הכי קשה להיות בטא

FineSilverMan

New member
הכי קשה להיות בטא

כדי לכתוב את הפוסט הזה כראוי, אני חושב שצריך יותר אלכוהול בדם... אבל שיהיה.

אם נניח שיש חלוקה משולשת של האוכלוסיה: אלפא, בטא וגמא, כאשר ההבדלים בין הפרטים הם ב"איכויות", כלומר מבחינה גנטית, ומבחינה סוציו-אקונומית, אז לבטא הכי קשה.
כמובן שניתן להסתכל על כל בני האדם כמקשה אחת, ללא הבדלים. זכותו של אדם להסתכל כך על הקבוצה, אבל אז הוא לא מצליח להבין נכון סיטואציות חברתיות, למשל.
אפשר לעדן את החלוקה עוד יותר -- להוסיף רמות: 5, 10, 50... ככל שיש יותר גוונים, זה מדוייק יותר, אבל ההבדל בין קבוצה לקבוצה ממש זניח וקשה להגיד משהו אינטליגנטי... לכן, לשם הדיון, אני מחלק את הקבוצה רק לשלוש תת-קבוצות.

האם ראוי בכלל לחלק?
יש אולי סוג של קונוטציה לימים אפלים -- ארים וגזענות...
אבל אנחנו יונקים ממשפחת קופי האדם. כלומר קופי האדם ואנחנו חולקים אב משותף. ניתן לטעון שאלוהים ברא ואין באמת אבולוציה... אבל נניח שיש.
היונקים, כיצורים חברתיים/קהילתיים יוצרים היררכיה באופן טבעי. הזכרים נוטים יותר למאבק בסולם ואילו הנקבות נוטות יותר לשיתוף פעולה. יש ספרות מדעית ופופולרית ענפה בעניין...

איך אלפא נעלה מעל בטא ואיך בטא מעל גמא?
עבור גברים, הגובה, למשל, משחק תפקיד חשוב. זה לא בדיוק שמעל 1.8 מ' זה אלפא, או משהו כזה... זה תמהיל של תכונות. לזכר גבוה יש סיכוי רב יותר להיות אלפא מאשר זכר נמוך.
גם אינטליגנציה מרמזת... כלומר יש מתאם חיובי בין המדרג לבינה.
גם שיער. למשל זקן מרשים הוא סממן לגבריות. יותר עניין של צפיפות מאשר אורך.

יש מתאם מסויים בין מקצועות ותחומי עיסוק והמדרג.
האלפא הוא הקצין, הרמטכ"ל, הטייס ("הטובים לטייס והטובות לטייסים"...)
המנכ"ל, הרה"מ והשר, כוהן הדת הראשי...
פשוט מי שבראש הפרמידה.

הבטא הוא האמן המיוסר, המורה, המדען... השדרה הבינונית.

הגמא הוא אוסף הזבל, מנקה הרחובות. כל מי שבתחתית הפרמידה.

האלפא הוא בעל פרופיל 97, הגמא הוא בעל פרופיל 21...

כל בטא מפנטז להיות אלפא... או כמעט?

מכיוון שהחברה שלנו עדיין פטריארכלית ברובה, יש הבדל בין גברים לנשים.
אומנם לאט לאט זה משתנה.

אם הגובה משחק תפקיד אצל גברים, המשקל אצל נשים.
או שנולדים עם גנטיקה טובה ואז לא צריך להתאמץ...
או שזוכים במעמד עם השקעת זיעה.

(טוב, אהבתי יותר איך שהתנסחתי אתמול...)

dibablas

New member
חלוקות שרירותיות

איך שלא תחלק את האנושות לפי קבוצות איכות בסופו של דבר זה יהיה לפי פרמטרים מסוימים שרלוונטים לאנשים מסוימים ולא לאחרים.
יש נשים למשל שחשוב להן הקטע של הגובה ויש כאלה שפחות ואולי העדפתן תהיה הפוכה, קרי: תעדפנה גברים נמוכים.
קיצור, כל אחד מה שטוב לו.

