הכלבה מפריעה לשכנה

ימית 11

New member
הכלבה מפריעה לשכנה

שלום לכולם צריכה את עזרתכם לפני כשבועיים ננטשה בשכונתי כלבה חמודה (אין לי מושג מה גזעה),החלטנו שעד שיגיעו לאספה נכניסה לביתינו ונטפל בה. באותו היום הגיעה השכנה וטענה שהכלבה מפריעה לה בנביחותיה, אמרתי לה שתתאזר בסבלנות עד שיאספו אותה. לאחר שילדיי התאהבו בכלבה החלטנו לאמצה, היום הגיעה השכנה, כולה זועפת, "זה לא יכול להמשך כך, את חייבת להעיפה", כך אמרה. כמובן שהעפתיה , לא לפני שאיימה שתפנה למועצה. ברצוני לציין שאני גרה בשכונה של בתים פרטיים עם הרבה מאד כלבים והכלבה אכן נובחת כאשר מסתובבים כלבים אחרים בעוצמה רבה (השכן שגם הוא בעל כלב אמר שזו כנראה תגובה כתוצאה מנטישתה). האם יש אפשרות שיגיעו מהמועצה ויקחו אותה כשאני בעבודה? והאם יש לה זכות חוקית להתלונן בכלל? אשמח לתגובה של כל אחד שעבר חוויה דומה.

kasa

New member
אוף, כתבתי לך תגובה ארוכה שנמחקה

ההמלצות שלי היו (בקצרה): 1. מכוון שאיני מכירה את השכנה שלך, לא הייתי ממליצה לך להשאיר את הכלבה משוחררת בחצר, כשאת אינך בבית, וכל אחד יכול להיכנס לחצרכם ולעולל לה משהו. (האם ניתן לנעול את השער ולא לאפשר כניסה אליכם ?). רצוי שתמצאי לה מקום בטוח יותר, שבו גם היא תרגיש בטוחה ולא תנבח. 2. בהמשך לסוף הסעיף הראשון, הייתי מציעה לך לארגן לה פינה בטוחה, למשל מלונה חמה עם שמיכות בפינת מרפסת. פינה חמה עם שמיכות במרפסת שירות. כלבים, בעיקר כשהם לא מכירים את הטריטוריה החדשה שלהם, דווקא לא אוהבים מרחבים. הם מרגישים חסרי בטחון במרחב. תסדרי לה פינה שקטה וחמה משלה, כדי שתרגיש יותר בטוחה ולא תשוטט חסרת בטחון בחצר.

ימית 11

New member
ראשית תודה ועוד שאלה

קנינו לה מלונה וסידרנו לה אותה, אבל כל כלב שעובר ברחוב מוציא אותה מדעתה, יש דבר כזה שנקרא "קנאה" אצל כלבים? ואם כן, איך מתמודדים עם זה? מתנצלת מראש עם השאלות קצת טיפשיות, אין לי מושג בגידול כלבים. תודה על העזרה.

enbalush

New member
איך היא נובחת עליהם?

בבכי או בעצבים, כי יכול להיות שהיא רוצה לצאת אליהם, אם לא, אז כנראה זו כלבה מאוד דומיננטית, שרוצה להראות מי בעל הבית :) תשמרי עליה שלא תברח, תסגרי כל פתח בחצר ושלא תהיה קשורה. ותעקרי אותה!! אם את רוצה עיקור מוזל צרי קשר במסרים.

ימית 11 שוב אנחנו נפגשים

הכלבה פיתחה מהר מאוד טריטוריאליות כלפי השטח של הבית וכל כלב שעובר "מאיים" על הטריטוריה שלה והיא מודיעה לו ש"יעוף" מהאזור. ושוב אני חוזר לנושא האילוף, במיוחד שאין לכם נסיון תזדקקו לעזרה מקצועית.

../images/Emo122.gif קודם כל

כל הכבוד על הראש הפתוח וההחלטה לאמץ אותה. אני חושבת שתקבלו חזרה המון אהבה ממנה ושזה יהיה לכם טוב
- במיוחד לילדים
דבר שני, השכנה חוצפנית שהיא באה בדרישה כל כך תקיפה וחד משמעית
. היא לא צ'יף השכונה וזכותך לגדל כלבה. אם הנביחות שלה נראות לכם מוגזמות, הייתי מתייעצת עם הוטרינר (גם נראה לי שיש שאלה כזו למטה שמופנית לסמואל). בסה"כ האינסטינקט של הכלבה הוא להגן על בעליה. גם פיונה נובחת ולא תמיד מתאים (מיגרנה, מנוחת צהרים...
) אבל זה הטבע שלה והיא גם מגינה עלי...
בכל מקרה, המון בהצלחה
אל תתיחסי לשכנים לא נחמדים כי תמיד יש כאלה...

m e r a v i 1

New member
דבר מאוד חשוב!!!

ראשית, את צריכה לקחת את הכלבה לויטרינר לארגן לה חיסון ורשיון אחרת באמת תהייה לך בעייה עם המועצה, צריך לחסן את הכלבה חיסון נגד כלבת שזה החוק ורצוי גם משושה. וכל הכבוד לך על הלב החם שהפגנת שלקחת את הכלבה אליך הבייתה, כאשר היא תתרגל ותרגיש בטוחה, תראה שאוהבים אותה ושיש לה אוכל ומים כל יום אז היא תרגע והנביחות ירגעו, לי יש כלב מבוגר וכל פעם שאני עוברת דירה הוא בערך חודש קופצני ונוברח על כל רישרוש קטן עד שהוא מתרגל למקום המון הצלחה

ימית 11

רעש של כלבים מפריע כמו כל רעש אחר וזכותו של שכן להתלונן אם הכלב מפריע בשעות המנוחה. למעשה אף אחד אין לו זכות להכנס אלייך לחצר כשאת אינך ולקחת את רכושך (כולל הכלבה) זו השגת גבול בשפה המשפטית ואת יכולה לתבוע את העירייה על כך. מצד שני כדאי לנסות לאלף את הכלבה וללמד אותה להיות רגועה יותר כדי להמנע ממריבות מיותרות. אך אל לך לפחד מהשכנה הזועפת. יש הרבה כלבים בשכונה ואף אחד מהם לא מדבר אנגלית ולא אוכל עם סכין ומזלג.

סמסרה1

New member
לא

אצלי הסיפור דומה. ואני שונאת לגרום סבל לאחרים. אז בררתי בעירייה שלנו גם במחלקת תלונות הציבור וגם אצל הוטרינר העירוני וגם במחלקת הפיקוח ונאמר לי שאני לא עוברת על שום חוק או תקנון ושזכותי לגדל בתוך ביתי עד עשרה כלבים. ומה היה עושה אותו שכן אם היו לי ששה ילדים רעשנים? סמסרה

למעלה