הבוקר. אם מרגישה רע, אז כבר מחר-היום.
חג שנח

התמונות טובות - המצב לא...

הי
בהחלט מצב לא נעים
בניגוד לחנוך אני כן חושב שזה מצריך טיפול בהקדם ואם זה אפשרי אז יש יתרון בטיפול כבר היום. המקום מאד רגיש, וככל שהעור והרקמות שם ייפגעו - יהיה קשה להן יותר להשתקם. אין שם עודף של עור שאפשר יהיה להשתמש בו אם צריך, ולכן ככל שמוקדם יותר יתחיל הטיפול האנטיביוטי והטיפול הנכון בפצעים האלה כך יש סיכוי לצאת מזה בפחות סיבוכים.
אשמח לראות תמונות בהמשך הטיפול - מעניין לראות איך הפצעים האלה יחלימו
חג שמח
ארז

hila566

New member
עדכון

הלכנו לוטרינרית הבוקר היא אמרה שיש מוגלה (הוספתי תמונה מעכשיו) ורשמה אנטיביוטיקה SYNULOX
ל10 ימים. המליצה על ניקוי מקומי עם מים מומלחים ולהפסיק להאכיל את המסכנה בפולידין.

אני חושבת שהרקמה עצמה באזור נראית טוב יותר מעבר לעניין האפור בצד שמאל למטה (המוגלה כנראה)
אני ממשיכה להוסיף תמונות ועדכונים כי דר ארז ביקש לעקוב :)

תודה על הייעוץ!

למעלה