FineSilverMan

New member
מן הסתם...

אישה גמא יכולה להסתפק באיש גמא וההפך...
זה לא אומר שהיא לא יכולה לפנטז על בטא...
בזמנו היה לי דייט עם אחת... זכתה שיהיו לה XXY... תסמונת נחמדה שגורמת לכך שגובהה הוא רק מטר וסיגריה.
אני לא מאמין שהיא תתפשר על מישהו שמתאים לה.

זו לא חלוקה שרירותית. חלוקה שרירותית היא לקחת קבוצה כלשהי ולחלק באופן רנדומלי.

הפרמטרים הללו הם בגנטיקה ובתרבות שלנו.
כמובן יכול להיות מצב שבטא יגיע להיות רה"מ, או משהו כזה... השאלה היא האם אחרים יתנו לו את הכבוד בזכות או בחסד...

dibablas

New member
זה לא

שהיא "מסתפקת", אלא שהיא מעדיפה כזה.
מעדיפה נמוך, שמן ומקריח כי לדעתה זה מושך יותר...

FineSilverMan

New member
לא מאמין שזה אפשרי...

אם כי משום מה יש בני אדם שצופים בפורנו שבהחלט לא מובן לי...
יש פדופילים...

האם זה טבעי?
יש דברים שאסורים בחוק.

dibablas

New member
וואו אתה מדבר דברים חסרי ביסוס לחלוטין

שנאמר:החיב"ס ילך לבקר בבניאס ויבחר בבחירות למפלגת ש"ס!

אגב, החוק שאני הכי אוהב זה איסור השחתת מטבע, אחלה חוק ומרתק גם

מנומשת27

New member
קשה לסבול מהפרעה נפשית,

קשה להיות חסר כישורים חברתיים, קשה להיות שמן, קשה להיות נמוך מאוד. ויש עוד הרבה דברים קשים. ואנשים מתמודדים עם כל הקשיים האלה - מי יותר ומי פחות. זה לא קשור למדרג ניקורים או היררכיה פנימית, זה קשור ליכולת לתמרן בתוך מציאות חברתית וכלכלית שלא תמיד משחקת לטובתנו ולא תמיד יש לנו יכולת להפעיל.

FineSilverMan

New member
בדיוק

ומכיוון שלבחורה יפה קל יותר בחיים מאשר לבחורה מכוערת...
אם כי יש מצבים שיופי יכול להיות קללה...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2562670/Venezuela-awaits-fate-jailed-opposition-leader.html

יש אנשים שמתמודדים, יש אנשים שלא צריכים להתמודד. כי הם נולדו עם הגנים "הנכונים"...
כמובן זה לא רק גנטיקה.

בשורה התחתונה, זה עניין של הזדווגות. עם מי בחורה מסויימת תיכנס להריון. עם מי בחור מסויים יתחתן.

מנומשת27

New member
אתה לגמרי מפספס את הנקודה

יופי הוא פונקציה של מוסכמה חברתית, אינטליגנציה היא פונקציה של סט כישורים רלוונטי לזמן ולתקופה, בריאות נפשית היא פונקציה של היכולת לתפקד בתוך ולפי סט מוסכמות נתונות. אתה חושב שלבחורות יפות אין בעיות בחיים? שלאנשים אינטליגנטיים לא קשה להתפרנס? האנשים שאתה מדמיין בעיני רוחך הם בדיוק כאלה: בדיונות. יצורים בדיונים שהמזל שחק להם ולא רק שהם נראים טוב ומסתדרים בדיוק בתוך הרובריקה שאליה נולדו, הם גם לא סובלים משום קושי חברתי או מולד, כי בחייהם אין מקריות, אין מחשבה מקורית, אין סטייה מהתלם, אין לחץ חברתי או אלימות, אין חוסר בטחון או תאונות מטוסים.

אז הרשה לי להאיר את עיניך - אין דבר כזה. העולם לא בנוי כדי לשרת אף אחד באופן פרטיקולרי. החברה המערבית לכל היותר מוטה כדי לשרת את מי שמסוגלים להטות ולבקר על קבלת ההחלטות (כלומר: גברים לבנים עשירים ממוצא אירופאי). אף אחד לא נולד בדיוק כך שיתאים לדגם שהגית, מפני שהחברה (זו שלנו וכל חברה אנושית, בעצם) והאופן שבו היא מתפקדת אינה מוצר מעבדה, פועלים עליה הרבה כוחות פנימיים וחיצוניים ומפני שבני אדם בעצמם אינם מוצר שמישהו מוריד מהמדף.

תמיד טוב להיות עשיר ובריא מעני וחולה. אבל רוב האנשים נמצאים איפשהו באמצע. לשבת ולהאשים את העולם בזה שאתה לא נמצא אי שם בקצה הסקאלה זו ברכה לבטלה.

FineSilverMan

New member
כן ולא

אומנם יש ספורטאים נמוכים ב-NBA, למשל, אבל ממוצע הגובה של השחקנים גבוה מממוצע הגובה באוכלוסיה הכללית. כי הסל גבוה.

עושר הוא לא פונקציה של אינטליגנציה בלבד, אבל לעשיר כן כדאי להיות חכם כדי לשמור על העושר שלו.

"החברה המערבית לכל היותר מוטה כדי לשרת את מי שמסוגלים להטות ולבקר על קבלת ההחלטות" -- בדיוק. בעלי הכוח משפיעים על קבלת ההחלטות לטובתם. יש מתאם בין אלפא לבין בעלי הכוח...

כן, רוב האנשים נמצאים באמצע.
אני לא מאשים את העולם.
באמת שלא.
אני לא מעוניין להיות בקצה הסקאלה. מעדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות.

אני כן רוצה לסיים את הבדידות הזו.
להכיר מישהי שאוהב אותה.

dibablas

New member
מעדיף להיות ראש לשועלים??

פרקי אבות פרק רביעי, פסוק כ:"רבי מתיא בן חרש אומר הוי מקדים בשלום כל אדם והוי זנב לאריות ואל תהי ראש לשועלים:"

FineSilverMan

New member
מכיוון שזה כתוב כך במשנה, אני צריך לציית?

מתאים לי להיות שועל. נולדתי כזה.
אילו הייתי נולד אריה, הייתי מעדיף להיות ראש לאריות.
אבל אני לא.
ואני רק מחפש שועלה דומה.

dibablas

New member
ממש לא חייב

ציטטתי א' כיוון שרבים מצטטים כמוך בטעות והמקור הוא כפי שציטטתי.
וב' כי אני גם מסכים עם הנאמר שם.
אתה תעשה מה שאתה רוצה, ממה שראיתי כל אלה ששמים את עצמם במקום של ראש לשועלים בסוף גם נהיים זנב לשועלים.
אלה שמתאמצים להיות זנב לאריות יש מהם שיהיו גם ראש לאריות בסוף.

FineSilverMan

New member
טוב,

לא מסכים עם זה.
אני חי עם המטרה שיהיה טוב יותר כי טוב יותר זה יותר טוב.
לא ביחס לזולת, אלא ביחס לעצמי.
כלומר ביחס למצבי בעבר.

dibablas

New member
אם ביחס לעצמך אז למה ראש לשועלים?

כי ביחס לעצמך זה פשוט ביחס לעצמך-בדבר אחד תהיה ראש לשועלים, באחר זנב לאריות, בשלישי ראש לאריות ורביעי זנב לשועלים...
בכל מקרה כתבת שאתה מעדיף זאת, אז לכך עניתי שעדיף להעדיף את מה שכתבתי (את השזיף?????לא!אבל זה חורז!)

FineSilverMan

New member
הרעיון הוא להשאר בסביבה

ולהצטיין. לזכות עם הקלפים שקיבלתי.
ולא לנסות להשתנות, לעלות ליגה.

אם אתה מעדיף אחרת, את חופשי לבחור בהתאם.

למעלה